Ekonomija

Bečić: Ekonomske mjere Vlade daleko iza mjera zemalja regiona

Aleksa Bečić

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić kazao je da su predlaganje ekonomskih mjera od strane premijera Duška Markovića, građani Crne Gore opravdano dočekali sa razočarenjem, dodajući da su one daleko iza mjera zemalja regiona.

“Ispostavilo se da se u mnogim segmentima radi o ponižavanju građana i privrednih subjekata, a ne o nužnoj i neophodnoj pomoći, koju je država u ovakvim trenucima obavezna da pruži. Prethodno ne čudi, ako imamo u vidu da je prvi paket mjera koji je pompezno najavljivan, završio sa skandaloznim moratorijumom na kredite, koji će građani morati na kraju da plate, kao i kreditnim linijama IRF-a čija su transparentnost, efikasnost i obuhvatnost krajnje upitne”, kazao je Bečić.

On dalje navodi da su ekonomske mjere crnogorske Vlade, daleko iza mjera zemalja regiona.

“Ponuditi u ime države, i to za april i maj, a ne i mart mjesec, zaposlenima u sektorima čiji je rad zabranjen, platu od 155 eura, zaposlenima u sektorima čiji je rad ugrožen platu od 111 eura, zaposlenima koji su zbog čuvanja djece ili karantina i samolizolacije morali biti kući platu od 155 eura, jeste zaista nešto što je odraz poniženja zaposlenih i privrednih subjektia, koji su ne svojom voljom, već odlukama nadležnih državnih organa bili prinuđeni da zamrznu ili redukuju svoj rad”, ističe Bečić.

On tvrdi da je elementarno korektno i prema poslodavcima, i prema zaposlenima, bilo ono što su Demokrate predložile prije nekoliko dana-da država obezbijedi da istinska zarada zaposlenih kojima je onemogućen rad završi na njihovim računima, a da poreze i doprinose u cjelosti preuzme država.

“Pored toga, umjesto da prihvate naš predlog i svakom domaćinstvu koje ima tri i više članova hitno uplate po jednu prosječnu zaradu (524 eura), a svakom domaćinstvu koje ima 1 ili 2 člana po jednu minimalnu zaradu (222 eura), za šta je potrebno nešto manje od 78 miliona, a što bi imalo multiplikativni efekat na privredu, jer bi građani svakako taj novac upumpali u crnogorski sistem, Marković kaže da će jednokratno pomoći sa 50 eura samo nezaposlena lica na evidenciji Zavoda, i to samo ona koja ne ostvaruju novčanu nadoknadu ili materijalno obezbeđenje. Nešto slično, kao što je prvobitnim mjerama opredijeljno po 50 eura pomoći za svega 9 odsto penzionera, a drugim paketom su kao što vidimo penzioneri u potpunosti zaboravljeni”, naveo je Bečić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stara Crnogorka
Gost
Stara Crnogorka

Aooh,bješe li ovo onaj što je “magistrirao” na ekonomiji…? Opet prepisuje…

Sloboda
Gost
Sloboda

Naporan si ti covjeculjak.

Ranko
Gost
Ranko

Ovoga foliranta kad vidim zeludac mi se okrene

Cicko
Gost
Cicko

Najrealnije. Najvece razocarenje gradjana koji su mu davali glas. Nikad vise Becicu glas za tebe.

cetinje
Gost
cetinje

A ko bi se drugi javio za komentare na vladine mjere pomoci dok traje Covid 19, osim “sveznajuci expert plagijator” Becic Aleksa,ovo mora da su ga “potkovali”tetak Velizar Kaludjerovic i “mozak”Neven Gosovic.

jadran
Gost
jadran

Idi u region pa pametuj

Mućni malo
Gost
Mućni malo

Marković je rekao da će se o ovim mjerama raspravljati u poslaničkim klubovima. Pošto imate poslanike u Skupštini dođi tamo pa mu reči što misliš da je činjeti. Ovako ispada da zanovijetaš i mlatiš praznu slamu kad se sva Crna Gora digla da pomogne da se izađe iz ove krize.

Alek
Gost
Alek

Prepisao bi ti od nekog ja vidju

Jedan je MILO
Gost
Jedan je MILO

ovo rece onaj sto platu prima iz budzeta evo 4 godine a nikad nije dosao na posao i to prima 5 plata medicinske sestre!!??

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Izgovorena riječ poslanika koji bojkotuje skupštinu nema težinu,pa i da je sve u pravu.

Lado
Gost
Lado

A možeš li objasniti kako to riječ poslanika nema težinu? Iako je poslanik najvećeg zakonodavnog tijela u državi. Odakle ti ova bistrina izašla?

Pedja *
Gost
Pedja *

Svako prema svojim mogucnostima , a vama niko nebrani da pomazete

Sova
Gost
Sova

Država svima treba da da po 500 eura, ali uz uslov da se ne zadužuje. To je moguće ako nabavimo štampariju, i počnemo štampati eure. Lako, zar ne? Demokrate vodi Hari Poter, očigledno.

Hogar
Gost
Hogar

Moze li ko da “samoizolise” ovakve u CG?

Libero7
Gost
Libero7

Plagijator sve zna jedino ne zno ko je po nacinalnosti

...
Gost
...

Libero7, pa rekao je da podržava srbijanske mantije… sve jasno.

Aoooo
Gost
Aoooo

A, ti bi nam to završio, ne pitaj.

Brano Nkšić
Gost
Brano Nkšić

Konačno se oglasio ekonomski ekspert, idi jado kod tvojih mentora. Svi znamo ko su, ovakvog cinika nije se pojavilo u Crnogorskoj politici.

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Stručnjak… nema šta, haha

Petar
Gost
Petar

Naredna tri dana ce njegove mladje kolege hiperprodukcijom saopstenja da “peglaju” gluposti magistra ekonomije! Ako ni to ne bude dovoljno slijedi cuveni promo u Vijestima!
Vrijeme epidemije je donijeli i jednu dobru dtvar – ne gledamo svakodnevno ove mudrace! Nikoga iz nijedne partije !

MILENA
Gost
MILENA

Dajte svoje nezaradjene plaie u fond za pomoc gradjanima,svaki mjesec vam se uplacuje 1500 eura od ove drzave,tj njenih gradjana,a ne radite nista,bez sto se povremeno javite sa nekom zlobom,stidite se.

Slavko
Gost
Slavko

Mi ne mozemo sa Albanijom da se nosimo, a ne sa iole normalnom zemljom.

KOTOR
Gost
KOTOR

Ajde da se i sa Vama u nečemu složim!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Opet ovaj???!!!

Lav
Gost
Lav

Nebitan si.

Magarica
Gost
Magarica

Đe si Aleksa kralju

Rozaj
Gost
Rozaj

Uhapsite ga, siri paniku gradjanstvu

Savo
Gost
Savo

Pa što nje dao neki realan prijedog kako i šta? Pa da vidimo stručnost. U to ne mislim ono demagoški tipa dajte svakom građaninu 10 000 evra i slično nego nešto što je moguće u sadašnjim okolnostima.

Argon
Gost
Argon

Još jednom vas molim da śedite doma i da se ne oglašavate vi crvenokravataši, bili ste 4 godine u karantin i ostanite tamo, jer tako i tako od jeseni idete u političku prošlost! Provalio vas narod da ste obični demagozi i samo vas nekoliko da prima plate a narodu prosipate prazne priče….

AVAV BOTU
Gost
AVAV BOTU

Ti si “mjera”za mijenjanje dresova,ali fun samo jedne DF ekipe!

Svjefol
Gost
Svjefol

Bravo plagijator, nek si se ti javio!

AC/DC
Gost
AC/DC

Koji je ovo manipulant, najgore vrste. Sve je lazno kod njega, od disertacije do brige za gradjane Crne Gore.

Nikšić
Gost
Nikšić

Ova naša opozicija je dno dna. Nikad sreće od ovih klovnova.

Boban
Gost
Boban

Ovi na zalost i na ovakvim stvarima pokusavaju da ugrabe sitni politicki poen

Vino
Gost
Vino

Malo mi smijesno zvuci kad Becic nekome nesto predlaze…

Bnjj
Gost
Bnjj

Bravo Bečiću, sad se vidi taj lider u region. Sve je laž u Cg pa i ekonomija

Pero
Gost
Pero

Gospodine Becicu trebali bi malo kao ekonomista razmisliti sto pricate? Zemlje u okruzenju imaju mnogo veci broj stanovnika, sto znaci veci broj priliva od poreza sto znaci bogatija zemlja.. Ocete li vi predloziti neke normalne mjere, suzbijanje nepravilnosti koje imate? ili cete da bojkotujete i sjedite ispred restorana clanova neke partije i da ih slikate i da to bude citavo… Više »

Bnjj
Gost
Bnjj

Pa Malta, Kipar, Luksemburg imaju manje stanovnika pa su džinovi za Cg

Butik
Gost
Butik

Bečiću predlog ti je vrhunski. Nadam se da će vlada da čuje glas naroda. Ljudi pustite politiku HITNO REAGUJTE GOSPODO
Na rubu smo egzistencije, mnogi mali privrednici. Potrebna nam je MOMENTALNA pomoć .

Tox
Gost
Tox

Vrati nezaradjenu platu, plagijatoru. Sram da te bude.

vjecna da je
Gost
vjecna da je

ko je ovo

Maca
Gost
Maca

Dosadan je 😕

Send this to a friend