Ekonomija

Beranski ugostitelji zahtijevaju da im se omogući nastavak rada

Berane, ilustracija

Vlasnici ugostiteljskih objekata u Beranama uputili su otvoreno pismo Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti, kojim su zatražili da se u najkraćem roku preispita mjera o zabrani rada njihovih objekata.

Ugostitelji, koji su NKT-u dostavili i peticiju za nastavak rada, naveli su da ih ta selektivna mjera ne stavlja u isti rang sa kolegama u Podgorici i na primorju. Zabrana rada, naglašavaju, dodatno ugrožava njihovu i egzistenciju njihovih radnika, s obzirom na to da se nalaze na siromašnom sjeveru.

“U potpunosti podržavamo mjere koje će dovesti do suzbijanja širenja Kovid-19 pod uslovom da se ne primjenjuju selektivno. Tražimo hitno usvajanje mjera subvencije koje bi podrazumijevale ne samo subvencije za zapošljene radnike već i za izgubljenu dobit, plaćanja računa struje, vode, komunalija, kirija, kredita, kamata i svih ostalih režijskih troškova”, istakli su, dodajući da prikupljanje potpisa vlasnika ugostiteljskih objekata i građana i dalje traje.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vasojevic
Gost
Vasojevic

Daleko bilo da se zatvore lokali u pg,sta bi radili razni gradonacelnici iz drugih gradova sto drze pabove po podgorici

Butik
Gost
Butik

Narode velika većina nas malih privrednika smo pred bankrotom .
Da li niko ne vidi to iz službi državnih INSTITUCIJA???
Ili nema rešenja za to ???
Šta se ovo dešava ???
Šuti se o tome ???
HELP HELO HELP

Fridoom
Gost
Fridoom

Vama ce Vule poslati pomoc kao braniteljima srpstva i cetnistva. Ali ste u pravu da se zakon selektivno sprovodi.

Njegoš
Gost
Njegoš

Zar nije ljepše da tražite litije da još širite covid?

Joo
Gost
Joo

Niste postovali ni jednu jedinu naredbu….okupljali se, litijasili…..zato i jeste situacija kakva je….bolnica prepuba kriticnih pacijenata…..a ovaj bi nazad na staro…..sram vas bilo….takvi sto su paradirali u paradama zla su virus preneli starcima u kuci koji sada umiru…..

Vasojevic
Gost
Vasojevic

Da da puna bolnica Rozajaca sa litija

Zoran
Gost
Zoran

Ajte Beranci moji na litije

Vasojevic
Gost
Vasojevic

Dok su bile litije korone nije bilo

Skorpion
Gost
Skorpion

Vi ste trafika u odnosu na Podgoricu veca vam je stopa zarazenosti u odnosu na 100.000 stanovnika okruzenje vam je najzarazeni dio drzave postujte mjere NKT !!!

Vasojevic
Gost
Vasojevic

U Budvi ima vise zarazenih na 100.000,na Cetinju takodje!Citav sjever je otisao na primorije za praznike!Samo da bude zakon isti za sve!Beranci mogu u pg i bd da piju kafu u Berane ne mogu!Plav nula zarazenih ne rade kafici,Andrijevica jednog!

Kekić
Gost
Kekić

Bote, u Beranama ima 60 zaraženih a u Titogradu 600. Ali u Titogradu i na primorju vlastodršci imaju lokale koji im se vode na pašenoga, svastiku, zaovičića i neće da im propada biznis. A sjever ko šiša. Samo budala bi to trpjela.

marius
Gost
marius

Vlada u svakom slucaju treba da pomogne, a mozete to pismo za pomoc proslijedit i MCP . Oni su puni ka brod, a i imaju dobro uporiste tu kod vas.

Send this to a friend