Ekonomija

Besiks grupa zainteresovana za ulaganja u razvojne projekte Glavnog grada

Sastanak Glavnog grada, na čelu sa dr Ivanom Vukovićem sa predstavništvom belgijske grupe Besiks

Besiks grupa veoma je zainteresovana za ulaganja u razvojne projekte u Podgorici, posebno za izgradnju šoping mola u centru grada, istočne tribine stadiona i projekte iz oblasti zaštite životne sredine, zaključeno je danas na sastanku rukovodstva Glavnog grada na čelu sa gradonačelnikom Ivanom Vukovićem i predstavnika Besiks grupe na čelu sa Lukasom Koningsom, zamjenikom generalnog menadžera za međunarodnu izgradnju u Evropi. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Besiks grupe za Crnu Goru Džef Desvijen, menadžer predstavništva i Nađa Radulović.

Vuković je istakao da je jedan od proriteta gradske uprave oživljavanje centra grada novim sadržajima i da je izgradnja modernog šoping mola u tom dijelu od izuzetnog značaja, naglašavajući da je gradska uprava veoma zainteresovana za saradnju sa Besiks grupom na tom projektu i otvorena za konretizaciju ideja i rješenja kada je u pitanju njegova realizacija, a potom je predstavnicima Besiks grupe predstavio razvojne projekcije gradske uprave o izgrdnji istočne tribine gradskog stadiona, te projekat koji je prioritetan, ne samo za Podgoricu, već cijelu Crnu Goru, a to je izgradnja uređaja za prečišćavanje otpadnih voda i tretmana kanalizacionog mulja.

“Još jedan projekat od značaja za dalji razvoj grada je izgradnja postrojenja za proizvodnju elektične energija iz deponijskog biogasa. To je projekat koji se u tehnološkom smislu tretmana otpada naslanja i nadovezuje na postotojeće infrastuturne kapacitete deponije, i očekujemo da će na bazi novog koncesionog akta u narednih nekoliko mjeseci biti raspisan i novi tender za odabir privatnog partnera” naglasio je on.

Predstavnici Besiks grupe su iskazali interesovanje za investiranje u razvojne projekte Glavnog grada, naglašavajući da se radi o veoma značajnim projektima i da je cilj grupacije proširenje poslovanja i da u tom smislu u Glavnom gradu vide ozbiljnog potencijalnog partnera.

Podjsetili su da su na tržištu naše zemlje prisutni od 2013. godine.

Besiks grupa ima oko 15.000 zaposlenih, koji su aktivni u 20 zemalja na pet različitih kontinenata. Besiks zajedno sa drugim kompanijama završio izgradnju Burdž Kalife, najviše građevine na svijetu visoke 830 metara.

Send this to a friend