Ekonomija

Besplatni digitalni servisi za crnogorske privrednike

Osluškujući potrebe privrednih subjekata, posebno onih najosjetljivijih na snažne ekonomske udare, vodeći crnogorski provajder poslovnih informacija BI Consulting kreirao je portal digitalnasolidarnost.me, na kome će biti postavljeni online poslovni servisi koje je crnogorska digitalna zajednica tokom trajanja mjera protiv pandemije novog koronavirusa, spremna ustupiti besplatno.

Aktuelna situacija sa novim koronavirusom uslovila je inteziviranje digitalnog poslovanja u cijelom svijetu. I u Crnoj Gori se ide u korak sa ubrzanim prilagođavanjem na nove uslove poslovanja. Osluškujući potrebe privrednih subjekata, posebno onih najosjetljivijih na snažne ekonomske udare, vodeći crnogorski provajder poslovnih informacija BI Consulting kreirao je portal digitalnasolidarnost.me.

,,Na portalu će se naći online poslovni servisi koje je crnogorska digitalna zajednica spremna ustupiti besplatno, tokom trajnja mjera protiv pandemije novog koronavirusa“, navodi Ratko Nikolić, osnivač BI Consultinga.

Nikolić pojašnjava da na taj način digitalna zajednica pokazuje solidarnost prema ukupnoj poslovnoj zajednici i daje svoj doprinos da negativni efekti pandemije na crnogorsku ekonomiju budu što manji.

Važnost iniciranja pokreta Digitalna solidarnost prepoznata je od strane Ministarstva ekonomije, koje je potvrdilo svoju punu podršku. Pored BI Consultinga kao inicijatora, portal u tehničkom dijelu podržava kompanija Softing, dok je za partner za komunikacije BI Communication.

,,U iščekivanju novih servisa, napominjemo da se na portalu već nalazi deset domaćih servisa: Binfo, Internet prodavnica, Tenderi, Evidencija, Pravni ekspert, Bankar.me, Talkini, Advokatska kancelarija Radulović, Seljak.me i Kukica“, zaključuje Nikolić.

Pokret Digitalna solidarnost zaživio je i u okruženju.

Send this to a friend