Ekonomija

Bez milosti za Davidovićev Neksan

Miodrag Daka Davidović

Nakon što je treći put Privredni sud usvojio tužbeni zahtjev kompanije Neksan, vlasnika Miodraga Dake Davidovića, kojim je Glavni grad obavezan da im nadoknadi štetu od 400.000 eura zbog kašnjenja sa opremanjem građevinskog zemljišta, Apelacioni sud je ukinuo presudu i odbacio tužbeni zahtjev kao neosnovan, piše Pobjeda.

Sud je meritorno i pravosnažno odbio tužbeni zahtjev Neksana, čime je potvrđeno da nema naše odgovornosti potvrdila je zastupnica Glavnog grada Nataša Krivokuća. Neksan je tražio milion eura, od čega se 600.000 eura odnosilo na kamate za kredite koje je podigao radi izgradnje zgrade u centru grada kod Tabačkog mosta.

Zgrada je izgrađena krajem 2014. godine, ali je došlo do kašnjenja sa priključenjem na komunalnu infrastrukturu, jer je opština morala da obustavi radove po nalogu Uprave za zaštitu kulturnih dobara, koja je Tabačkom mostu na Ribnici dodijelila status nepokretnog kulturnog dobra od lokalnog značaja.

Neksan je tražio odštetu jer su zbog kašnjenja sa priključenjem kupci odustajali od kupovine, što je dovelo do pada cijene stanova. Iz Glavnog grada su sporili ove navode, ukazujući da su na vrijeme preduzeli sve radnje kako bi opremili zemljište, te izdali građevinsku dozvolu, ali je tek nakon toga zabranjeno izvođenje radova na Tabačkog mostu preko kojeg je trebalo da bude priključen njihov stambeno-poslovni objekat.

U odluci vijeća Apelacionog suda koji čine sutkinje Katarina Đurđić i Marijana Pavićević i sudija Ramo Striković navodi se da je Glavni grad preko Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice blagovremeno preduzimao sve neophodne mjere za komunalno opremanje građevinskog zemljišta tužioca, ali je radnjama trećih lica, prekidom radova po nalogu Ministarstva kulture odnosno Uprave za zaštitu kulturnih dobara, spriječen da predviđene radove završi u roku, što znači da nema njegove odgovornosti i da je postojala eventualna šteta kod tužioca. Glavni grad je pokrenuo upravni postupak protiv rješenja Ministarstva kulture i Uprave za zaštitu kulturnih dobara kojim je Tabačkom mostu dodijeljen status kulturnog dobra, koji je u toku.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko
Gost
Marko

Daka,objavi presudu da ljudi vide da si sa dva predugovora za kupoprodaju htio da dokazes izgubljenu dobit od 400.000. Objavi i prokomentarisi molim te kako je moguca ta racunica.

Bazinga
Gost
Bazinga

Odužio mu se Vučić, ne brinem se ja za ovakve, neće se izgubit ne boj se. Na svaki način gledaju da ogule državu i svoj narod.

Golija
Gost
Golija

Daka legendo

Budo
Gost
Budo

Diktatura u svakom smislu!

vnk
Gost
vnk

Sve biznismen do biznismena što su se obogatili na račun rata u Bosni, sankcija SRJ, i masovne vaučerske privatizacije.

Peka
Gost
Peka

Mislis li time i na braću mila i aca?

Rašomon
Gost
Rašomon

Klasična i glupa nameštaljka da čovjek ne dobije ono sto mu pripada. Zaradio je pare kako je zaradio ,to je istina,ali mnogi su. Ali je zato pomogao kome je mogao i nikom nije krivi dio od njega. Pozdrav za velikog čovjeka.

BOT 0.01
Gost
BOT 0.01

Od 97me pravi sebi reklamu, sanja o visokoj drzavnoj fotelji. Bas mi je milo sto su ga prvo SNP pa DF izmuzli.

NekoTamo
Gost
NekoTamo

A sto cemo sa Goricom? Aha nista tamo tamo Milo gradi

Palamar
Gost
Palamar

Prvo,Daka je posten covjek i njegova rijec valja vise nego rijec svih na vlasti zajedno

Đorđije
Gost
Đorđije

Posten je bio i kad je radio s oružjem?

Martin
Gost
Martin

A ti znaš? Pa sto ne prijaviš to?
A znaš li čime Milo trguje?

Rayan
Gost
Rayan

I danas, ali sa skupljim…

Elektra
Gost
Elektra

uuuuuu

neka čoče

Zzzzzzzzzzzz
Gost
Zzzzzzzzzzzz

Boot iz njegove srpske kuce ? Hahaha

ND
Gost
ND

Pa od poštenja napravi đanastir od 6 miliona da okaje grijehe? Pitajte radnike što im proda stanove po najvišoj cijeni i kamatsma i većinu ostavi bez posla!

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Moze li se znati koji je kriterijum po kome za iste stvari jednu osobu proglasite postenom a drugu lopovom?
Nacionalno izjasnjavanje, ili…?

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Zanima me da li bi presuda bila ovakva da je na Dakinom mjestu bio Aco braco? Limenka mi ne da da vjerujem.

ND
Gost
ND

A kome ovaj ratni profiter može što reći? Vidite mu zgradu u Nk đe je ljude prevario! Ko će njima štetu da nadoknadi? Ova država mu je to omogućila!

Mrgud
Gost
Mrgud

Jesi li ti sledeći?

Dejo skrbavi
Gost
Dejo skrbavi

Ođe sam ja živio 60 sekundi od tabackog mosta u staru varoš.

Velimir
Gost
Velimir

Sretno!

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Bravo bravo. Sve pohvale za zastupnika Natasu Krivokucu..

Prifatizacija
Gost
Prifatizacija

Daka je za privatizaciju jedne velike nikšićke firme davao nekoliko miliona eura i ta ponuda je odbijena da bi ista bila prodata za 100000 (sto hiljada eura)!

Ala
Gost
Ala

A je li privatizacija samo kupoprodajna cijena ili investicije, socijalni program i sve ostalo? Koga spinujes demonkrato?

Rašomon
Gost
Rašomon

Mislim i da je Daka morao ponuditi ininvesticioni program i poštovati socijalni program. Ta pravila važe za sve. Ne znam o kojoj se firmi radi. Tebi izgleda svaki “spinuje” ko nije dps.

Prifatizacija
Gost
Prifatizacija

To mora da je firma MMK: hoteli, skijališta, restorani, zgrade, kafane, poslovni prostori, stanovi…

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Tako ti Bog pomoga ka što istinu zboriš.

Send this to a friend