Ekonomija

Cijene goriva bez promjena

Ilustracija

Nakon udara na džep građana i naglog skoka cijena svih vrsta goriva prije dvije sedmice, novih poskupljenja neće biti, ali ni pojeftinjenja, saopšteno je CdM-u iz Ministarstva ekonomije.

<<<Novi udar: Sve vrste goriva skuplje od ponoći, a dizel čak sedam centi<<<

<<<Ministarstvo ekonomije: Neće biti novog rasta cijena goriva u Crnoj Gori<<<<

Litar dizela će i dalje koštati 1,30 eura, BMB 98 1,44 eura, a BMB 98 1,41 euro.

Lož ulje će se i dalje prodavati za 1.26 eura.

Promjenu cijena naftnih derivata u Crnoj Gori uzrokovao je rast vrijednosti naftnih derivata na svjetskoj berzi, kao i jačanje dolara u odnosu na euro. To kao posljedicu ima izuzetnu nestabilnost međunarodnog tržišta naftnih derivata, što dominantno utiče na promjenu cijena goriva u Crnoj Gori i čitavom regionu.

Nezadovoljstvo zbog visokih cijena goriva, koje su u posljednjih mjesec rasle drastično, građani su iskazali tako što su na pola sata zaustavili svoje automobile na glavnim raskrsnicama u svim gradovima Crne Gore.

<<<Protesti zbog poskupljenja goriva širom Crne Gore<<<

U posljednjih 10 godina najveće cijene naftnih derivata u Crnoj Gori bile su 2012, kada je BMB 98 koštao 1,54 eura, BMB 95 1,50 eura, a eurodizel 1,38 eura.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Urix
Gost
Urix

Zasto je kod nas gorivo poskupjelo prije dvije nedelje a u regionu tek ovih dana?? Zato jer Vlada ne prati cijenu nafte na svjetskom nivou, nego funkcioneri gledaju u svoj dzep i na osnovu njega formiraju cijnu goriva!!!

Ljubo
Gost
Ljubo

LJUDI BUDITE SVJESNI GORIVO NECE POJEFTINITI DOK SE FABRIKA FRANCA NE NAPRAVI.

MNE962
Gost
MNE962

Vazno je da nije hljeb i krtola poskupjeli. A gorivo i automobili su uvjek luksuz bili. Skoro svaka porodica u Crnoj Gori posjeduje 2 auta. Tako smatram i da je gorivo 5 eura litra da bi se auta i dalje vozila bez obzira na cijenu. Neki su u stanju da nemaju rucak danas ali da imaju goriva da se voze… Više »

Banana
Gost
Banana

Ovo je nista,treba jos podizati.Zbog ovolike podrske koju ste dali Dps-u ,sve im je halal .Zato cuti marvo ,za brava vas kupuju.

Stanko
Gost
Stanko

Ajde ne lazite vise narod da je skocila cijena nafte kad je bilo poskupljenje. Cijena nafte pada vec neko vrijeme. Bar se to moze provjerit za manje od minut.

Bokelj
Gost
Bokelj

Dabogda se zapalila svaka benziska ..

Milos
Gost
Milos

Cijene derivata svuda snizene ,jer je pala cijena nafte,jedino kod nas ostaje po starom.E vazda Vam bilo malo.Ma treba nama 5 evra da bude litar!!

ccc
Gost
ccc

sram vas bilo drzavo, bijedo!!!

Send this to a friend