Ekonomija

Biće razočarani oni koji misle da su letovi iz Rusije otkazani

Žarko Radulović

Dolazak ruskih turista se tek očekuje, tvrdi direktor Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović, ističući da je jedan broj već došao avionskim linijama preko Istanbula, te da interesovanje raste i rezervacije se povećavaju iz dana u dan, piše Pobjeda.

“Informacija da je ruska nacionalna avio-kompanija Aeroflot ukinula redovni saobraćaj na svojim linijama iz Moskve za Tivat nije tačna i plasirana je iz nekompetentnih izvora. Mislim da će brzih dana oni koji se raduju tome da su letovi iz Rusije prema Crnoj Gori otkazani biti jako razočarani”, kazao je Radulović poručujući da će narednih dana za one koji su plasirali ovu informaciju biti velikog razočaranja.

Naglašava da je interesovanje ruskih turista za Crnu Goru veliko i da sada putuju preko Istanbula.

“Generalno su počeli da dolaze, ima ih i u hotelu Splendid i u cijeloj Crnoj Gori, ali je teško sada napraviti procjenu u kojem se broju radi”, rekao je Radulović i dodao da se tek očekuju organizovani dolasci.

“Ako krenu ruski turisti, biće značajnog oporavka ne samo za turizam nego za cijelu privredu Crne Gore, jer je to zakon spojenih sudova”, tvrdi Radulović i ističe da od “naše kreacije i umijeća” zavisi da nam dolaze i zimi.

“Ukoliko budemo disciplinovani u ovim mjerema vezanih za korona virus i ako sačuvamo sebe, da ne obilijevamo i da imamo manje zaraženih može da se desi da nam Rusi dolaze do kraja godine”, kazao je Radulović naglašavajući da će, ako dođe do porasta obolijevanja, otići i Rusi i svi ostali.

“Ako mi budemo sebe pazili i kontrolisali nivo oboljelih onda je sve moguće, pa i da sezonu produžimo do kraja godine”, poručio je Radulović.

Na aerodromima Podgorica i Tivat, kako nezvanično saznaje Pobjeda, još nema najave zvaničnih letova iz Rusije zbog toga što ova zemlja još nije otvorila granice prema Crnoj Gori.

Aeroflot

Iz Aerofiota su saopštili da otkazuju letove do 80 destinacija tokom avgusta zbog produžetka restriktivnih mjera u Rusiji i drugim zemljama, prenosi B92

Među planiranim, a otkazanim letovima tokom avgusta su Budimpešta, Bukurešt Ljubljana, Prag, Sofija, Split Solun, Venecija, Beč, Varšava i Zagreb. Otkazani su i letovi u interkontinentalnom saobraćaju prema Bangkoku, Havani, Hong Kongu, kao i destinacijama u Kini, Vijetnamu, SAD.

Poljski LOT otkazao letove

Nacionalna avio-kompanija Poljske LOT ponovo je zbog koronavirusa otkazala letove ka Crnoj Gori. Prvi let LOT-a iz Varšave za Podgoricu planiran je za kraj oktobra. Najveća poljska avio-kompanija je otkazala čitav niz usluga nakon što je tamošnja vlada saopštila da planira da produži zabranu međunarodnih letova do 25. avgusta. Zabrana bi mogla obuhvatiti ukupno 45 zemalja, od kojih su neke važna tržišta za LOT, prenosi Simple Flying.

Na crvenoj listu su, osim Crne Gore, Srbija, BiH, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Andora, Luksemburg, Moldavija, Rumunija, Rusija, Sao Tome i Principe, Brazil, Saudijska Arabija, Bahrein, Esvatini, Meksiko, Izrael, Katar, Kuvajt Argentina, Jermenija, Azerbejdžan, Čile, Dominikanska Republika, Ekvador, Gabon, Gvatemala, Honduras, Irak, Kazahstan, Kirgistan, Kolumbija, Kostarika, Maldivi, Panama, Peru, Južna Afrika, Salvador, Singapur, Surinam, Zelenortska ostrva, SAD, Oman, Bolivija i Bahami.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bokelj
Gost
Bokelj

Ja sam čuo da je bio jedan u Novi danas.

Sara
Gost
Sara

Sankcije Rusiji ,a mi cemo biti razocarani dolaskom aviona ,ne znate ni sto pricate više..

Bnjj
Gost
Bnjj

Jeli to onaj kreator biznisa đe radnici primaju 220€platu.

harmljng
Gost
harmljng

Pravilno se piše: Je li…

Prc MNE
Gost
Prc MNE

A za tebe je spreman poseban tretman poslije 30-tog avgusta,moraces mnogo toga da objasniš narodu CG!

Primorije
Gost
Primorije

Vasi pogresni potezi ne znaci da neko slavi ukidanje letova prema cg..naprotiv ukazuke na to da je sve pogresno radjeno od samog starta..nije se razmijalo o turizmu i gradjanima nego o politici i vlasti..e to je problem..mi se radujemo svim turistima al to tvoje tek treba da dodju mislim da si pobrkao godisnja doba…

2020
Gost
2020

E ovi sto ovdje komentarisu i sto uzivaju u svakoj steti po crnogorski turizam su vam ona ” druga” Crna Gora….prvo sve ispljuju i sve okrive a onda zakukaju kako ce prezivjeti bez plate…da nije zalosno bilo bi smijesno….neznaveni sami sebe kopaju jamu…

Bojan
Gost
Bojan

Inače ovo je isti onaj koji je rekao da nama trebaju turisti sa zapada, a ne Rusi i turisti iz regiona, jer smo mi elitna turistička destinacija. Što sad kmečiš za Rusima i priviđaju ti se i u Novembru

Pre svega čovek
Gost
Pre svega čovek

Pa došla ih je nekolicina, kao uostalom i neki Srbi privatnim avionima. Sve to ništa ne znači za 90% izdavaoca smeštaja, kao ni za ostale u turizmu.

Lelee
Gost
Lelee

Inace ovo je kum ministra zdravstva Kenana.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Pa vijest o zabrani letova iz rusije koristi jedino dps u predizbornoj kampanji da bi razvio pricu oko toga da su rusu losi i da je rusija protiv cg itd.

Prešo
Gost
Prešo

Imajiu Rusi let pteko Londona .samo što je karta hiljadu eura.
.Zaboravite Ruse nego puštajte Stbiju da se zaradi za drva.
Do tada pametni ćute.

OLUJA2020
Gost
OLUJA2020

Evo kako mali četnik Perica zamišlja svijet: Vlada neke države naređuje građanima te države đe smiju a đe ne smiju da idu? Pa ne dolaze Rusi u CG zato što je to preporuka ili zabrana Vlade (Putina ionako normalna Rusija ne može smislit) nego zato što je njima lijepo na odmoru u CG, ko će da im zabrani da dođu?

Nezavisna Boka
Gost
Nezavisna Boka

Do skora su se skoro svi kunuli kako u svom smjestaju primaju samo Skandinavce, Njemce i Engleze, a Rusi su bili fuj. Sad odjednom, gle cuda, mole Ruse da dodju

Majkl1
Gost
Majkl1

Kleli

Nezavisna Boka
Gost
Nezavisna Boka

Dobro kazes, moja greska 😬

Milutin
Gost
Milutin

Naravno, niko im neće zabraniti nego sami neće doći jer nisu ludi

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Konobar Rale vise zna od bilo koga…

Maks
Gost
Maks

Tako je Radulovici 👍,🇲🇪🇲🇪

Dux
Gost
Dux

Kako iskren i posten covjek,po faci mu vidis xaxaxaxa

J.j.j
Gost
J.j.j

“Generalno su počeli da dolaze, ima ih i u hotelu Splendid i u cijeloj Crnoj Gori, ali je teško sada napraviti procjenu u kojem se broju radi”,
Rece strucnjak za turizam koji je u broj znao broj turista kad je cg bila puna ko sipak. Sad kad nema nidje nikoga tesko mu da napravi procjenu. Politicar u pokusaju i privezak DrPS-a

oooo
Gost
oooo

Postoji li red letjenja da narod sam vidi ko leti za CG?????

Vizant
Gost
Vizant

Bićeš ti razočaran 30. avgusta uveče!

Gigi
Gost
Gigi

Mora da s cuo Sa gazdom .

CrnogoracNk
Gost
CrnogoracNk

Zalosno 🤣🤣🤣

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Sad čitam i ovo i pitam se jeli moguće da ovo ko pomisli,a ne da je istina, a to je da će dolaziti turisti avionima iz Turske ,bilo ruski ili neki drugi,u malenu Crnu Goru.Turske koje je jedna od najpoznatijih turističkih destinacija ns svijetu i odatle desant turista u malenu Crnu Goru,za visoko prisutnom koronom pa i da bude bez… Više »

Gavrile
Gost
Gavrile

Nikome normalnom ne smetaju ruski turisti. Realnost je nešto drugo. Crnogorska vlada je Rusiju i Srbiju do prije desetak dana držala na crvenoj listi. Nažalost, Srbiju i dalje. To je jedina istina dragi gospodine.

OLUJA2020
Gost
OLUJA2020

Srbiju čitav svijet osim Bosne drži na crvenoj listi, čak i pravoslavni Grci. Možda ima neki razlog za to gospodine?

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Evo ga javi se,časti mi.Više zna Radulović o aviosaobraćaju Rusije od ruskog ministarstva spoljnjih poslova koji su preko svog portparola Zaharove obavijestili i svoju i javnost drugih država da nikakvog aviosaobraćaja ni ruskih aviona,ali ni aviona drugih država i kompanija između Rusije i Crne Gore neće biti do marta 2021 godine i čak su upozorili svoje građane na epidemiološku situaciju… Više »

OLUJA2020
Gost
OLUJA2020

E ako je Zaharova rekla onda mora da je istina, ona uvijek istinu govori?!

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Zaharova je portparol mip Rusije,pa što god da govori, govori u ime države Rusije,pa da to i nije istina to je Velika i Moćna Rusija i to je država za razliku od drugih državica i da nije istina to je istina ako tako kaže zvanični predstavnik Velike i Moćne i Svete Rusije.

Pedja*
Gost
Pedja*

Promeni nik.

ILUMINACIJA
Gost
ILUMINACIJA

Žare care,ti imaš informacije koje niko nema.Podijeli sa nama informaciju da ćeš od oktobra da prepoloviš broj radnika,da ti već sada rade na pola plate,da ih pritiskaš u susret izborima,da je ova sezona katastrofalna,da nemate nikakvu strategiju…Da’e vječan Splendid… A ruje imaju dje.Ti si ćutao kad ih je režim satanizovao,a sad gledaš u nebo hoće li slećeti koji da ti… Više »

Send this to a friend