Ekonomija

Binod Čodri, milijarder sa Forbsove liste, na UDG-u

Binod Čodri, predsjednik Čodri grupe (Chaudhary Group – CG Corp Global) posjetio je Univerzitet Donja Gorica i sa studentima podijelio priču o svom putu do vrha. Zadovoljan što je tu, Čodri je naglasio da mu se dopada Univerzitet zbog energije koju nosi i preduzetničkog duha koji razvija.

Binod Čodri prvi je nepalski milijarder na Forbsovoj listi milijardera na kojoj se nalazi od 2013. godine. Čodri grupa čiji je predsjednik posjeduje više od 122 kompanije, na pet kontinenata i 76 uglednih brendova na globalnom tržištu. Međunarodni ugled u industriji robe široke potrošnje ostvario je kao čovjek koji stoji iza Vai Vai (Wai Wai) nudli, najčuvenijeg brenda Čodri grupe. Njegovi ostali poslovni interesi su elektronika, hotelijerstvo, infrastruktura, obrazovanje, telekomunikacije i nekretnine.

U svom obraćanju studentima Čodri je naglasio da su sve velike inovacije svijeta rezultat nečijeg sna, te da je za velike ideje potrebna i velika strast. Osvrćući se na savremeno tržište, naglasio je da su mogućnosti neograničene zbog jednostavne i brze komunikacije koju nam tehnologija pruža.

“Danas je cijeli svijet u vašim rukama, zbog tih malih uređaja koje nazivamo telefonima“, kazao je on.

Čodri je motivisao studente da budu istrajni na putu ka sopstvenom biznisu, rekavši da su veliki izumi poput Gugla ili Fejsbuka osnovani od ljudi sličnih njima.

Studenti UDG-a imali su priliku da postave pitanja Čodriju i zatraže savjete za početak privatnog biznisa. Neka od pitanja studenata bila su: “Koje lične karakteristke su imale uticaj na Vaš uspjeh”, “Kako će razvoj tehnologije uticati na sferu turizma i hotelijerstva”, “Kako prilagođavate Vaše kompanije velikim tehnološkim promjenama”.

Studente je zanimalo i koji su bili najveći izazovi tokom karijere, a najveće interesovanje izazvalo je pitanje “Da li je važniji biti prvi ili biti najbolji u biznisu” na šta je Čodri odgovorio “Da bi bili prvi morate biti najbolji.“

Čodri je na kraju istakao da nije neophodno biti iz velike zemlje ili dolaziti iz porodice koja se bavi biznisom, da bi ste se i sami bavili biznisom te da su mogućnosti jednake za sve u svijetu masovnih komunikacija.

Na posljednje pitanje, da li ima u planu investicije u Crnoj Gori odgovorio je “Apsolutno da.“

Rektor Univerziteta Donja Gorica profesor Veselin Vukotić izrazio je zahvalnost i zadovoljstvo što je Binod Čodri posjetio UDG i razgovarao sa studentima. Istakao je značaj njegovih savjeta za studente koji počinju privatni biznis, kao i da ovo neće biti kraj saradnje sa gospodinom Čodrijem.

“Velika je stvar što studenti UDG-a mogu da slušaju ljude koje slušaju i studenti na Oksfordu ili Harvardu“, završio je profesor Vukotić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Puz demon
Gost
Puz demon

O cemu ovaj prica.Nepal gladni.Crkaju od muke i gladi a on ovdje prica….o cemu.Milijarder.Sto svoju bijedu ne pomogne nego nama sa tri e dnevno prica..O cemu to on p……..?

Marija
Gost
Marija

On je jedan on najvecih filantropa danasnjice. Obnovu Nepala posle zemljotresa je finansirao u velikom obimu. Ajde molim te informisi ze prije prazne price.

Marija
Gost
Marija

Blago ovim studentima, sve im na dlanu.

Dejan ljubav 💶
Gost
Dejan ljubav 💶

Nema tu savremene tehnologije u ekonomiju nego radiš i što zaradiš isto kao prije sto godina u razvijeni svijet tamo postoje banke preko sto godina. Ja sam da zaradim pare imao mnogo velika odricanja u tim momentima sam majku proklinjao ali sad sam bolje. 👍💌💌💌💌💌💌💌💌

Jovan
Gost
Jovan

Najbolji univerzitet u regionu.Univerzitet buducnosti…

Španac
Gost
Španac

Dobar vic. Baš dobar!

Dejan ljubav 💶
Gost
Dejan ljubav 💶

Za mene nisu postavili pametna pitanja. A evo recu vam jednu najvažnija je sreća 👍👿

Send this to a friend