Ekonomija

Biogradsku goru posjetilo 30 odsto više gostiju nego lani

ilustracija

Bolju posjećenost u odnosu na prošlu godinu bilježi Nacionalni park Biogradska gora. Direktor ovog zaštićenog područja, Saša Jeknić u razgovoru za Pink M televiziju isitiče da je najviše gostiju iz Rusije i Ukrajine, a povećava se, kaže, broj gostiju iz Njemačke, Francuske i Italije. U planu je nekoliko projekata, a među najvažnijim ističe izmještanje parkinga, te rekonstrukciju vodovodne mreže. Novo u ponudi je i nacionalni restoran koji je nakon tri godine ponovo počeo sa radom.

Nacionalni park Biogradska gora posjetilo je 30 odsto više gostiju u odnosu na rekordnu 2017-u godinu kaže za Pink M direkotor ovog zaštićenog područja, Saša Jeknić.

“Želimo da svi ti gosti koji dođu u park odu zadovoljni i sa sobom ponesu jednu nezaboravnu razglednicu dešavanja na ovom području, da imamo jednog zadovoljnog gosta koji će da bude promoter svega onoga što se odvija u Biogradskoj gori“, kazao je Jeknić.

Najviše ih je iz Rusije i Ukrajine, a povećava se broj gostiju iz Njemačke, Francuske i Italije.

“Tu su nezaobilazni tranzitni gosti koji su na svom putovanju do Jadranskog primorja nezaobilazna stanica jeste Biogradska gora gdje oni u hladu stogodišnjeg drveća žele da odmore prije svega sa svojom porodicom, a i ponesu sa sobom nezaboravne doživljaje i da prmovišu ovaj prostror i sve ono što se u ovom prostoru dešava”, dodaje on.

Iako početak sezone zbog loših vremenskih prilika nije obećavao, kako ističe, uigran marketinški tim uspio je podstići rezulatate koji obećavaju i dobru postsezonu.

“Već od prvog septembra imamo organizovane grupe autobusa Austrijanaca i Njemaca koji će u toku nedjelje dolaziti po pet autobusa tako da već sada i u najavi imamo dobru postsezonu i uopšte se ne dovodi u pitanje da će 2018. biti rekordna godina“, naglašava Jeknić.

On dodaje da je započet i jedan važan projekat čija se realizacija očekuje u toku naredne dvije godine a to je izmještanje parkinga.

“Na Kraljevo kolo planiramo da izgradimo parking prostor sa 100 mjesta za putnička motorna vozila,  30 parking mjesta za kombi vozila i 15 parking mjesta za autobuse odakle će vozovi, njih dva naizmjenično preuzimati sve goste do Biogradske gore i organizovano ih dovoditi na ovo područje“, rekao je on.

Jeknić je podsjetio da je prije dvije godine u potpunosti rekonstruisana elektroenergetska mreža što je kako kaže, pokretač svih drugih infrastrukturnih ulaganja, a u planu je i rekonstrukcija vodovodne mreže, kao i projekat posmatranje medvjeda koji se realizuje u saradnji sa Svjetskim fondom za zaštitu prirode i Nacionalnim parkom Tara.

“Projekat koji je dosta izazvao interesovanja kod javnosti CG, a na početku svi su bili skeptici kako ćemo mi to u Biogradskoj gori prije svega da uhvatimo i markiramo mrkoga medvjeda, a ne da dobijemo gotov turistički proizvod. Stvari su nam išle na ruku tako da smo u oktobru mjesecu prošle godine sa jednim ekpertskim timom iz Srbije uspjeli da uhvatimo i markiramo najvećeg mrkog medvjeda  koji je bio težak 255 kilograma”, priča Jeknić.

Novo u ponudi je i nacionalni restoran koji je nakon tri godine ponovo počeo sa radom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

a taj restoran drzi li isti vlasnik kao onaj na zabljak na crno jezero..

Send this to a friend