Ekonomija

Bitkoin keš je nova kriptovaluta

Raskol među kreatorima virtuelne valute bitkoin rezultirao je “rađanjem” nove verzije kriptovalute bitkoin keša, jer nijesu uspjeli da dogovore zajedničko rješenje koje bi očuvalo jedinstvenu digitalnu valutu.

Iz tog razloga, bitkoin se podijelio na “bitkoin” i “bitkoin keš”, piše Biznis insajder.

Nova valuta “bitkoin keš” trebalo bi da udahne “novi život” bitkonu koji postoji već gotovo deset godina.

Za proizvodnju bitkoina potreban je softver koji dodjeljuje tu virtuelnu valutu kao nagradu onim korisnicima koji nudeći svoje kompjutere učestvuju u procesu verifikacije i snimanja bitkoin transakcija u okviru “blockcain”-a.

Proces proizvodnje bitkoina zove se rudarenje, a uspješni rudari se nagradjuju provizijama i novokreiranim bitocoin-ima.

Ključni rudari i kreatori bitkoina su se prošle nedjelje dogovorili o usvajanju novog načina funkcionisanja kriptovalute, poznatijem kao “SegWit2x”, kojim bi se veličina bloka bitkoina povećala na dva megabajta.

Međutim, rivalski sistem je u proteklih nekoliko dana dobio na značaju, pod nazivom “Bitkoin keš”.

“Bitkoin keš se praktično pojavljuje niotkuda. Grupa rudara kojima se ne dopada SegWit2x se odlučila za novi softver koji će povećati veličinu blokova sa sadašnjeg jednog megabajta na osam megabajta”, smatra Čarli Moris iz kompanije “Nekstblok Global”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Interes
Gost
Interes

Ko vas placa Admine da svako malo reklamirate Bitcoin.

Send this to a friend