Ekonomija

Bitkoin probio psihološki prag

Ilustracija

Virtuelna valuta bitkoin prvi put se popela na deset hiljada dolara po tokenu u dvije sedmice.

Neki eksperti su kazali da taj psihološki nivo može da dovede nove entuzijaste na kripto tržište, prenosi B92.

Bitkon je nedavno izgubio skoro dvije trećine svoje vrijednosti, kada je oštro pao s istorijskog rekorda od 20 hiljada dolara, da bi pao ispod šest hiljada dolara prošle sedmice.

U petak se njim trgovalo po cijeni od 10,04 hiljade dolara. Oporavak bitkoina i kripto tržišta uopšte je navodno podstaknuto oprezno optimističkom odgovoru američkog Senata na poziv ka strogim propisima.

“Uprkos promjenama u cijenama kriptovaluta, nastavljamo da vidimo sve veće interesovanje za stvaranje investicionih fondova na ovom prostoru”, rekao je globalni direktor finteč strategije, Lek Sokolin.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
kerkez
Gost
kerkez

Koje su budale oni koji su kupovali ovo NIŠTA po 18.000 dolara pa kad je oboren prodavali ga po 8.000 da što manje izgube a sad ga ponovo kupuju po 10.000 dako se izvade ako uspiju da ga prodaju za 20.000 je im se spinuje da će uskoro to moći. I tako ukrug . A maheri su ovo iskoristili da… Više »

Polako
Gost
Polako

Genijalno, apsolutno genijalno. Ljudi trguju NIČIM. Ali, dok je ovaca, biće i šišača.

penjo
Gost
penjo

Prijatelju ti trgujes papirom koji zavisno od boje i broja na njemu “vrijedi” vise ili manje. Ili kreditnom karticom koju ubacis i nesto kupis. Dakle, i ti trgujes nicim ili realno bezvrijednim papirom. Svrstavas li se i ti u red ovaca onda?

Send this to a friend