Ekonomija

Bivši radnici MA: Vukelić i Petrović ne ispunjavaju opšte uslove konkursa ToMontenegro

Arhiva

Bivši radnici Montenegro airlinesa tvrde da direktor saobraćaja Nikola Vukelić i tehnički dirktor Ivan Petrović ne ispunjavaju uslove konkursa koje je raspisao ToMontenegro, jer nemaju crnogorsko državljanstvo, a kada su aplicirali za naznačena mjesta u Agenciji za civilno vazduhoplovstvo bili su zaposleni u MA.

“Kompanija ToMontenegro je slavodobitno objavila da je od Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV) dobila certifikat vazdušnog operatora sada već čuveni AOC. Upitna je legalnost istog, jer nominovana lica Nikola Vukelić, direktor saobraćaja i Ivan Petrović, tehnički direktor ne ispunjavaju opšte uslove konkursa, navodi se u reagovanju koje potpisuju Miljan Perović, Valeri Đekić i Srđan Habić.

Dodaju da je njihov prigovor upućen ACV-u i Upravi za inspekcijske poslove da se provjere ti navodi.

“Ono sto je priloženo kao dokaz je uporedni konkurs za Izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore gdje je striktno naglašeno da se na konkurs mogu prijaviti i lica koja nisu državljani Crne Gore, što u konkursima ToMontenegro-a nije slučaj. Nadalje mislimo da ToMontenegro želi bespostedno iskoristiti resurse MA nudeći, kako nezvanično saznajemo za zakup hangara sa pretećom opremom cijenu od 10 000 eura mjesečno, što je višestruko manje od stvarne vrijednosti zakupa”, ističu u reagovanju.

Oni su u upozorili stečajnog upravnika Sašu Zejaka i stečajnog sudiju Blaža Jovanića, da taj potencijalni zakup ulazi u stečajnu masu iz koje bivsi radnici MA treba da naplate makar dio svojih potraživanja.

“Ono što smo zvanično saznali je da su pri kupovini aviona AOA i AOB ostali neplaćeni porez i carina, pa samim time je upitno prelijetanje jednog od njih (AOA) u bilo koju namjenu, van države Crne Gore, a koliko smo upućeni avion AOA je preletio prvo u Slovačku, a zatim u Holandiju”, pojašnjavaju u reagovanju.

Ono što je takođe interesantno, dodaju, da završni račun MA za 2020 godinu nije predat u zakonskom roku i da čak nije ni završen, što ima za posljedicu još nekih potraživanja od povjerilaca i povecanje postojećeg duga kompanije.

“Cilj nam je da zaštitimo stečajnu masu koja nam je preostala na dobrobit radnika koji iz iste potencijalno mogu naplatiti svoja potraživanja”, zaključuje se u reagovanju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Grad pg
Gost
Grad pg

Boze grijeha od ove trojice … a njihov doprinos u Ma je nula i evo se ne gase u sve se razumiju .

Ne damo Ljubovi
Gost
Ne damo Ljubovi

Može li nekom Crnogorcu zapasti da bude direktor u svojoj državi ?

Send this to a friend