Ekonomija

Bivši radnici Montenegro Airlines-a: Svijet će saznati za naše probleme, intenziviraćemo proteste

Sa današnjeg protesta/Foto: Pobjeda/Dobrilo Malidžan

Bivši radnici Montenegro erlajnza (MA) na današnjoj protesnoj blokadi saobraćajnice ka Aerodromu Podgrica su poručili da će svijet saznati za njihovu situaciju, te da će intenzivirati proteste nakon 3. juna.

“Juče se navršilo godinu i po otkako je Montenegro erlajnz (MA) obavio svoj posljednji let, a dva mjeseca prije toga, zaspolenima u kompaniji je posljednji put isplaćena plata”,  kazali su oni.

Kako su objasnili, to znači da je preko 20 mjeseci bez ikakvih primanja većina onih koji su svoj radni vijek, ili njegov veći dio, provelio u nacionalnoj aviokompaniji.

Prema njihovim riječima, danas su kolateralna šteta pogrešnih odluka, pogrešnog upravljanja i nadavsve revanšističkog obračuna jedne sa drugom vlašću.

“Izbačeni smo na ulicu bez ponuđenog socijalnog programa kojim bi se ublažio jedan od najtežih momenata u životu svakog čovjeka, a to je gubitak posla. Zato smo danas ovdje, i zato smo ovdje posljednjih nekoliko mjeseci. Da stalno podsjećamo javnost na nepravdu koja nam je pričinjena i da iznova tražimo da se ona ispravi. A dok čekamo da sa novim predstavnicima naroda krenemo u priču o rješavanju naših problema, ekonomska situacija u zemlji sve je teža – cijene vrtogalvo rastu, na pomisao o obavezama koje kreću od septembra glava počinje da puca, a jaz nemaštine sve je dublji i sve više tonemo u njega. Do posla se teško dolazi – bilo zbog godina starosti, koje njijesu ni dovoljno velike da se može ići u penziju, a ni dovoljno male da bi se bilo zanimljivo novom poslodavcu; bilo zbog horizontalnih ili vertikalnih premještanja kojima svakodnenvo svjedočimo”, kazali su na današnjoj blokadi.

Oni su kazali da će glas o svemu ovome ubrzo poslati i međunarodnim medijima i vazduhoplovnim insitutcijama, da bi, kako su kazali, i svijet čuo za ovaj nimalo zavidan položaj.

“Sljedeće okupljanje najavljujemo za petak, 3. jun, u isto vrijeme, a nakon toga ćemo promijeniti raspored i intezivirati proteste, za sada na dva puta nedeljno”, najavili su bivši radnici Montenegro erlajza.

Send this to a friend