Ekonomija

Biznis karavan u srijedu u Podgorici, očekuje se dolazak 300 privrednika

Podgorica

Centralni događaj Biznis karavana Ministarstva ekonomije biće održan u srijedu u Podgorici, a otvoriće ga resorna ministarka Dragica Sekulić i gradonačelnik glavnog grada Slavoljub Stijepović.

U Ministarstvu ekonomije očekuju da će glavnom događaju u okviru Biznis karavana prisustvovati oko 300 privrednika, predstavnika asocijacija i komora, kao i svih crnogorskih opština.

“Biznis karavan, projekat koji Ministarstvo ekonomije realizuje uz podršku UNDP-ja, je do sada posjetio polovinu crnogorskih opština. Događaj u Podgorici biće prava prilika da sumiramo utiske, napravimo presjek dosadašnjih posjeta i prezentujemo buduće aktivnosti”, kazao je u razgovoru za Dnevne novine generalni direktor Direktorata za transformaciju i investicije Radosav Babić.

On je podsjetio da Ministarstvo ekonomije sprovodi devet programa podrške privredi, koji se uglavnom zasnivaju kako na finansijskoj, tako i na tehničkoj podršci investitorima, preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima.

“S obzirom na to da u Podgorici funkcioniše Biro za ekonomsku saradnju sa građanima, u okviru kojeg posluje i biznis inkubator, osim naših programa podrške, privrednicima će biti prezentovani i podsticaji koje daje glavni grad. Dakle, na jednom mjestu predstavićemo mogućnosti i olakšice koje dajemo i sa državnog i sa lokalnog nivoa”, naveo je Babić.

Biznis karavan u Podgorici, kako je dodao, ima poseban značaj jer je riječ o gradu u kojem je situiran najveći broj kompanija, gradu u kojem se odvija najveći dio privrednih djelatnosti i koji predstavlja svojevrsnu raskrsnicu za sve privredne procese u Crnoj Gori.

“Zato su na ovaj događaj pozvani, osim privrednika sa područja glavnog grada, i predstavnici svih crnogorskih opština. Pored podrške koju Ministarstvo daje, jako je značajan svaki vid podrške koji dolazi sa lokalnog nivoa i upravo tu postoji prostor da opštine uče jedne od drugih i da u skladu sa svojim razvojnim planovima kreiraju što povoljniji poslovni ambijent”, smatra Babić.

Nastavljaju sa podrškom

Babić je pozvao kompanije zainteresovane da prisustvuju Biznis karavanu u Podgorici da kontaktiraju Ministarstvo ekonomije i obezbijede učešće na događaju na kojem mogu dobiti sve informacije o programima podrške, ali i iznijeti dileme i izazove sa kojima se susreću u poslovanju.

On je najavio da će Biznis karavan nastaviti posjete preostalim crnogorskim opštinama i u 2018. godini, kao i da će to biti godina u kojoj će Ministarstvo ekonomije nastaviti sa realizacijom postojećih, unaprijeđenih programa podrške, ali i početi nove projekte koji će imati za cilj podršku i pomoć crnogorskim privrednicima.

Send this to a friend