Ekonomija

Blokirano na stotine vlasnika stanova i poslovnih prostora u Budvi

Opštine Budva stavila je hipoteku na nekoliko stotina stanova i poslovnih prostora, kako bi osigurala da će naplatiti poreski dug od vlasnika, saopšteno je Dnevnim novinama u Sekretarijatu za finansije prijestonice turizma.

Sekretar za finansije Opštine Budva, Petar Hodžić, kaže da su u blokadi oni koji nisu izmirili obaveze na ime poreza na nepokretnosti.

“Različita su dugovanja, ali smo blokirali sve one koji nijesu platili od dvije hiljade, a imamo ih i do 50. 000 eura”, kaže Hodžić za Dnevne novine.

Sekretar za finansije tvrdi da je to bio jedini način da se osiguraju da dugovanja ne bi zastarjela, a vlasnike natjerati da izmire obaveze na ime poreza na nepokretnost.

Hodžić kaže da, nakon donošenja rješenja, poštom obavještavaju sve vlasnike nekretnina na teritoriji opštine da izmire obaveze. Za naplatu od fizičkih lica su zaduženi izvršitelji, a pravnim licima su računi blokirani preko Centralne banke Crne Gore.

On ne isključuje mogućnost da će biti prinuđeni da primjenjuju i zakonom predviđene mjere izmirenja poreskih potraživanja prodaju nekretnina.

Odžić je naglasio da je prošle godine ostvarena procentualno veća naplata poreza, ukupno 17 miliona eura, ali da još ima dosta mjesta za poboljšanja, u evidentiranju objekata i prinudnoj naplati.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gramat
Gost
Gramat

Nisu blokirani vlasnici, nego njihovo pravo prodaje nekretnine, dok se ne izmire porezi : )

brko mali
Gost
brko mali

nije petar hodzic nego Odzic

HUGO
Gost
HUGO

Blokirajte i firme koji ne plaćaju doprinose za radnike, koje normalno rade i niko ih ne dira.

zoran
Gost
zoran

aaaa! ne interesuje to njih oni samo gledaju svoju racunicu sve je u redu dok se njima nr pocne dugovat. pi kakva nam je vlast!!!

Send this to a friend