Ekonomija

Bojanić na panelu partnerstva za transatlantsku energetsku i klimatsku saradnju

Drugog dana ministarskog samita “Partnerstva za transatlantsku energetsku i klimatsku saradnju” (P-TECC), ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, zajedno sa resornim ministrima Ukrajine, Hrvatske i Grčke kao i sa predstavnikom Sekretarijata za Energetiku Sjedinjenih Američkih Država govorio je na panelu “Sigurnost energetskog snabdijevanja”, navodi se u saopštenju ministarstva.

Tom prilikom ministar Bojanić je naglasio da je suštinsko pitanje stabilnosti snabdijevanja energijom obezbjeđenje sigurnih energetskih izvora koji bi, uz paralelan razvoj zelenih izvora električne energije, obezbjedili nesmetan i održiv razvoj energetike a time i podrške ukupnom ekonomskom razvoju.

“Sve to mora pratiti dobar razvoj energetske mreže i povezanost sistema regiona i Evrope”,naglasio je Bojanić.

Tokom današnjeg dana samita, delegacija Ministarstva kapitalnih investicija imala je više bilateralnih sastanaka sa predstavnicima drugih zemalja. Razmijenjena su iskustva i predstavljeni planovi daljeg razvoja energetskog sektora.

Na kraju samita, kako je saopšteno, ministri iz 22 zemlje su jednoglasno usvojili zajedničku Izjavu o principima, buduće saradnje zemalja “Partnerstva za transatlantsku energetsku i klimatsku saradnju“.

Send this to a friend