Ekonomija

Bojanić: Termoelektrana neće biti ugašena, Vlada će pregovarati

Bojanić

Termoelektrana TE Pljevlja neće biti ugašena, a zbog konflikta interesa i propusta u poslovanju, Odbor direktora Elektroprivrede EPCG biće smijenjen, saopštio je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

On je ranije kazao da vlasti vode pregovore za dobijanje novog roka za gašenje TE Pljevlja, koja je već potrošila 20.000 radnih sati koji su joj odobreni do 2023. godine prema regulativi Energetske zajednice.

“Da relaksiram građane, da kažem da će se ugasiti – neće, to je već neka mala šansa, jer ćemo mi nešto uraditi po tom pitanju, ići ćemo u pregovore. Ja sam to više rekao da znaju ljudi o čemu se radi, male su šanse da toga dođe, jer ćemo naći neki kompromis i dogovor”, kazao je Bojanić Televiziji Crne Gore.

Vlada Crne Gore je zakazala sjednicu Skupštine akcionara EPCG za 25. februar, a Odbor direktora Elektroprivrede je saopštio je takva odluka u suprotnosti sa odredbama člana 135 i 152 Zakona o privrednim društvima. Bojanić kaže da ga je sredinom decembra dočekalo rješenje Agencije za sprečavanje korupucije u kojem je, kako navodi, precizno napisano da je predsjednik Odbora direktora Đoko Krivokapić tri godine u konfliktu interesa.

“Da je on pune tri godine svjesno u konfliktu interesa i da je u tom trogodišnjem periodu istovremeno predsjednik Odbora direktora EPCG i predsjednik Odbora direktora Prve banke. Da ne bi sada išli samo na smjenu Krivokapića, po rješenju ASK-a, pa onda za ostale članove Odbora direktora, odlučili smo se da idemo na kompletnu smjenu svih članova Odbora direktora i naravno naišli smo na njihovo odbijanje postupanja po zahtjevu 99 odsto vlasnika”, kazao je Bojanić.

Kineska Eksim banka neće aktivirati državnu garanciju Vlade Crne Gore na skoro 60 miliona eura, već samo onaj dio koji je dospio na naplatu, a to je gotovo pet miliona, kazao je Bojanić govoreći o vraćanju kredita za brodove Crnogorske plovidbe i Barske plovidbe.

“Dobili smo jednu povoljnu vijest iz tih razgovora, oni neće ići na naplatu kompletnog iznosa garancija, na svih 60-ak miliona, tako da će povući samo onaj dio koji je dospio”, pojasnio je Bojanić i dodao da je se godinama unazad davala nezakonita državna pomoć, te da se Agencija za zaštitu konkurencije, kako je naveo, nije mnogo trudila da radi svoj posao.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Wonder Woman
Gost
Wonder Woman

Posljednjih mjesec dana gdin Bojanić ide iz firme u firmu i pred novinare priča ugasiće se, neće se ugasiti, ugasiće se, neće se ugasiti, voli me, ne voli me, voli me, ne voli me itd…a od konkretnosti, kvota na tako nešto jeste 12

Dula
Gost
Dula

Najbolje sve unistiti. 🤦‍♀️

Ebabil
Gost
Ebabil

Ovaj sve pogasi 🙃🙃🙃 nema potreba da se svetlo iskljucuje🤣🤣🤣

Pele
Gost
Pele

Ko o čemu ovaj o gašenju. E to je expert.

Lscg
Gost
Lscg

Blamiras se Bojanicu svaki dan.

CorsoCorso
Gost
CorsoCorso

Čovjek sa iskustvom. Jasno i glasno. Što prije shvatite kako razmišlja biće vam lakše.

Loš
Gost
Loš

Ovo je neka šuplja priča.To je najprofitabilnija firma u CG i najbolje vođena.Analizirajte rad pa recite ovo je loše,ali ne ide se Nato nego su jednome našli da je u konfliktu interesa ,pa će sve da ih smijene zbog toga.Sjajnp

Dex unige
Gost
Dex unige

Bojanicu, prije neku noc si pricao drugu pricu kada je u pitanju Termoelektrana. Isti si kao vecina dps kadrova. Iz dana u dan ostavljas sve losiji utisak…

Madagaskar
Gost
Madagaskar

Gase Termoelektranu 1000% ,svi kućama!

Elektra
Gost
Elektra

A baš si šampion – to je Vladin posao, a ne da je gasi i stara Vlast da je ostala i ona bi pregovarala

Bazinga
Gost
Bazinga

Tako si pričao za MA, prekookeansku. I? Skloni se od EPCG jer sve što dohvatiš upropastiš Industriju Inport, Berzu Crne Gore, MA, Barsku plovidbu, Kotorsku plovidbu za ove tri zadnje nabrojane imaš kao izgovor bivšu Vladu. Za TE Pljevlja ćeš direktno ti biti odgovoran pa pripazi šta radiš jer Spuž plače za stečajnim upravnicima koji su nas doveli do ivice.

Već viđeno
Gost
Već viđeno

Ako je litijaš, njemu da znači ne. I obrnuto. Pravi litijaš ne pravi razliku između istine i laži, samo ako donosi korist.

Sova
Gost
Sova

Najbolje da postavite svoje ljude na sva upravljačka mjesta. Onda ćemo procvjetati. Biće para za bačanje. Svi ćemo ići u Dubai na ljetovanje, zimovanje, jesenovanje i proljećovanje. Smijaćemo se po cio dan na brašno.

RS3
Gost
RS3

E moj Đoma.Nisi ni onu brokersku kuću,mogao vodit,no si je urnisa’.Zaludu su ti ovi iz,,Vesti” tipovali,spinovali.I sad defekaliziraš po svemu.Lično znam da nisi veljesrbin,ali ti je učinak i dejstvo,identično…

Petar
Gost
Petar

Ako cete pregovatati kao sa MA. Prosto vam bilo.

🇲🇪bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪bernini🇲🇪

Bojaniću, svjestan si prve izjave, pa peglaš sada!

zoran
Gost
zoran

Kakav ludak

Send this to a friend