Ekonomija

Bojanić: Vlada nije zvanično dobila ponudu Mijača

Mladen Bojanić

Ministar kapitalnih invcesticija Mladen Bojanić kazao je za Televiziju Vijesti da Vlada nije dobila zvaničnu ponudu od kompanije Savana, vlasništvo Veselina Mijača, za kupovinu, odnosno preuzimanje Montenegro Airlinesa.

“Vlada je od prvog dana tražila zakonito rješenje za spas Montnegro erlajnza”, rekao je Bojanić.

On je ponovio da zakonitog rješenja sa spas Montenegro Airlinesa nema.

“Saosjećamo sa zaposlenima, učinićemo sve da ih pomognemo… Sve smo učinili da nađemo način da pomognemo. Ne postoji mogućnost”, dodao je.

Bojanić je kazao da je toliku štetu i problema prethodna vlast ostavila da im je zavezala ruke za duži period.

Istakao je i da nije tačno da je Vlada najavila gašenje nacionalnog avio-prevoznika već da je saopštila da mu ne može zakonito pomagati.

<<<Grupacija Savana dostavila Vladi ponudu za kupovinu Montenegro Airlinesa<<<

Podsjećamo, ranije danas portal Bankar objavio je da je grupacija Savana predala pismo namjere Vladi Crne Gore za kupovinu odnosno preuzimanje Montenegro Airlinesa.

Tu grupaciju kontroliše Veselin Mijač, Crnogorac koji decenijama živi u Švedskoj. Savana je u Crnu Goru u posljednjih pet godina investirala više od 50 miliona eura i prepoznata je po brojnim filantropskim i humanističkim aktivnostima u obje zemlje.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bob Rock
Gost
Bob Rock

Najveća blam na političkoj sceni od kad je svijeta i vijeka

Berane
Gost
Berane

Ovo papagajsko ponavljanje price da nema zakonitog rjesenja za spas kompanije je apsolutna neistina. Koji zakon uredjuje ovu materiju? To su zakoni EU a Francuska i Grcka su dale grdilo para za spas svojih avioprevoznika, sve sa saglasnoscu EK zbog situacije sa pandemijom. Lako je gasiti firme ali je to nesto sto se radi kad drugog nacina nema.

Nikola
Gost
Nikola

Ajde sad pokzite se kako radite “experti” ako ne nadjete resenje sve je jasno placeni ste da ugasite MA za korist drugih ! I ne vadite se u to papiri inostalo jer dje jma volje ima i nacina!

Milena
Gost
Milena

Takve ponude se ne salju mailovima. Toliko o njihovoj poslovnosti i kredibilitetu

Blist
Gost
Blist

Da vas vidimo sad. Data vam je ponuda koja se ne odbija. Samo sto treba je da preuzmete dugove MA prema drzavi, na drzavu. Ostali troskovi, prema dobavljacima itd padaju na teret kupca, koji ce zadrzati I sve radnike. Ako ovo odbijete, vi ste niko I nista

Avionče
Gost
Avionče

Ovo što vi radite je bruka ! Sve nesto odlučite pa se predomislite..Za 1 e neka ostane državi ,a država ove sto su ovo napravili od kompanije procesuirati.

Marko996
Gost
Marko996

Podji na posao pa ces je naci, nego sto vi znate o tome vi koji 4 godine niste na posao isli

radojka
Gost
radojka

Bojanicu ne izmisljaj sada sve svaljujes na predhodnu vlast.Toliku stetu i probleme je ostavila, nemoj bacati prasinu u oci ovom jadnom napacenom narodu.Pa zasto si potrcao da sjednes u fotelju ministra, ako si vec znao da je stanje tako lose.Ili nisi bio obavijesten, ili je nesto drugo u pitanju.

...
Gost
...

Bojaniću, ako date MA pod istim uslovima Air Srbija kao sto je ponudio gospodin Mijač ne gine Vam “Limenka” koju godinama pominjete

delboj
Gost
delboj

Moguce da ste nesto pogrijesili, ono, svakodnevno to radite.

Ebabil
Gost
Ebabil

A mislio sam da ste pametniji …

Moj ime
Gost
Moj ime

Ovaj se samo salio izgleda…

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Zbog dogovora sa nekim trećim je i dovedena do propasti.Što niko ne kaže šta se radilo?Sad svi liju krokodilske suze nad MA.Nije to zbog MA nego što se boje da SA ne preuzme linije.

Snjeg
Gost
Snjeg

Bojanicu hoces da kazes da covjek laze !?

vjecna da je
Gost
vjecna da je

niste vi socijalna komunisticka vlada da uzimate pare poreskih obavea i dijelite nezaposlenim licima ….vi se predstavljate kao eksperti valjda cete povecati broj firmi i zapsoliti jos radnika ….bravo mijacu bog ti dao zdravlja i veselja

Tash
Gost
Tash

Restartujte kompjuter. Ili refresh probsjte. Mozda je u Junk mail?

Pravično
Gost
Pravično

Ministre zbog vasih prebrzo izgovorenih riječi danas putnici nijesu stigli na destinacije za koje su kupili karte. S obzirom da su bili primorani kupiti karte kod Air Serbia po enormno viskoj cijeni od 150 eura za jedan smjer u najmanju ruku bilo bi korektno da zbog blokade računa MA od strane poreske Vaše ministarstvo refundira neiskorišćene karte.

Logan
Gost
Logan

Lazes.

Nepar
Gost
Nepar

Potrudite se do ponedeljka do 12h da prihvatite mijacevu ponudu…

crnogorac
Gost
crnogorac

Ukoliko se vlada ne dogovori sa Savanom znaci da se dogovorila sa air srbija

2121
Gost
2121

…evo resenja…mogli ste i vi to uraditi i na vrijeme ponuditi kompaniju pod odredjenim uslovima na trziste i tako umanjiti troskove drzave koji ce neminovno nastati gasenjem iste a oni su ogromni….raspitajte se koliko je velikih svjetskih brendova prodato za jedan euro ili cak poklonjeno uz posebne uslove i garancije…samo treba dobre volje…ne treba izmisljati toplu vodu…primijenite samo tudja iskustva…

Đikani
Gost
Đikani

Ajmo ovako. Imamo grad A i grad B. Gradovi A i B povezani su avio linijama dvije kompanije. Te dvije kompanije imaju monopol, niko treći tu ne može letjeti na toj relaciji. Shodno tome, i profit je veliki tj. cijena karte na toj relaciji. I sad neko odluči da ugasi jednu od te dvije kompanije, ostavljajući onoj drugoj kompletno tržište… Više »

crnogorac
Gost
crnogorac

Javlja se vec njihov knsultant iz bg kad je u pitanju MA. Samo ne znamo koliko ce i u koga air srbija uloziti

Lakic
Gost
Lakic

🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Tgd
Gost
Tgd

Ako ti ne znaš ima ljudi kao gdin Mijač koji znaju.

Zna li se -
Gost
Zna li se -

Kolko cete lagati ?

bojić
Gost
bojić

Možda i ne dobije Vlada ponudu jer se neko iz Vlade izgleda dogovorio sa nekim trećim? Bojaniću, ostaćeš u istoriji lik koji je htio da napravi avio kompaniju za 6 mjeseci. Pozdravlja te Air Sebia, plus da ne zaboravimo Spajića trasparentnog.

Send this to a friend