Ekonomija Sve manje pRITUŽBI TURISTA KOJI POSJEĆUJU GRAD

Boljke u Kotoru gradski prevoz i cijene taksi usluga

Ukupno 59 odsto svih izletnika koji su ove godine posjetili Kotor su oni koji su ujedno prvi put došli u Crnu Goru, a njihovi utisci su dominantno pozitivni, podaci su Turističke organizacije (TO) Kotor.

Po riječima direktorice LTO Ane Nives Radović, zamjerki posjetilaca drevnog grada ima, ali ih je sve manje.

Ona kaže da su se ključne primjedbe turista koji su u proteklom periodu anketirani, odnosile na gradske autobuske linije kojih, smatraju, nema dovoljno, i na cijene istih, ali i usluga taksi prevoza, za koje su naveli da su visoke.

“Bilo je i pojedinačnih slučajeva koji su se odnosili na zamjerke na račun neljubaznosti osoblja u određenim ugostiteljskim objektima ili, recimo prevara na račun obračuna cijena porudžbina. Svaku takvu situaciju smo u što kraćem roku gledali da saopštavamo vlasnicima objekata na čiji račun su pritužbe iznešene i proslijedimo dolaze ukoliko su ih turisti priložili. Dakle, namjera je da odmah rješavamo probleme, pa i one sporadične ili pojedinačne”,  kazala je Ana Nives Radović za Radio Kotor.

Ističe dobru saradnju sa privatnim sektorom; hotelijerima, ugostiteljima, agencijama, turističkim vodičima.

“Na zajedničkom smo zadatku jer je činjenica da ni grad, ni država ne mogu uraditi ništa ukoliko turistička privreda sama ne kreira kvalitetnu ponudu za turiste. Suština je da je razočaranje od strane turista ove godine bilo mnogo manje nego što je to bio slučaj prethodne godine, a izražena je tendencija da se postojeća ponuda još više unaprijedi, i to je ono što je posebno važno”, podvukla je Radović.

Ona očekuje značajan broj izletnika do kraja oktobra, a time i dužu postsezonu na šta, kako kaže, ukazuju i podaci hotelijera i izdavaoca privatnog smještaja, kao i najave dolazaka turista.

“U ovom dijelu godine sve je više posjeta, a jedan od razloga je svakako temperatura vazduha koja više pogoduje šetnji i obilasku grada. Po broju ostvarenih noćenja još sredinom septembra u Kotoru smo ostvarili ukupan broj noćenja iz prethodne godine, a to se dogodilo zahvaljujući dobroj predsezoni, kaže Radović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pjer
Gost
Pjer

Postao grad za izbjegavanje
Od auta i brodova nemozes disati
Pjesaci nemaju kuda hodati

Dobrota 3
Gost
Dobrota 3

Dole Lanci

Zizinho
Gost
Zizinho

Nije boljke nego Bokelj. 🙂

Dobrota
Gost
Dobrota

Micite lance sa Ponti micite tu Sramotu po Dobroti da nam se stranci ne smiju Bruka jedna Micite Lance

Dobrota
Gost
Dobrota

To su stavili Kapetani po Dobroti a po Lutoj novopeceni Bogatasi Micite Lance

Dobrota 2
Gost
Dobrota 2

Micite lance ako smijete to ruglo po Dobroti tu Sramotu

Maxim.
Gost
Maxim.

Kakvi crni kapetani,ovo su stavili neobrazovani,nekulturni,primitivni zaljubljenici u EURO. ljudi koji misle da ce živjeti po 200god ,željni da pokazuju svojim gostima raskoš u kojem oni žive,a pritom omalovažavajuci ostale gradjane. Da sve bude još gore gradske vlasti to ne interesuje!!!

Migo
Gost
Migo

Ma ne brinite Zeljko ce to sredit

Maxim.
Gost
Maxim.

Prestanite uljepšavati sliku o nekada najcivilizovanijem gradu u CG ,to nije više Kotor. Nažalost

Maxim.
Gost
Maxim.

Grad u kojem gradjani i turisti ne mogu nesmetano koristiti javne površine nije grad..sve PONTE koje su javne površine su zaposjeli vlasnici kuca u prvom redu uz more,oni gazduju javnim površinama. To svi u Kotoru znaju ali ZAKON postoji samo na papiru..

Slavko
Gost
Slavko

Sa ovom vlascu dobro je da Kotor uopste postoji. Dosli na vlast obijanjem vrata, a sada obijaju gradsku kasu dok Kotor smrdi na fekalije…

Kotor66
Gost
Kotor66

Problem je trenutna vlast koja ce biti nadam se samk trenutna jer krsi i rusi volju gradjana

Slavko
Gost
Slavko

Kakvu saradnju sa hotelijerima spominjete kada niste uspjeli da rijesti glavni problem hotelijera, buku iz prcvara od kafica po starom gradu! Sa hotelijerima nemate ama bas nikakvu saradnju!

Bokelj
Gost
Bokelj

Ima li neko iz opstine da utice na djacki prevoz,mjesecna karta je preskupa,kome idu vise djece u skolu ne moze pristit da kupi karte.

Motika
Gost
Motika

Nema.

Veliki mali
Gost
Veliki mali

Izletnički turizam je svuda najgora i najmanje prihodovna grana turizma,a u isto vrijeme najrazornija za sredinu u kojoj se radi!
Zato se i na zapadu naziva toksični turizam!

Send this to a friend