Ekonomija

Borba za putnike na relaciji Crna Gora-Turska

Turkish Airlines

Aviokompanija Turkish Airlines (TA) uspjela je da dobije prava za letove do Tivta i tako se direktno nadmeće sa crnogorskom kompanijom Air Montenegro. Kako je najavljeno, od 11. juna, svakog ponedjeljka, četvrtka i subote, avioni TA letjeće iz Istanbula ka crnogorskom primorju.

Na zeleno svjetlo turskoj kompaniji, kako piše Investitor, uslijedili su prigovori crnogorskog nacionalnog avioprevoznika, koji je tvrdio da postojeći bilateralni sporazum o avio uslugama ne dozvoljava TA-u da održava toliko letova za Crnu Goru. Međutim, kako piše Indikator, na kraju je turskom avioprevozniku izdata dozvola.

“Upravni odbor naše korporacije odlučio je da, u zavisnosti od mogućnosti i uslova na tržištu, pokrene redovne letove za Tivat u Crnoj Gori i Bergamo u Italiji”, saopšteno je ranije iz TA.

Foto: Turkish Airlines
Foto: Turkish Airlines

Najavljeno je da će se letovi obavljati avionom Boeing 737-800. Prevoznik takođe dijeli code-share letove Air Srbije između Beograda i Tivta.

Air Montenegro, kako piše portal Investitor, planira da poveća operacije na ovoj liniji ovog ljeta. Trenutno ima šest nedjeljnih letova, koji će od 1. juna porasti na dnevne.

Dupli letovi iz Podgorice za Istanbul

Pored nove usluge za Tivat, Turkish Airlines ovog ljeta održava i duple dnevne letove za Podgoricu, gdje se etablirao kao jedan od najprometnijih avioprevoznika.

S druge strane, turski državljani mogu uživati ​​u bezviznom režimu ulaska u Crnu Goru.

Turkish Airlines je ovog ljeta povećao frekvencije u svojoj mreži u bivšoj Jugoslaviji. Prevoznik održava trostruke dnevne letove za Beograd, osamnaest sedmično za Sarajevo, dvaput dnevno za Zagreb, Prištinu i Skoplje, deset puta sedmično za Ljubljanu i do sedam sedmičnih letova za Dubrovnik.

7

avatar
1000
6
1
0
 
7
Maršalpop CiraAnonimni777GajoSaša
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maršal
Gost
Maršal

Apostol airlines ko ce da odgovara za to niko

pop Cira
Gost
pop Cira

Dok god se ne vrati stari brand I stari naziv dijaspora u TO-ne leti!!!!

Anonimni777
Gost
Anonimni777

Jasno je sto se radi sa Crnogorskim vazduhoplovstvom, plan je da se skroz unisti

Saša
Gost
Saša

TA je zakon, udobno, hrana super na tako kratkoj relacije, plus ne moraš vući kofere po Istanbulskom aerodromu da bi se prikrao kad si si u tranzitu, dok za MA moraš, plus hrana ne postoji

Dejan
Gost
Dejan

To zahvalite Bojanicu onse licno postarao za to i videcete u Kolasin za dvije godine kad podigne svoj hotel .

Nije mu lako...
Gost
Nije mu lako...

Ruska Linija letova kome nije jasno…

Gajo
Gost
Gajo

Živjeli Rusi !

Send this to a friend