Ekonomija Nakon objavjivanja spiska funkcionera koji su dobili stanove i kredite po povlašćenim uslovima

Bošnjak: Marković da podnese ostavku

Branka Bošnjak

Poslanica Demokratskog fronta Branka Bošnjak pozvala je danas premijera Duška Markovića da podnese ostavku nakon što je objavljen spisak državnih funkcionera koji su dobili stanove i kredite po povlašćenim uslovima. Ona tvrdi da je riječ o protivzakonitim radnjama, jer su, kako kaže, odabranim funkcionerima, dodijeljeni stanovi i krediti, iako su već od države dobijali po nekoliko stanova i kredita, ili su stambeno veoma situirani i sa vrlo visokim primanjima.

<<<Pogledajte ko je na spisku: Po nalogu Markovića objavljeni podaci o stanovima i kreditima funkcionera<<<

Saopštenje Branke Bošnjak prenosimo u cjelosti:

Sada je jasno, nakon Markovićevog djelimičnog objavljivanja spiska funkcionera koji su nelegalno i protivustavno dobili ogromne stanove i kredite, zašto on mjesecima nije odgovarao na moj poslanički zahtjev, čak i nakon poslovničkih urgencija, iako je imao obavezu da odgovori u skladu sa važećim propisima u roku od 15 dana.

S jedne strane jasno je da se radi o protivzakonitom poslu, jer su odabranim visokim DPS funkcionerima, dodijeljeni stanovi i krediti, iako su već od države dobijali po nekoliko stanova i kredita, ili su stambeno veoma situirani i sa vrlo visokim primanjima.

Sa spiska se vidi i da ova koalicija na vlasti nije ideološka, već isključivo interesna i pod kakvim ucjenama DPS opstaje na vlasti. Osim nepotističkog i partijskog dodjeljivanja funkcija i zapošljavanja, koalicioni partneri su se i kroz ovu odluku dobro namirili.

Jasno je i da je ovdje u pitanju i korupcionaški posao, jer su na ovom spisku mnogi tužioci, predsjednica vrhovnog suda, mnoge sudije, direktor Agencije za sprečavanje korupcije, visoki policijski dužnosnici, direktor Poreske uprave…

Neke od ovih je trebalo davno stambeno zbrinuti iza rešeteka, da ima pravne države.

Sad je jasno zašto su oni štitili kriminalce i nijesu reagaovali na brojne naše inicijative i dokaza o kriminalnim radnjama i vezama sa samim vrhom režima.

Na spisku su i supruge, ćerke, sinovi Markovićevih funkcionera, te njegovi savjetnici, direkrori direktorata, šefčići i ini koji su u njegovom bliskom okruženju, a stan ili kredit su dobili isključivo njegovom voljom. Jasno je da je on na kraju odlučivao.

Ovaj put želim da istaknem i to da me ne čudi što još, evo mjesecima, nema reakcije Ustavnog suda na moj zahtjev za ocjenu ove sramne Odluke po kojoj se ovako čašćavaju stanovnima I kreditima, jer se evo i predsjednik Ustavnog suda I neke od sudija nalaze na ovom spisku, a već su imali itekako dobro riješeno stambeno pitanje, naravno o trošku države.

Tražim od Markovića i od ove njegove bratije da podnese ostavku, jer ovo razotkriva svu drskost, bahatost i nezaježljivu pohlepu ovog režima. Većina ovih dobitnika nije ni u imovinskim kartonima navela da su čašćeni od države stanom ili kreditom.

Markoviću, imaš milione da čašćavaš podobne stanovima i kreditima, a nemaš da povećaš plate ljekarima i univerzitetskim profesorima. I ove sa spiska ti nazivaš beskućnicima, ove koji su obezbijedili i svoje čukununuče na račun države, samo zbog te izjave treba da ako imaš i trunku odgovornosti i evropskog manira, da ne kažem poštenog odnosa prema Crnoj Gori treba, podneseš ostavku. U drugim državama, ovo bi bio skandal nad skandalima, Vlada bi istog časa pala, a svi bi završili u zatvoru. Da ste nešto naučili o evropskoj praksi, znali bi da stan na usluzi samo može imati Premijer ako nije stambeno obezbijeđen i vraća ga kad završi mandat.

Tražim od tebe Markoviću, da mi konačno dostavite puni spisak svih onih koji su dobili stanove i kredite, od donošenja sramne, protivustavne Odluke o načinu I kriterijumima za rješavanje stambenih pitanja funkcionera. Pošto već dugo vremena se bavim razotkrivanjem ovih kriminalnih radnji, i da sam u više navrata podnosila i krivične prijave protiv pojedinih lica i sa ovog spiska, a da korumpirani tužioci, koji takođe na ovom spisku, nijesi reagovali, to ću u narednim danima detaljnije da informišem javnost.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mrgud
Gost
Mrgud

Sto vise naroda napusti cg . .bice bogatiji ovi na vlast . Nikad siti . . .
. . . .

Bedem
Gost
Bedem

A je li Branka dobila stan? Da nije zena podstannar? Ehhhhheeee.

Svetac
Gost
Svetac

ovo ispada kao da je Bošković morala reći nešto iako joj je bilo mrsko da kaže bilo što, pa ajde ovo, proći će među narod

TALOG
Gost
TALOG

Draga moja Branka,pa i vrapci na grani znaju,da ova vlast opstaje na mitu i korupciji. I ovi BEZOCNI kredito,koji se dodeljuju ,ljudima,koji imaju po tri–cetiri stana,nije nista drugo,do kupovine njihove odanosti,za sledeci izborni ciklus. Sto se tice INSTITUCIJA ,koje su zaduzene da stite Drzavu,one su od davno pid kontrolom DPS a. Sve se drzi u sakama par ljudi,koji su od… Više »

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Je li ova psovala policiju kao zadnji uličar kad su im micali čerge ispred skupštine? Rekao bih da jeste. Doktorica nauka sa vokabularom noćne dame..

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Glasao sam DPS iz ubjedjenja ali kako vrijeme odmice vidim da sam samo ona iskrena budala. Gospodji Bosnjak je svaka na mjestu u drugoj drzavi ovo bi bio vise nego skandal, mislim u pravno uredjenoj drzavi. Sramno!!!

Haris
Gost
Haris

Eo trči aaahahahahaha

Svjefol
Gost
Svjefol

Ko je ova?

Joo
Gost
Joo

Objasni ti prvo gospodjo one stanove sto ste vi DFovci pokupovali od Ruskih para……koje ste dobijali da rusite CG……volite nekretnine po BG pa to ti je……

Aloalo
Gost
Aloalo

Ada, to ti je zavrseno.

kocka
Gost
kocka

Evo sa’ ce…prvi radni dan. Bjezi jadna

Lale
Gost
Lale

Evo trci

Ni po babu...
Gost
Ni po babu...

To je dopunska pljačka narodne imovine i poreskih obveznika. Žalodno je što i df i demokrate žele na vlast da bi oni bili privilegivani, a ne da ukinu privilegije.

Evo kako
Gost
Evo kako

Jes vala,ti znaš ka niko.
Da nijeai malo nasjeo na udbašku
priču: svi su isti? da su svi isti to
prosipaju ovi sadasnji…da je neznalicama.lakse
da se opredijele.

Ni po babu
Gost
Ni po babu

Evo kako: Samo gledam šta rade gdje su uzeli vlast. Sve isto kao DPS. Nema razloga da vjerujem da bi se presaldumili kad bi uzeli vlast u državi.

urmileta
Gost
urmileta

Sad paljbu na one koji su protiv ovakvog bezakonja i koji žele da kažu da je ovo sramota za civilizovano društvo. Nego,navijački i prostački pljujte po ovima što žele pravnu državu a ova to očito nije. Pozdrav moj čestiti narode!!!!!!!!!!!!

gaga
Gost
gaga

Gospodjice Bošnjak,tebe je Marković “zaboravio”imenovati po pitanju tvog stana koji si protivzakonito dobila,ta se polemika odavno vodila u parlamentu kad je ministar prosvjete bio Stijepović,a kada ti nijesu demantovala da si protivzakonito dobila stan od univerziteta CG,ali ti je pomoglo to izmedju noga.

mi-ti i crnogor
Gost
mi-ti i crnogor

a kako njena majka dobi drzavni stan

Brat Živkov
Gost
Brat Živkov

Ne mlatunjakte, botovi gladni

Send this to a friend