Ekonomija

Brajović: Aerodromi su uslov da SD ostane u Vladi

Predsjednik parlamenta i lider Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović poručio je da ne može biti nikakve priče o prodaji Aerodroma Crne Gore, te da je to uslov da partija na čijem je čelu, ostane u Vladi.

“Partijski stav ste čuli upravo na ovom mjestu od mene. Ne može biti nikakve priče o prodaji Aerodroma i to je naš uslov ostajanja u Vladi”, poručio je Brajović nakon premijerskog sata.

On smatra da Aerodromi imaju potencijala da se finansiraju sami, bez državnih garancija.

“Možemo da vidimo kakve su to ponude o čemu se radi.  Stav SD-a je da Crna Gora ima mehanizam i mogućnosti, i da Aerodromi imaju potencijala da sami finansiraju svoj razvoj iz kredita koji oni vraćaju bez državnih garancija”, poručio je predsjednik parlamenta.

Ponosan što je otkrio malverzacije

Predsjednik parlamenta nije želio da komentariše Izvještaj Državne revizorske insitucije (DRI) u kom se navodi da je parlament poslovao mimo zakonskih propisa, jer je to, kako je istakao, pitanje za one koji su u ranije rukovodili parlamentom.

Brajović je naveo da mu ne pada na pamet da se izvinjava jer je otkrio malverzacije i o tome obavijestio Tužilaštvo i Policiju, na šta je, kako je dodao, ponosan.

“Po mom dolasku na čelo Skupštine, tražio sam da se naprave određene provjere i tada su ustanovljene značajne malverzacije. Ovo je izvještaj za 2016. godinu, a podsjetiću da sam ja izabran 24. novembra 2016. Od tada je počelo prepoznavanje problema u funkcionisanju pojedinih djelova Skupštine”, odgovorio je on.

Podsjetimo, premijer Duško Marković kazao je početkom oktobra da Crna Gora ne prodaje aerodrome, ali da se oni moraju valorizovati.

“Oni ne postoje zbog svog profita već zbog CG ekonomije. Ne možemo konzervirati aerodrome jer to misli neka politička partija. Priču o “prodaji” aerodroma šire oni koji bi da zadrže privilegije”, kazao je Marković gostujući tada na Radiju Crne Gore.

Namjerama Vlade da da u zakup aerodroma Tivat usprotivila se kompletna opozicija, čak i članice vladajuće koalicije SD i HGI.

SD u Vladi Duška Markovića ima dva ministarstva. Na čelu prosvjete je Damir Šehović, a na čelu ministarstva zdravlja Kenan Hrapović.

A.G.

 

Send this to a friend