Ekonomija

Britanci zainteresovani za izgradnju preostalih dionica autoputa

Britanci su zainteresovani za projekat izgradnje preostalih dionica autoputa Bar-Boljare. To je saopšteno u Londonu na sastanku ministra saobraćaja Osmana Nurkovića i predstavnika Bechtel-a, kompanije koja već godinama uspješno posluje u regionu Zapadnog Balkana.

“Tokom sastanka sa Nurkovićem, predstavnici ove kompanije su izrazili interes za projekat izgradnje preostalih dionica Bar-Boljare autoputa, projekat izgradnje brze saobraćajnice duž crnogorskog primorja Jadransko-jonskog koridora, a bilo je govora i o mogućnostima vezanim za rekonstrukciju željezničke pruge Bar-Vrbnica”, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja.

Pored Bechtel-a, Nurković se sastao i sa šest britanskih kompanija zainteresovanih da ponude svoje savjetodavne i konsultantske usluge na projektima od strateškog prioriteta za Vladu Crne Gore.

Nurković je na sastanku s njima istakao da je za Crnu Goru od posebnog značaja unapređenje turizma, koje je direktno povezano s investicijama i izgradnjom saobraćajne infrastrukture.

Nakon diskusije o prioritetnim projektima u oblasti infrastrukture u Crnoj Gori, Nurković je pozvao sve zainteresovane britanske kompanije da investiraju i posluju u Crnoj Gori.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Perica
Gost
Perica

Sta bi sa Italijanima ? Britanci znaju samo da se bave eksplatacijom poribljavanje aferama provokacijama.. Ja sam da dodju popiju kafu casu rakije da nezamjeri i lijepo se vrate kuci.

Mirko
Gost
Mirko

Svako je zainteresovan da nas odere kad vidi kako nesposobnu vlast imamo

Redinc
Gost
Redinc

Osman u Londonu? Nemojte ga izgubiti

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Kako nece kad su vidjeli koliko su kinezi para uzeli. 🙂 🙂 🙂

Realan
Gost
Realan

E ako ovi dodju odoh trkom iz države to su hijene pijavice daleko nam kuća od njih

pgcgpg
Gost
pgcgpg

ja mislim da nase kineze ne treba mijenjati..em sto su spremni vec za posao em pristali na priv javno partnerstvo…kad bi neki drugi dosli pitanje kad bi to pocelo a tek kad zavrsilo….

Bnjj
Gost
Bnjj

Svi su zainteresovani samo se ne počinje izgradnja dionica tako ova priča ima da ide godinama

Nenad
Gost
Nenad

Kad vide da nam se auroput prva dionica zavrsava nidje i da moramo gradit ostatak siguran sam da nas nece niko ucjenjivati sa cijenom..bice to sve bolja id bolje ponude..

Prc CG
Gost
Prc CG

???????????????

anoniman
Gost
anoniman

ovaj auto put izgleda da je dtugi skadar na bojanu gradi se vec 10 godina poceli su 2009 zavrsice kako je krenulo 2099

Prc CG
Gost
Prc CG

Ni tad,ovo sto prikazuju nijesu ni grubi radovi kako kažu građevinari,ovo je sprdnja sa narodom.

Zoran
Gost
Zoran

eto ti jadničak dobro brojiš godine. Koliko razreda osnovne škole si završio kada je po tvojoj računici gradnja počela 2009. godine? Miostali smo svi u zabludi da je gradnja počela prije 2-3 godine kada su počele da stižiu prve mašine i radnici na terenu. Jedino ako računaš one silne godine prepucavanja da li da se gradi ili ne, koliko je… Više »

Mrgud
Gost
Mrgud

Znaju oni to,nego bolest prevladala.

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Izgradnja ove dionice je započeta 2015. Kako smo s glavom? Da je započeta 2009. sad bismo imali autoput od Bara preko Podgorice do Mateševa. Dvije dionice bi bile završene.

Realno
Gost
Realno

Nurkoviću, samo mi reci kako si zalutao na tu poziciju, ne bih ti dao ni dvije ovce da mi čuvaš.

Pa ćeš naći
Gost
Pa ćeš naći

Teško se može zalutati na takvim pozicijama.
Očigledno ne poznaješ mnogo politiku.

Sefket
Gost
Sefket

Petnjicka skola diplomatije.Jaca od Kembridza u UDG zajedno.

Mirko
Gost
Mirko

A kako? Tako sto su svi koji se nesto pitaju u CG takvi

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

kakva glupost.. jeste sad cemo cekat njih da dodju da dopreme mehanizaciju ljude itd a kineze cemo ispratit koji su vec tu koji su istalirali mehanizaciju koji su napravili naselja itd.. aaaaa vi mislite da to navodno uzmu englezi pa da onda oni angazuju CRBC e kako sam glup!!

Zoran
Gost
Zoran

Slažem se. Da su englezi zaista zainteresovani ponudili bi nam povoljniji kredit sa manjom kamatom i većim rokom odlaganja. Sve je ovo prazna priča i vjerujem da če put do kraja napraviti kinezi, kako kod nas , tako i u Srbiji.

Oj ha
Gost
Oj ha

Svi su zainteresovani, ali treba naci najbolji aranžman koji štiti interese CG i njenih građana.

Mijat
Gost
Mijat

Nemate sanse . Ovo je Balkan.

Zakasnili
Gost
Zakasnili

Opet nam nema pozitivnih poena kod EU, jer VB više nije u EU.

Misina
Gost
Misina

Pa ocemo li morat te dionice voziti lijevom trakom kao u Britaniji ,priznajte bilo bi kul do Mateseva vozimo balkanski a odatle evropski.

Koko
Gost
Koko

Brexit

Send this to a friend