Ekonomija

Britanija može pomoći na polju upravljanja u javnom i privatnom sektoru

Na današnjem sastanku predsjednika Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM) Budimira Raičkovića i britanske ambasadorke u Crnoj Gori Karen Medoks je naglašeno da Britanija može pomoći na polju upravljanja u javnom i privatnom sektoru, saopšteno je iz AMM.

Na sastanku je razgovarano o unapređenju menadžerskih i liderskih znanja, kao i vještina u privatnom i javnom sektoru, snaženju uloge žena u poslovnoj i društvenoj sferi na liderskim pozicijama, digitalnoj transformaciji kao i drugim aktivnostima koje AMM stavlja u fokus svog djelovanja.

Ambasadorka Medoks je istakla da britanska Vlada prepoznaje ove prioritete i rado podržava inicijative u ovoj oblasti, kao i sektoru obrazovanja čiju digitalnu transformaciju podržava kroz intervencije Britanskog savjeta u Crnoj Gori.

Razgovaravši o uspostavljanju Diplomatsko poslovnog foruma AMM-a, Medoks je prepoznala značaj dijaloga između diplomatskih predstavništava i poslovne zajednice, u cilju unaprijeđenja poslovnog ambijenta za strane investicije.

Zajednički su konstatovane mogućnosti saradnje u cilju povezivanja britanskih i crnogorskih menadžera i unaprijeđenja saradnje u oblasti kriznog menadžmenta.

Sastanku su prisustvovale i savjetnica za Program za konflikte, stabilizaciju i bezbjednost Dubravka Popović, izvršna direktorica AMM-a Anđela Radosavović i potpredsjednica AMM-a za međunarodnu saradnju i projekt menadžment Aleksandra Radojević.

Send this to a friend