Ekonomija

Britanski magazin: Crna Gora zvijezda u usponu Mediterana

Britanski magazin Love the mountains preporučio je Crnu Goru kao jednu od popularnih destinacija za dugo očekivani povratak putovanjima, opisijući je kao zvijezdu u usponu Mediterana, koja privlači veliku pažnju za aktivni odmor na otvorenom, sa miljama plaža, strmim brdima i planinskim predjelima pogodnim za istraživanje.

Kako je saopšteno iz Nacionalne turističke organizacije, britanski magazin navodi da je Crna Gora, sa pet nacionalnih parkova, 294 kilometara obale i jednim od najdubljih kanjona u Evropi, idealna za ljubitelje dobre šetnje uz razgledanje gradova.

Prostirući se na površini približno iste veličine kao i Sjeverna Irska, ovo balkansko blago ima bogatu ponudu i savršena je mješavina avanture i opuštanja.

Posebno ističu da vrijedi posjetiti stare primorske gradove, uključujući Kotor, Budvu, Bar, Herceg Novi i Cetinje, koji nude jedinstven pogled na istoriju Crne Gore kroz arhitekturu, znamenitosti i kulturne institucije.

Boka Kotorska poznata je po spektakularnom krajoliku – visokim liticama zaronjenim u mirne, duboko plave vode. U unutrašnjosti, Nacionalni park Lovćen idealan je za jednodnevni izlet i posjetu mauzoleju Petra II na vrhu planine.

Crna Gora preporuka je magazina “Love the mountains” onim turistima koji su željni sunca, mora i toplog povjetarca s Jadrana krajem ljeta, odnosno, početkom jeseni.

Članak možete pogledati na https://www.lovethemountains.co.uk/over-50s-leading-bookings-for-post-virus-holidays-in-2021/

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
BnjjIzazvana
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Džaba nam sve sve kad smo bijeda.

Izazvana
Gost
Izazvana

Naravno da je u usponu, čim smo skinuli DPS, sve će nam krenuti na bolje.

Send this to a friend