Ekonomija

Brussels airlines sletio u Tivat, nova linija jednom sedmično

Foto: travelux

Vodeća belgijska avio kompanija Brussels Airlines, dio Lufthansa Group, uspostavila je prvi put sezonsku liniju ka Tivtu. Tivat će jednom sedmično i to srijedom biti povezan sa glavnim gradom Evrope, Briselom. Na ovoj liniji saobraćaće avion tipa Airbus A320.

Avioni Brussels Airlinesa će polijetati svake srijede u 14:55 iz Brisela a slijetaće u Tivat u 17:10 časova.

Prvi avion koji je sletio na tivatski aerodrome bio je pun a zanimljivo je da je cijela posada, uključujući pilota i kopilota bila ženska.

Povratak je predviđen letom SN3370 iz Tivta u 18 sati i dolaskom u Brisel u 20:25 sati. Letovi iz Brisela su uglavnom  već prodati od strane turoperatera. Time se potvrđuje sve veća zainteresovanost turista za Crnu Goru. Novom linijom Brussels Airlines omogućava svojim putnicima iz Crne Gore ne samo direktnu vezu za Brisel nego i preko Brisela dalje veze u istom danu za mnoge evropske destinacije unutar svoje evropske mreže letova, na primjer za London ili interkontinentalne destinacije  uz noćenje u Briselu.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić kaže da mu je čast što je Brussels Airlines, članica Lufthansa grupe novi partner Aerodroma Crne Gore.

“To je treća kompanija iz te respektabilne grupe koja sarađuje sa nama i siguran sam da će naša saradnja biti sve uspješnija. Prisustvo Lufthansa grupe podiže renome naše kompanije i naša vrata su uvijek otvorena za razgovore i dogovore o novim linijama. Što se tiče linije Brisel-Tivat siguran sam da će biti jako uspješna s obzirom na naša jako dobra iskustva sa linijom Brisel-Podgorica”, istakao je Orlandić.

Viši direktor prodaje za centralnu, istočnu i jigositočnu Evropu za Lufthansa group, Peter Pullem, ponosan je što su otvorili ovu novu liniju iz Tivta do našeg glavnog aerodroma u Belgiji, Brisela, nudeći putnicima iz Crne Gore još više mogućnosti u izboru letova.

“Avio kompanija Brussels Airlines, član Star Alliance, najvećeg udruženja avio kompanija na svetu i član Eurowings Group i Lufthansa Group je uvela  ovu novu liniju iz i za Tivat kao rezultat velike potražnje za putovanjima za Crnu Goru što pokazuje našu stalnu posvećenost i širenje u regionu”, istakao je on.

Potražnja za Crnom Gorom je sve veća i zajedno sa lokalnim turoperaterom u Belgiji, Brussels Airlines je dao pravi odgovor uvođenjem ovog leta da bi zadovoljio potrebe tržišta nudeći direktne letove jednom nedeljno između Brisela i Tivta u sezoni. Predstavnici Lufthansa Group su posjetili Podgoricu i Tivat početkom ove godine kako bi razgovarali sa lokalnim predstavnicima o daljem razvoju i potrebama turizma u Crnoj Gori.

Tivat tako postaje jedna od 5 destinacija u nasem regionu, pored Splita, Zadra, Dubrovnika i Zagreba do kojih Brussels Airlines leti direktno iz Brisela u toku ljetnjeg reda letjenja. Lufthansa Group ima ukupno više od 300 direktnih letova sedmično iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Srbije do svojih glavnih aerodroma u Njemačkoj, Austriji, Švajcarskoj i Belgiji a odatle do više od 300 destinacije u preko 100 zemalja širom sveta.

Brussels Airlines

Brussels Airlines je član Eurowings Group i Lufthansa Group kao i član Star Alliance, najvećeg udruženja avio kompanija na svijetu. To je belgijska avio kompanija koja nudi najveći izbor letova iz i za glavni grad Evrope, Brisel. Kompanija ima više od 3600 zaposlenih i 48 aviona koji realizuju oko 250 letova svakog dana. Povezujući prijestonicu Evrope sa 90 premium destinacija u Evropi, 24 destinacije u Africi, 3 destinacije u Severnoj Americi i sa Tel Avivom i Mumbai.

Na dugim letovima na kojima leti avionima tipa Airbus A330-200 i A330-300 kompanija nudi biznis klasu sa potpuno ravnim ležajem i najsavremenijom zabavom u toku leta, ekonomsku klasu sa ergonomskim sjedištima i individualnom zabavom tokom leta na ekranima na dodir i Economy Privilege opciju sa mnogo većim prostorom za noge i većim nagibom sedišta.

Na svojim evropskim linijama Brussels Airlines nudi izbor između Bizz/Cass, Flex&Fast, Light&Relax i Check&Go.

Osim destinacija u Africi, Sjevernoj Americi i Indiji, Brussels Airlines sa svojim međunarodnim partnerima takođe nudi duge codesshare letove do Ujedinjenih Arapskih Emirata, Japana i Tajlanda.

Brussels Airlines nudi i kapacitet za prevoz robe na svojim letovima za šta je zaduženo kargo odeljenje. Avio kompanija takodje održava sama svoje avione.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Djedov šiptar ✌
Gost
Djedov šiptar ✌

Ovaj avion košta 300 miliona eura. ✌

fds
Gost
fds

odlicna vijest! trebao bi tivatski aerodrom da bude barem duplo veci s obzirom na promet, koji ce samo rasti.

anonymous
Gost
anonymous

Da bi da omoguce nocne letove, i samo to bi mnogo povecalo broj putnika…

Send this to a friend