Ekonomija

Bude li kašnjenja u izgradnji autoputa, država neće plaćati penale

Bude li kašnjenja u izgradnji autoputa Bar-Boljare, Crna Gora neće plaćati penale, već su oni predviđeni za izvođače radova, uvjerava ministar saobraćaja Osman Nurković.

<<<Izgradnja autoputa mogla bi kasniti godinu dana, slijedi rast PDV-a i akciza, restrikcije…<<<

Da postoji mogućnost da dođe do kašnjenja u gradnji prioritetne dionice autoputa, čiji krajnji rok je 19. maj 2019. godine, ministar je nagovijestio prošle sedmice u Skupštini.

<<<Nurković u Skupštini: Rok za autoput možda bude probijen<<<

Sada uvjerava da kamen spoticanja mogu biti jedino izvođači radova.

“Niko u ovom trenutku ne može da zna da li će stvarno doći i koliki vremenski period će biti kašnjenje. Nijedan razlog do sada ne postoji sa strane investitora za kašnjenje. Ukoliko dođe do kašnjenja, investitor, odnosno država neće platiti penale za to kašnjenje. Čak su po ugovoru penali predviđeni za izvođače radova”, kazao je Nurković nakon sastanka sa srpskom koleginicom Zoranom Mihailović.

I na manjim projektima, kaže ministar, dolazi do kašnjenja.

“Ali je važno je da je kvalitet radova neupitan. Ne dozvoljavamo nijedan promil odstupanja od evropskih standarda kada je u pitanju kvalitet. Ako dođe do kašnjenja to će biti do izvođača, a ne države. Ne očekujem penale koji će pasti na teret budžeta države”, naglašava Nurković.

Ministri dvije zemlje su poručili i da će dvije države odrediti tačku spajanja autoputa sa crnogorske i srpske strane i naglasili da što se više kao države infrastrukturno povezujemo, garantujemo bolji život svih građana.

Spojićemo Srbiju i Crnu Goru auto-putem i modernizovati barsku prugu

Mihajlović je kazala da će Srbija nastaviti izgradnju Koridora 11 do Požege i dalje do Boljara, kao i da će do 2021. biti rekonstruisana čitava pruga Beograd-Bar na teritoriji Srbije.

“Infrastrukturno povezivanje je siguran put za bolji život građana, i svaki put, bilo da je auto-put, da je regionalni ili da spaja dve države, od velikog je značaja. Na tome ćemo ubuduće mnogo više raditi zajedno sa Crnom Gorom, jer nije dovoljno ako svaka država vodi računa samo o svojoj infrastrukturi”, rekla je Mihajlovićeva.

Govoreći o auto-putu na Koridoru 11, koji će povezati Srbiju i Crnu Goru, Mihajlovićeva je rekla da će se formirati zajednička komisija koja će odrediti tačku spajanja trase kroz Srbiju i trase kroz Crnu Goru.

“Nema potrebe da bilo ko sumnja u spremnost Srbije da gradi ovaj auto-put. Do kraja ove godine, imaćemo završeno 103 kilometra od Obrenovca do Preljine, u martu počinjemo radove na deonici Preljina-Požega, a sledeće godine nadam se da ćemo imati projektnu dokumentaciju i mogućnost da počnemo da razgovaramo o komercijalnom ugovoru za poslednju deonicu, od Požege do Boljara, a da za oko dve godine započnemo radove”, rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade je rekla da je Srbija posle više od 30 godina rekonstruisala prvu deonicu barske pruge, od Resnika do Valjeva, u dužini od 77,6 kilometara, a da se ove godine radi projektna dokumentacija za nastavak rekonstrukcije, na deonicama od Valjeva do granice sa Crnom Gorom.

”Iduće godine očekujemo nastavak radova na rekonstrukciji barske pruge, koji bi mogli biti završeni do kraja 2020. ili početkom 2021. godine. Međutim,  važno je da uz obnovu pruge radimo i na otklanjanju takozvanih nefizičkih barijera, između ostalog kroz uspostavljanje zajedničkih graničnih prelaza, kakav ćemo sa Crnom Gorom imati u Bijelom Polju, jer je nedopustivo da teretni vozovi stoje osam i više sati na graničnom prelazu”, navela je ona.

Nurković je podsjetio da je Crna Gora do sada rekonstruisala više od 40 odsto barske pruge na svojoj teritoriji i obezbedila novih 70 miliona eura iz kredita i grantova koje će uložiti u nastavak rekonstrukcije.

“Cilj nam je da kroz tri godine imamo mnogo kvalitetniju železničku vezu i bolji transport železnicom između Srbije i Crne Gore”, rekao je Nurković.

On je dodao da je na sastanku upoznao potpredsednicu Vlade Srbije sa aktuelnim radovima na auto-putu Boljare-Bar i planovima za nastavak izgradnje drumskog Koridora 11 kroz Crnu Goru.

“Uhvatili smo dobar tempo, najvažnije je da se radovi izvode kvalitetno, a cilj nam je da spojimo auto-puteve koje gradimo na granici kod Boljara”, rekao je Nurković.

On je dodao da je sa potpredsednicom Mihajlović, između ostalog, razgovarao i o zajedničkim aktivnostima dve zemlje na suzbijanju sive ekonomije u drumskom prevozu, korišćenju iskustava Srbije sa koncesijom za Aerodrom “Nikola Tesla” za razvoj aerodroma u Crnoj Gori, kao i o odnosima “Montenegro Erlajnza” i Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA), za koje će biti formirana posebna komisija.

S.Đukanović

30 Komentara na "Bude li kašnjenja u izgradnji autoputa, država neće plaćati penale"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend