Ekonomija

Budućnost Rudnika uglja je stabilna i neupitna

Rudnik uglja Pljevlja

Prethodnu godinu obilježili su dobri proizvodni i finansijski rezultati Rudnika uglja, čemu je doprinio niz faktora. Tekuću će obilježiti investicije. Nastavićemo da sprovodimo sve mjere i aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine, ali i da sačuvamo i imidž društveno odgovorne kompanije, kazao je Slavoljub Popadić, izvršni direktor Rudnika uglja a.d.

Prema njegovim riječima, zavisno od intenziteta eksploatacije, raspoložive količine uglja će omogućiti poslovanje Rudnika za narednih nekoliko decenija.

“Pažljivo pratimo dešavanja na evropskoj i svjetskoj sceni po pitanju korišćenja fosilnih goriva i analiziramo mogućnosti alternativnih biznisa.bSada je u operativnom fokusu proširenje asortimana u ponudi uglja (granulacija orah, briket, ugljeni pelet). Uz mjere optimizacije pošlo: vanja, koje već daju pozitivne rezultate, budućnost Rudnika bi trebala biti stabilna i neupitna. Eventualno spajanje sa EPCG će dodatno stabilizovati poslovanje rudnika”, rekao je Popadi za Pobjedu.

Stabilizacija poslovanja ih je kako ističe Popadić okuražila da uđu u ozbiljne investicione aktivnosti, a očekivani nivo ulaganja u 2018. godini je oko 14 miliona eura.

Odgovarajući na pitanje kakve su mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta Popadić je istakao da je to veoma važno pitanje i u stalnom je fokusu poslovodstva.

“Usvojili smo novi organizacioni model i polako popunjavamo nove pozicije. Krenuli smo sa pozicijama visokoškolaca, a nastavićemo zapošljavanje rukovaoca, bravara, mehaničara i ostalih zanimanja koja su od važnosti za poslovanje Rudnika”, napomenui je on.

 

 

Send this to a friend