Ekonomija

Bulatović: Cilj nam je da imamo strane investicije u Kolašinu

Kolašin

Privlačenje stranih investicija jedan je od glavnih ciljeva lokalne vlasti u Kolašinu, a razvoju tog grada značajno doprinose i državni projekati, kao što su, auto-put i ski centar Bjelasica 1600, rekao je za Pink M predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bulatović.

On je naglasio da Kolašin ima značajne resurse ali i da lokalna uprava ima modele da pospješi značajne privredne djelatnosti kao što su turizam, poljoprivreda, drvoprerada i energetika.

Lokalni izbori u Kolašinu pokazali su da Demokratska partija socijalista DPS predstavlja ozbiljnu političku ponudu, kaže Bulatović. Dobili su, kaže povjerenje građana, i preuzeli odgovornost, a vlast će obavljati sa koalicionim partnerima Grupom građana i Socijaldemokratama. Pred lokalnom upravom su, dodaje, važni izazovi.

“Naš je cilj da imamo strane investicije u Kolašinu i smatram da je potrebno da mi počnemo od osnovnih stvari dakle da uljepšamo naš grad tako što ćemo raditi na nekim osnovnim sadržajima, a to je da imamo asfaltirane ulice i djelove grada i van gradskog područja da imamo riješena pitanja komunalnog otpada, riješena pitanja vodosnabdijevanja, riješeno pitanje snabdijevanja električnom energijom dakle to su neki osnovni preduslovi i mi ćemo dalje raditi na tome”, najavio je on.

A za bolji život na sjeveru, Bulatović ističe, značaj državnih projekata, a to su kako kaže, auto put, ski centar Bjelasica 1600, zatim regionalni put prema Beranama.

“Mi shvatamo da ovdje imamo značajne resurse i imamo modele da pospješimo te značajne privredne djelatnosti, naravno te najvažnije oblasti jesu turizam, poljoprivreda, drvoprerada, energetika i tako dalje”,dodao je on.

Bulatović je najavio koji su novi projekti i investicije planirani za naredni period.

“Ja bih naveo projekte kao što su sportska zona, jedan veoma značajan projekat preko koga ćemo mi pokrenuti sportski turizam, imaćemo sportske sadržaje, imaćemo ugostiteljske sadržaje, dalje ja bih pomenuo hotele koji su najavljeni koji će se graditi u Kolašinu i naravno neke prateće projekte kao što je rješavanje pitanja autobuske stanice, kao što je naš projekat toplifikacije našeg grada i da kažem da mi imamo veliki broj projekata koji će biti realizovani u narednom periodu”, uvjeren je on.

Cilj je, kaže Bulatović zadržati mlade da ostanu u Kolašinu, a to se može postići razvojem grada i stvaranjem boljih uslova za njihovo zapošljavanje.

“Ja bih kazao i da je naš cilj i naša posvećenost da mi realizujemo izborni program koji smo ponudili građanima i na osnovu kojeg smo dobili povjerenje. Želim da kažem da ćemo mi biti posvećeni, da ćemo mi biti odgovorni i da ćemo raditi da realizujemo taj izborni program i naš je osnovni cilj da ovdje damo doprinos da naša sredina napreduje i na taj način da kvalitet života naših građana bude sve bolji i bolji”, zaključio je Bulatović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Siki
Gost
Siki

Samo naprijed Bato,ako budeš i pola dobar gradonačelnik kao sto si covjek bice svima bolje,sa srecom

Bulat
Gost
Bulat

Podrska za najavljeno.I fontanu obavezno srediti.Bode oci a za to ne treba neko veliko ulaganje i veliko vrijeme.

Send this to a friend