Ekonomija

Carević bi da blokira legalnu gradnju, upao na gradilište

Foto: CdM

Mještani Pržna, su danas predvođeni predsjednikom opštine Budva Markom Batom Carevićem, nasilno provalili u Miločerski park, blokirajući gradnju hotela Kraljičina plaža. I dok prvi čovjek Budve blokira legalnu gradnju, MANS ga optužuje da više od pet godina uzurpira blizu pola miliona kvadrata državnog zemljišta u Opštini Kotor, za šta, kako tvrde, imaju i dokaze.

Snimci koje je napravio Istraživački centar MANS-a, pokazuju da se na Krimovici nalazi desetak nelegalnih objekata za smještaj koza, ovaca, goveda i svinja, a da su na ogromnoj površini uzurpiranog zemljišta počele pripreme i za sadnju maslinjaka.

Foto: CdM

<<<Carević: Mitrović provjerava dokumentaciju, mi bismo odmah zaustavili gradnju hotela Kraljičina plaža<<<

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) objavilo je u novembru ove godine da nije nadležno da ispita da li je kompanija Carevića uzurpirala pola miliona kvadrata državne zemlje u selu Krimovice, gdje je napravljen najveći poljoprivredni kompleks na crnogorskoj obali. Zato MANS tvrdi da su u slučaju Marka Carevića sasvim izvjesno, slučajno ili namjerno, u potpuno zakazale institucije sistema koje su bile zadužene da se prema svima jednako primjenjuje zakon.

Foto: CdM

I dok slučaj Krimovica čeka epilog, Carević želi da obustavi legalnu gradnju novog hotela Kraljičina plaža na Svetom Stefanu.

Foto: CdM

<<<Adriatic Properties: Angažovali smo advokate u Londonu, vlasnici imovine da u potpunosti ispoštuju svoje obaveze<<<

Podsjećamo, Opština Budva najavila je da će od novog ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratka Mitrovića tražiti da se obustave radovi. Međutim, Carević je prije desetak dana obmanuo crnogorsku javnost nakon sjednice gradskog parlamenta izjavio da je Mitrović naložio da se obustave radovi na gradilištu hotela. Ispostavilo se da takav nalog nikada nije dat već je Ministarstvo obrazovalo komisiju koja treba da provjeri svu dokumentaciju

Foto: CdM

Nakon te najave Carevića, iz kompanije Adriatic Properties su saopštili da su naložili svojim advokatima u Londonu da upute dopis vlasnicima imovine po svakom ugovoru o zakupu, da očekuju od vlasnika imovine da u potpunosti ispoštuju svoje obaveze i da će Adriatic Properties i dalje moći uživati svoja prava po svakom zakupu.

Foto: CdM

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mijo
Gost
mijo

Ovdje nije nista legalno , stara vlast je bez odobrenja gradana dala zemljiste i dozvolu belosvjeckoj mafiji a Carevic je sada nasao da brani sa mjestanima gradnju hotela sto je trebao da radi kada su pocele zastitne ograde da se stavljaju.Borac za pravdu koji i sam uzurpira drzavnu imovinu isto kao i ovi mocnici iz predhodne vlasti.Nema razlike u ponasanju… Više »

smog
Gost
smog

Opet demonizacija nepismenog?!

Dejan
Gost
Dejan

Carevic koristi mjestane radi svog licnog interesa.Hoce da izvrsi pritisak na Adriatic Properties da bi ga pitali Koliko??Kada izvuce ono sta je naumio za svoju ekipu odmah ce se povuci !!

Fcfjh
Gost
Fcfjh

Je li ovo Bozic Bata Carevic! Skromni sofer, skromni intelektualni dometi!

Gaeta
Gost
Gaeta

Batice,mnogo si osilio.Doći ćemo da vidimo na čiju si zemlju ti gradio?Da vidimo koliko si ti čist?

Momčilo vlahovi
Gost
Momčilo vlahovi

Dostaje pljačke narodne imovine!

Fkbalsic
Gost
Fkbalsic

Bravo care predsednik moj dobri

Ridikul
Gost
Ridikul

Ministre Sekuloviću zaustavite ovu hajdučiju jer ćemo i mi početi da upadamo u naše vlasništvo koje je oteto od SPC!
Zakon mora biti jednak za sve!

Nemanja
Gost
Nemanja

Sto ga ne uhapse i ne kazne? Upravio je prekrsio NKT mjere. Umjeli ste Boza spartanca kroz par sati privesti , ali Carevica ne smijete…jer je vas.

Serdar
Gost
Serdar

Ima li ko njemu da blokira njegovu gradnju…nelegalnu…i sto je uzurpirao državno…a?

nik
Gost
nik

Hapsi, milicijo!!

Rumija67
Gost
Rumija67

Pa bato ce da gradi tu nesto za sebe…..e jadna li nam ova drzava!!Ko Indijanci

Doko
Gost
Doko

Nema ti vise odje te tvoje drzave ovo je sad nase da je vjecna velika SRBIJA

Pomalo Lud
Gost
Pomalo Lud

Kao Crnogorac, skoro ni u cemu se ne slazem sa gospodinom Carevicem, ali da Milocer, kao jedan od simbola ljepote i sarma crnogorske teritorije, treba sacuvati od potpunog razaranja i otudjivanja, to je sigurno.

nosac kisobrana
Gost
nosac kisobrana

ne gine ti spuz to sigurno taman ka i onima nekolicini prije njega… izgleda da je gradonacelnik budve veliki izazov kojem ne mogu odoljeti i lako padajuu iskusenje!!!

Tivat - EU
Gost
Tivat - EU

Sekulovicu , sta ces preduzeti protiv ove partijske grupe bez maski ?

Doko
Gost
Doko

Oce poslat policiju da im asistira

Nikola
Gost
Nikola

Normalno,Carevic je naucio da upada i uzima tudje.Ovo je za njega prirodno!

Send this to a friend