Ekonomija

Carević: Crna Gora i Albanija naslonjene su jedna na drugu u ekonomskom i turističkom smislu

Carević i Kurtezi

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević sastao se danas u svom kabinetu sa ambasadorom Albanije u Crnoj Gori Ridijem Kurtezijem. Tom prilikom Carević je naglasio da su Crna Gora i Albanija, kao dvije susjedne države, naslonjene jedna na drugu u ekonomskom i turističkom smislu.

“Turizam je nešto što nas inače spaja i mislim da ima prostora da se on podigne na viši nivo i da zajedno pokušamo kroz regionalnu saradnju da plasiramo naše tržište prema vodećim svjetskim zemljama kao što su Rusija i Kina, rekao je Carević.

Carević je najavio i mogućnost da gradonačelnica Drača u narednom periodu posjeti Budvu, kao i projekte u oblasti građevinarstva.

Ambasador Kurtezi ocijenio je da je sastanak bio konstruktivan i da je sa predsjednikom Opštine Budva razgovarao o mnogo tema.

“Razgovarali smo o ekonomiji, saradnji u turizmu i jako mi je drago zbog buduće saradnje Budve i Drača. Ovo je bio naš prvi sastanak i biće mi drago da ponovo posjetim Budvu”, naglasio je ambasador Albanije u Crnoj Gori Rudi Kurtezi.​

Send this to a friend