Ekonomija

Carević donio odluku o privremenom finansiranju Opštine Budva

Iako budžet Opštine Budva za 2021. godinu nije usvojen zbog odlaganja sjednice lokalnog parlamenta, Opština Budva normalno funkcioniše, a nalog o njenom privremenom finansiranju potpisao je prije dva dana, kazao je predsjednik te opštine Marko Carević za TV Budva.

Kako je naveo, nije znao da postoji problem u vezi sa održavanjem sjednice koja je bila uredno zakazana za ponedjeljak, 28. decembar, kao i da sve što je bilo do njega, njegovog kabineta i nadležnog Sekreterijata je urađeno u skladu sa procedurom.

“Nacrt budžeta je napravljen, bila je Javna rasprava dobili smo saglasnost Ministarstva finansija i išlo je sve normalno. Ja nisam imao informaciju da postoji neki problem. Mislim da je trebalo da znam ako je već to bio razlog da se odloži sjednica i trebalo je to da znamo i prije početka, jer se to desilo na samoj sjednici. Predsjednik Skupštine je tada saopštio da pojedini Sekreterijati nisu dostavili program rada i da je to razlog da se sjednica otkaže”, kazao je.

On smatra da odbornici koji nijesu došli na sjednicu ne rade u interesu građana, a takođe je naveo i da su oni vlast kontinuiteta a ne diskontinuiteta i da opština normalno funkcioniše, jer vlast je praktično formirana kao i većina Sekreterijata sa načelnicima u v.d. stanju.

“Ono što želim da poručim svim građanima jeste da će opština normalno funkcionisati. Imamo zakazanu sjednicu 18. januara gdje treba da se usvoji ne samo budžet već i druge važne teme. Do tada imamo ovo tehničko finansiranje i tu se neće osjetiti nikakav problem”, naglasio je Carević.

On je napomenuo i to da će, dok je god on na mjestu predsjednika, morati da se poštuje izborna volja građana.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bot32
Gost
Bot32

Bata za predsjednika, da nam svima svane ne samo Budvanima, njima je lako oni imaju para.

Pekicaaa
Gost
Pekicaaa

Sad ce tek beton i asfalt u bd da se isporucuje sa krimoviceeee

Petrovic
Gost
Petrovic

Vijesti su danas pisale kako je on poklonio5 hiljadaeura Hrvatskoj?! Koji dobrotvor cak je Yugoslaviju pominjo predlazem da ode u Dubrovnik ili konavle da I’m licno preda cek

🇲🇪bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪bernini🇲🇪

Ovaj je dobar samo da izmišlja i istjeruje duhove!

Pejo
Gost
Pejo

Svi ste vi privremeni.

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Kako čujem, kolko se slažete sa demokratama i urom… na vidiku je koalicija da tri odbornika dpsa… Haha

Lastva
Gost
Lastva

Je li ovaj ekonomsko – finansijski – pravni stručnjak svjestsn o čemu govori i radi.

Ima li podršku onoga što rikaše pred skupštinu ljetos?

Savjet
Gost
Savjet

Poštuj ti zakone pa će građani biti zadovoljni. Pušti siledžijstvo. To možda dolikuje ponekom vozaču kamiona ali sigurno ne gradonačelniku.

Send this to a friend