Ekonomija

Carinske službe Zapadnog Balkana za jaču saradnju

Platforma za saradnju carinskih službi Zapadnog Balkana je jedna od inicijativa kroz koju će se omogućiti jačanje prekogranične saradnje i utemeljenje okvira za efikasniju razmjenu informacija između uprava carina u cilju postizanja sigurnosti društva i zaštite finansijskih interesa zemalja regiona. To je ocijenjeno na sastanku direktora carinski službi regiona, čiji je domaćin bila Uprava carina Crne Gore.

“Sastanak je nastavak dogovora postignutih na Samitu održanom u Londonu jula 2018. godine. U sklopu Berlinskog procesa, zemlje Zapadnog Balkana su u Londonu potpisale Zajedničku deklaraciju o principima saradnje za organe za sprovođenje zakona na polju razmjene informacija”, navode iz UC.

Skupu su se u uvodnom dijelu obratili ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori, Njena Ekselencija Alison Kemp i direktor Uprave carina Vladan Joković.

Cijeneći doprinose koje carinske službe daju sveukupnoj bezbjednosti i napretku regiona, Ujedinjeno Kraljevstvo će nastaviti da kroz CSSF fondove pruža punu podršku inicijativama poput ove.

Send this to a friend