Ekonomija

CBCG najavila kontrolu u NLB

NLB

Iakoje NLB obavijestila da je otklonila problem zbog koga su protekle sedmice transakcije karticama klijenata “skidane” sa računa u duplom iznosu, Centralna banka Crne Gore će obaviti nadzor i kontrolu banke, ocjenjujući sposobnost upravljanja rizicima, saopšteno je Pobjedi iz CBCG.

<<<Sistemska greška: Klijentima dva puta skinut isti novac<<<

<<<Iz NLB banke tvrde da je novac vraćen klijentima<<<

Sa više hiljada računa klijenata ove banke skinut je isti iznos novca dva puta, nekima su računi neovlašćeno umanjeni nekoliko puta za različite iznose novca. Iz banke su kazali da se radi o sistemskoj grešci koju su ispravili i u petak vratili neovlašćeno skinuti novac.

Iz CBCG su potvrdili da ih je NLB obavijestila o grešci u knjiženju određenog broja kartičnih transakcija. Kazali su da se “prema raspoloživim informacijama Centralne banke, ovakve greške u knjiženju transakcija nijesu dešavale u poslovanju banaka”, te najavili kontrolu.

“I pored navođenja uzroka i informacije da je problem otklonjen i da će banka aktivno analizirati potrebu uvođenja dodatnih kontrola u ovom segmentu, CBCG će u skladu sa zakonom i međunarodno prihvaćenim standardima efikasne kontrole banaka, vršiti nadzor i kontrolu banke, ocjenjujući sposobnost upravljanja rizicima i usklađenost poslovanja sa zakonom i propisima Centralne banke. Cilj je uspostavljanje i održavanje zdravog bankarskog sistema i zaštite deponenata i drugih povjerilaca banaka”, objasnili su iz CBCG.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
KikMila K
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mila K
Gost
Mila K

hahaha

a zašto bi redovni posao CB CG bio vijest, osim za neuspješni ckl?

Kik
Gost
Kik

Ako ti se ne cita, ne citaj! Ima portala dosta, pa izaberi koji ti je po volji! Tersu jedan teski!

Send this to a friend