Ekonomija

CdM saznaje: Državna sekretarka Mila Kasalica napušta Ministarstvo finansija, obrazložila i zbog čega

Mila Kasalica

Državna sekretarka Mila Kasalica obavijestila je ministra finansija Aleksandra Damjanovića da podoosi ostavku na poziciji državne sekretarke Ministarstvu finansija, saznaje CdM.

Obrazložila je i razloge koji su je naveli da donese ovakvu odluku.

Kasalica je u obrazloženju u koje je CdM imao uvid, navela da se uz puni integritet i sa ukupnim profesionalnim posvećenjem pridružila sam timu ministra finansija, odgovoro prihvatajući mnogobrojne zadatke bez limitiranja “nadležnosti”, s ciljem realizacije neophodne i važne reformske agende, u uslovima značajne eksterne i interne osjetljivosti u ekonomskom okruženju.

Dodala je da jedan od ključnih elemenata reformske agende je podrazumijevao reformu tima unutar državnog organa.

“Takav prijeko-potreban iskorak se nije desio, već je Ministarstvo ostalo sputano neznanjem pravnica koje ne poznaju nadležnosti Ministarstve finansija, a zaštićene su ko zna kakvim uticajima na rad institucije, uz razvoj privatnih Šema zapošljavanja, pravnica sa upitnim zakonskim profilima koje su ostavile najružniji trag u radu institucije, privatnih lica koja politički umanjuju liderstvo ministra finansija”, navela je ona.

Dodala je da je Ministarstvo ostalo sputano neznanjem ekonomistica koje godinama ne implementiraju međunarodnu i nacionalnu agendu u korist crnogorske ekonomije, i na kraju, zaposlenih koji netransparentnosću iz pozadine, a koja opredjeljuje nizak nivo izvršenja radnih zadataka, krše neupitne standarde unutrašnje revizije u državnim organima”, navela je Kadalica u obrazloženju odluke.

Kasalica je poslala važnu poruku, a to je da Cra Gora mora konačno da bude ozbiljna država, a da su za takav poduhvat socijalnih i ekonomskih reformi potrebni ozbiljni ljudi.

“To ni ovaj put nisam uspjela, stoga odgovorno ostavljam instituciju da nastavi neumitni institucionalni pad u novo-klanovskoj zarobljenosti onih koji ne dozvoljavaju da se Ministarstvo finansija reformiše u održivu kvalitetnu instituciju, posebno zbog činjenice da rad Ministarstva finansija određuje ukupne uspjehe rada Vlade Cre Gore, pošto mnogobrojna ministarstva, osim da se u malom broju zaposlenih inkorporiraju u Ministarstvo finansija, nisu sposobna da odgovorno obnašaju definisane regulatorne nadležnosti”, navela je Kasalica.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zlatno zrno
Gost
Zlatno zrno

Najlakše je dati otkaz.

Mladen
Gost
Mladen

Podrška ovoj ženi koja je profesionalac. Vjerujem joj da je u tom resoru finansija tako kako je opisala. Takva nam je sva država nestručna i zakržljala

dr.Pg.
Gost
dr.Pg.

sve si rekla…stanje je jako loše…tebi svaka čast

Jasna
Gost
Jasna

Vrlo stručna i potpuno posvećena poslu. Ovakvi ljudi ne odgovaraju poluusmanim i polupismeni kadrovima. Šteta što odlazi, a razumijem je potpuno

Sprdnja
Gost
Sprdnja

Zapošljavanje po dubini. Nije bitno znali, to mi je rodica.

Graničar
Gost
Graničar

Njihovo zadatak je da uruše CG, to su izrodi.

lukabar
Gost
lukabar

Davno si trebalo otputovat

Mongro
Gost
Mongro

Pošteno!

Ananas
Gost
Ananas

E moja Mila, nikad se nidje neces uklopit. Dok ti znanje niko ne spori, tvoj odnos prema ljudima, pogotovo zenama u poslu i tvoja vjecita paranoja, nece ti dozvoliti da budes dio ni jednog tima. Ko ti se divi, neka te zaposli…

Sudija
Gost
Sudija

Ti si vjerovanto pravnica, koja je zaposlena preko veze, i veze nema sa pravom

lukabar
Gost
lukabar

Unistila je yahting turizam imala bi drzava od poreza na dobit 7-8miliona ovako nista porto m osjetio njenu uredbu odavno je trebala ici

19 mlD njemac D
Gost
19 mlD njemac D

Ko će damjanovicu leđa čuvati covjek mi nije ništa uradio ali kad ga vidim ruke mi se tresu na nervnu bazu.

H11
Gost
H11

Neznanje pravnica i neznanje ekonomistica. Ima li pravnika i ekonomista

Walles
Gost
Walles

Ima, pravnjaka i ekonoma!

H12
Gost
H12

Pravnici i ekonomi joj ne smetaju.

Kokot
Gost
Kokot

Opet…..

Danjo
Gost
Danjo

Takva nam je cijela drzava gosp. Kasalice sve uhljebi bez dana radnog iskustva pravo u Vladu

Bazinga
Gost
Bazinga

To znači da će Ministarstvo finansija nastaviti da radi konfuzno iako je dobilo kompententnog sekretara a koji je nesposoban da išta promjeni.

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Samo istina nas može spasiti. Bravo za istinu!

Milo
Gost
Milo

Putuj sretan put

Maja Tivat
Gost
Maja Tivat

Bravo Mila …Pratim tvoj rad i ponosim se tobom.
Tvoja bivša profesorica

PitaU me
Gost
PitaU me

Uvijek ispravna ,visoko profesionalna,stručna i pravična šteta zašto ne dobije pravu šansu .

Jasminka
Gost
Jasminka

Bravo,Mila! Hrabro i odgovorno, potkrepljeno cinjenicama i znanjem! Zelim ti svaku srecu u buducem radu!

Send this to a friend