Ekonomija

Cecin stan u Budvi sagrađen na divlje

Folk pjevačica iz Srbije Svetlana Ceca Ražnatović pokušava da ozakoni nelegalno sagrađeni stan njenog pokojnog supruga Željka Ražnatovića Arkana, piše Dan.

To se može vidjeti u dokumentima Sekretarijata za urbanizam i održivi razvoj Opštine Budva.

Ražnatović je tom opštinskom organu 12. jula dostavila zahtjev za legalizaciju stana, koji se nalazi na parceli 625/1, katastarske opštine (KO) Bečići. Radi se o zgradi u naselju Ivanovići naspram hotela Splendid. Arkan je stan kupio još davne 1986. godine. Ražnatović je ubijen 15. januara 2000. godine u beogradskom hotelu Interkontinental, ali se i dalje vodi kao vlasnik stana u Bečićima, jer ostavinski postupak nije okončan.

Velika milionski vrijedna imovina još čeka na podjelu između Arkanove dvije nekadašnje supruge i devetoro djece. Prema podacima opštinskih organa u Budvi, iako stan još nije upisan na folk pjevačicu, ona koristi tu nekretninu.

Arkan je nekadašnji vođa Srpske dobrovoljačke garde, povezivan je sa kriminalom i podzemljem devedesetih, a za bio je optužen i za ratne zločine. On je stan na Crnogorskom primorju kupio nakon što su predstavnici Organizacije udruženog rada (OUR) Bečićka plaža odlučili da treći blok iz kompleksa zgrada koje su građene za radnike, zbog nedostatka finansija, ponude na prodaju.

I dok su u dvije zgrade stanove dobili radnici, u zgradi gdje se nalazi Arkanov stan nekretnine su mogli da kupe svi, po tada astronomskim cijenama od hiljadu maraka po kvadratu.

Ime Svetlane Cece Ražnatović našlo se na spisku od 2.000 poreskih dužnika, koji su ove godine obaviješteni da hitno izmire dugovanja prema Opštini Budva. Supruga ubijenog vođe Srpske dobrovoljačke garde duguje za porez na nepokretnost 230 eura, na ime stana u bečićkom naselju Ivanovići.

Porez nije platila za 2016. i 2017. godinu, a Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva donijela je rješenje o pokretanju postupka prinudne naplate.

Ukoliko Ražnatovićeva ne bude na vrijeme izmirila dugovanje, Opština prema propisima može da blokira njenu imovinu.

Arkan je u vrijeme građanskog rata devedesetih na prostorima bivše Jugoslavije, čiji je bio aktivni učesnik, držao i monopol na unosnim biznisima, na kojima je ostvarivao milionske profite. Ubijenje 15. januara 2000. godine u Beogradu. Napadači su ga pogodili sa tri hica u glavu, a tada su ubijeni i njegov tjelohranitelj Milenko Mandić Manda i Dragan Garić. Za ubistvo Ražnatovića, Okružni sud u Beogradu je 9. oktobra 2006. godine osudio Dobrosava Gavrića, kao i Milana Đurišića i Dragana Nikolića. Dobrosav Gavrić je bivši policajac. U Srbiji je osuđen zbog ubistva Arkana na 35 godina. Uhapšen je 2012. u Južnoafričkoj Republici.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lavica
Gost
Lavica

A koliko mi kriminalaca imamo koji su vlasnici vila,zgrada,hotela…što da nisu sve to legalno uradili ,sigurno plaćaju porez ??????
Ajde neka im priđe neka inspekcija ako smije????
Nije bitno čiji je stan , neka plate to što duguju pa neka rade snjim što oće.

Rambo
Gost
Rambo

e koju pricu i komentare otvoriste oko cece i njenoga stana … e marvo jedna , a da vam se radi o necemu bitnom u dryavi nebiste nista pisali ,,, e pih

StoBi
Gost
StoBi

Auuu kakva vijest. Strasno nije 200 eura platila poreza. Ene svašta, bruke neviđene. Kolko je Buuuudvanina platio porez…

Ken
Gost
Ken

Pa onda je čitava zgrada nelegalna! Ruši Raduloviću ajde! Čanoviću i ti!

ANĐELA
Gost
ANĐELA

Ceca nije umetnica, nego kafanska pevačica koja je rasturila brak ARKANU sa četvoro dece i dovela ih do ivice siromaštva da bi samo ona i njeno dvoje đjece imalo. To je osoba koja je uništila generacije mladih ljudi sa svojim seljačkim pjesmama, javno pokazala da rasturiti porodicu nije nemoralno, živi od krvavih para, uživa sve privilegije ovog društva, u filmu… Više »

Rambo
Gost
Rambo

a sto kad ti je 80 % Balkana takvo , ne mogu se opametit nikako … Dobro je rekla Desanka Maksimovic “Bilo jednom u zemlji seljaka na brdovitom Balkanu”…

Dejo italijan
Gost
Dejo italijan

Imajte u obzir da je ceca samohrana majka i da joj treba priteći u pomoć. Ceci svaka čast uvelicala je budvu i crnogorsko primorje njenim pristupom samo napred ceco pravi crnogorci su uz tebe. 👍

Bokeljka
Gost
Bokeljka

Sto ste skocili…Placala je uvijek za bolesnu djecu,za majke,sirotinju nikada nije zaobisla.Iako tu muziku ne slusam ipak je dala sve od sebe da pommmogne u nevolji.A da vam nije LEPA BRENA IKADA CENTA DALA NARODE SRBIJE.NJU MOZETE ZVATI SVAKOJAKIM IMENIMA.NI CENTA SRBIMA….A SKLAPILA JE U SRBIJI BRDO LOVE.E NARODE …..

LJUTA...
Gost
LJUTA...

Manda nije bio nikakav telehranitelj Arkanu nego drug i prijatelj

Zoran
Gost
Zoran

Pa sto joj stan ne sruše sta ceka budvanska
vlast.

Cecasrce
Gost
Cecasrce

A što bi joj rušili ? A i što samo njoj ?

LJUTA...
Gost
LJUTA...

Zato sto ima stanova povise nje a vlasnici su dpsovci…

Rambo
Gost
Rambo

povise a , bravo pljaksone

Ceca
Gost
Ceca

Koja si ti blesa, Zoki.

EstradniFilozof
Gost
EstradniFilozof

Najveća srpska umjetnica 20. i 21. vijeka, bilo vama milo ili ne da to priznate. Treba čast da vam bude što jedna takva veličina spušta svoje zgodne noge na tlo vaše korumpirane državice veličine mini garsonjere.

Ninja
Gost
Ninja

To dovoljno govori o srpskoj ‘umjetnosti’.

Maki
Gost
Maki

Da odrzi Ceca jedno dva kincerta u cas legalizacije…kud ces postenije a jos u Budvu.

Geroj
Gost
Geroj

Arkan je bio dobar čoek !

roko
Gost
roko

daje dobar bio nebi otisao u vjecna lovista

LJUTA...
Gost
LJUTA...

I najboljji otac svoj svojoj djeci …

Trpimir
Gost
Trpimir

Ni Manda ni Garic nisu bili telohranitelji.Novinari i njihova posla, za sta radite posao da lazete ovuda ili se raspitajte malo.

Kobi
Gost
Kobi

Kao da je sve sa ratišta doneseno na “pitomo”.

Joo
Gost
Joo

A sta…..rat je bio 1986. kad je kupio stan…..auuuuuu eto neznadoh do sad…………

roko
Gost
roko

tada suse pljackale banke i zlatare po zapadu

LJUTA...
Gost
LJUTA...

I kazi ti sad da mi nismo zapadnjaci

Joo
Gost
Joo

Neka masala….zapad nije bolje ni zasluzio….ko se oseca ostecenim…ja ne…

komsija
Gost
komsija

a nezaboravite da je on sa svojim drugarima bio produzena ruka bivse Yuge

Scr
Gost
Scr

Najjaci su mi ovi sto dodju da pisu koga ona zanima, tjeraj odavde i sl.a svaki tekst procitaju o njoj na ovom ili onom portalu..Kome se ne svidja ne mora da cita, ima valjda i za njega nesto interesantno.

xyz
Gost
xyz

Naslov treba da glasi: Društvena zgrada nelegalno prodata, medju kupcima i Ceca!

Joo
Gost
Joo

Mislis medju kupcima i Arkan daleke 1986. godine…???

xyz
Gost
xyz

Tako je, ali ovima nije bitan on, nego Ceca!

LJUTA...
Gost
LJUTA...

Zgrada nije nelegalna nego je stan rekostruisan pa uvecan

roko
Gost
roko

kada je taj stan kupljen ona je tada zivjela u Svici sa Harunom nije ni pojma imala o Arkanu

LJUTA...
Gost
LJUTA...

Ceca nije ni znala ko je Arkan kad je on kupio stan u koji je dolazila njegova tadasnja porodica a najvise majkaSlavka i sestraJasna…Natalija po zakonu mora dobiti pola stana…a njezina djeca pola…cudno mi je sto Ceca uzurpira tu imovinu….

Slobodan
Gost
Slobodan

ti si notar? Znas kome ga je Arkan ostavio testamentom?

Dukljanin
Gost
Dukljanin

arkanovic ratni zlocinac krvavijeh ruku..Bio je snajperista u Cetinjskom Manastiru Po naredjenju Generala Rista Radivica…Usa je u Cetinjski Manastir i CG(da Niko nije vidijo Kako je usa a Kako izasa). Danas pod OKUPACIJOM…C.Manastir Kako tada Tako i Danas(Sreca na Cetinje okupatorska sekta spc u CG)….Nema vjernika…to sto ima nijesu Cetinjani(ima Cetinjani 3% koji ulaze kod Generala vojske spc R.Radovica)

Simo
Gost
Simo

Svaka vi je istina takva. Vi ste kamenovali i gadjali Cetinjski manastir. Dosta sa crnogorskim fasizmom. Cim se pomene S odma pocnete sa lazima i pozivanjima na protjerivanje i teror nad Srbima. Kome smeta sto je Ceca kupila stan u Budvi. Samo zato sto je Srpkinja biva unaprijed osudjena. Stotine hiljada nelegalnih objekata u CG, pa se nicije ime ne… Više »

Slobodan
Gost
Slobodan

Arkan je setao po Cetinju 3,4 dana pa ga bili zaustavit pa mu objasniti to sto vas muci…nego ste kao misevi cutali…

Velizar
Gost
Velizar

Na stranu sto mislim o “veseloj” udovici i njenom muzu banditu,ali kako je ovaj stan nelegalno sagrađen, kad u samom tekstu stoji da su “predstavnici Organizacije udruženog rada (OUR) Bečićka plaža odlučili da treći blok iz kompleksa zgrada koje su građene za radnike, zbog nedostatka finansija, ponude na prodaju.” Taj stan je kupljen 1986, ako je taj stan nelegalan,onda je… Više »

roko
Gost
roko

ovaj komentar je pravo uboden i na mjestu

Bomi
Gost
Bomi

Aoooo bas vazna vijest….ko ga briga za ovu glupacu…sto sve pisete…cecinv sin…cecina cer….ma ko ga briga za njih

Joo
Gost
Joo

Sto citas i komentarises…….

spediter
Gost
spediter

Sve “karakter”do “karaktera”i sve “zakonski”,a evo sve ispliva,a ova OLOS bjelosvetska,zemlja mu kosti izbacala,koliko je domoza zavio u crno,a nije ni ova ciganka bolja od njega.

Garda
Gost
Garda

Da je živ ne bi smio da šušneš, ološi!

Simo
Gost
Simo

Montenegrinska posla. Manji od makova zrna pa se raspistoljili 20 godina od smrti Arkanove. Njima Sindja dodje u sred CG i kaze da je cetnik, da je spremao drzavni udar, itd, ali od junackog straha jer je Sindja dva sa dva, ni jedan montenegrin da ga mrko pogleda. Cetnik im seta po drzavi a oni bijes iskaljuju nad zidarom, tesarom… Više »

Smaki
Gost
Smaki

Cemu te fasisticke kletve. Samo zato sto je Srbin iz Crne Gore i sto je branio svoj narod od fasista

roko
Gost
roko

on nije branio svoj narod onje gledo svoj interes i lovu koce vise platiti

LJUTA...
Gost
LJUTA...

Zeljko je poreklom sa Kosova od Filipovica samo da se zna bar mi tako isprica jednom prilikom

Slobodan
Gost
Slobodan

Zeljko je sa Rijeke Crnojevica druze…

Misko
Gost
Misko

Oduzeti pod hitno

Joo
Gost
Joo

Po kom osnovu…….

LJUTA...
Gost
LJUTA...

Sile, ne kako drugacije u cg..nemislis valjda da bi mogli drugacije

Nikola
Gost
Nikola

Rusi i ceraj iz CG

Send this to a friend