Ekonomija

Cedis: Radovi u Ulcinju teku planiranom dinamikom uprkos lošem vremenu

Radovi na uklapanju trafostanice „Novi Ulcinj“, kao i radovi na sanaciji površina u naselju Pinješ, teku planiranom dinamikom, a i pored nepovoljnih vremenskih prilika završeno je polaganje kablovskog voda na dionici od trafo-stanice „Kodre“ do skretanja za trafo-stanicu „Grad“, saopštili su Danas iz Crnogorskog elektrodistibutivnog sistema Cedis.

Osim loših vremenskih uslova, kažu u Cedisu, otežavajući faktor predstavljali su i neophodni radovi na sanaciji magistralnog puta za Sukobin, sa kojima su se morali usklađivati.

“S obzirom na najavljene povoljne vremenske prilike, očekujemo nesmetan nastavak radova na polaganju jos 300 metara kablovskog voda, koliko je preostalo do trafo-stanice Grad, čime će biti kompletirana najzahtjevnija 4,2 kilometra duga dionica od trafo-stanice Kodre do trafostanice Novi Ulcinj. Istovremeno su započeti iskopi prema Maloj Plaži na polaganju dva kabla”, ističu.

Nakon završetka radova prema Maloj Plaži, dodaju, biće kompletirane aktivnosti na kablovskom uklapanju trafo-stanice Novi Ulcinj.

“Uvjeravamo građane Ulcinja da će površine koje su oštećene, a koje zbog vremenskih neprilika nisu još sanirane, biti dovedene u prvobitno stanje. Aktivnosti na kablovskom uklapanju trafo-stanice Novi Ulcinj, kao i sanacija prethodno raskopanih dionica biće okončane prije početka turističke sezone”, naglašavaju u Cedisu.

Još jednom su apelovali na razumijevanje i strpljenje, jer, kako kažu, preduzimaju sve neophodne aktivnosti u cilju što efikasnijeg završetka projekta.

“Molimo građane Ulcinja da i pored aktuelne problematike, koja je neminovna prilikom realizacije ovako krupnih projekata, budu naši saveznici, naročito u finalnoj fazi, jer je izgradnja trafo-stanice Novi Ulcinj od izuzetne važnosti za turistički razvoj Ulcinja”, navode u Cedisu, podsjećajući da je riječ o objektu vrijednom oko dva miliona eura.

Gradnjom tog objekta direkno poboljšanje kvaliteta u napajanju električnom energijom može očekivati 3.073 potrošača sa područja Pinješa, Nove Mahale, Metriza, Prisana, Starog Grada, kao i hoteli Albatros, Mediteran i Holegro.

“Bolje napajanje može očekivati i 5.527 potrošača sa područja užeg gradskog jezgra usljed rasterećenja trafostanice Grad, koja godinama unazad tokom špica sezone radi u režimu preopterećenja”, zaključuju u Cedisu.

Ž.N.

Send this to a friend