Ekonomija

CEDIS: U avgustu u nove objekte uloženo preko milion eura

CEDIS

CEDIS je tokom avgustaa u nove objekte uložila oko milion i 162 hiljade eura, saopšteno je iz ove kompanije.

“Finansijski najzahtjevniji projekti realizuju se na području Ulcinja, gdje je u toku izgradnja tri 10 kV kabla (Velika Plaža – Madžo 2, „Velika Plaža 2 – Bratstva i jedinstva“ i “Velika Plaža 2 – Sveti Nikola”) čija je vrijednost 668 hiljada eura. Na području Bijelog Polja u toku je, 142 hiljade vrijedna, rekonstrukcija dalekovoda 10kV ”Tomaševo”. U Nikšiću se gradi, 80 hiljada vrijedan, 10kV dalekovod „Donje Selo – Bilećko jezero“ i dvije trafostanice (STS 10/0,4 kV „Vodovod I“ i „Vodovod II“ Petrovići)”, navode iz CEDIS-a.

Tokom istog mjeseca,  na području Crne Gore je ugrađeno 2.880 novih, elektronskih brojila.

Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 275 hiljada, čime je pokriveno oko 70 odsto konzuma.

“Korisnici elektrodistributivnog sistema su u avgustu preuzeli ukupno 261.828.698 kWh električne energije, što je oko 10 odsto više u odnosu na jul. Najviše električne energije, ili gotovo 34 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2)”, dodaju oni.

Prethodnog mjeseca je očitano ukupno 360.623 mjernih mjesta, ili 93 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni).

Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u avgustu 2.211 puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektro-energetskih objekata iznosila je oko 334 hiljada eura.

Prethodnog mjeseca je na kompletnom području Crne Gore najavljeno 377 prekida u napajanju električnom energijom zbog planiranih radova na mreži. Prosječna dužina trajanja prekida iznosila je oko 3,9 sati. Podsjećamo da se planirani radovi izvode u cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom, dok se o terminima radova korisnici svakodnevno obavještavaju putem medija, internet i FB stranice.

Na distributivnu mrežu je tokom avgusta priključeno 694 novih korisnika.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 390 hiljada korisnika na području Crne Gore.

Send this to a friend