Ekonomija

Čeka se tender: Kostić želi Budvansku rivijeru

Miodrag Kostić

MK Grupa, biznismena Miodraga Kostića, i dalje je zainteresovana da postane većinski vlasnik Hotelske grupe Budvanska rivijera i čekamo kada će Vlade Crne Gore odlučiti o raspisivanju tendera za njenu privatizaciju, kazao je Nikola Avram, CEO za hotelijerstvo na nivou MK Grupe.

Prema njegovim riječima, planovi MK Grupe za Budvansku rivijeru su veliki i, ukoliko se realizuju, staviće Budvu na mapu svjetskog turizma.

“Želimo da podignemo nivo usluge u hotelima Budvanske rivijere na četiri plus i pet zvjezdica i, sa nekim od svjetskih brendova, od Budve napravimo “hot spot” crnogorskog turizma. Zadržali bismo individualni brend koji bi vodili ljudi iz Budvanske rivijere, dok bismo drugi dio kompanije razvijali sa nekim od vodećih hotelskih lanaca u svijetu”, rekao je Avram novinarima iz regiona na otvaranju sezone u istarskom hotelu Kempinski Hotel Adriatic, koji je od kraja prošle godine u vlasništvu MK Grupe.

O planovima koje imaju za Budvansku rivijeru, kako je naveo, još nijesu razgovarali sa Vladom Crne Gore.

MK Grupa trenutno u partnerstvu sa Strateksom posjeduje 30 odsto akcija Budvanske rivijere, koju je Vlada uvrstila u plan privatizacije za ovu godinu. Planirano je da privatizacija jednog od najuspješnijih crnogorskih preduzeća bude obavljena na način što bi Sveti Stefan i Miločer ostali u vlasništvu države, dok bi za vrijednost te imovine bio umanjen državni udio u preostalim hotelima Slovenska plaža, Mogren, Palas, Aleksandar i Kristal, i ustupljen Kostiću i Strateksu.

Na pitanje da li su spremni da investiraju u turističke potencijale sjevera Crne Gore, Avram je istakao da je MK Grupa otvorena za investicije u čitavom regionu.

U vlasništvu MK Grupe, jedne od vodećih holding kompanija u Srbiji, trenutno je 11 hotela u regiji, sa više od 2.500 ležajeva. Upravljaju, između ostalog, hotelom Grand na Kopaoniku, Kempinski Palace u Portorožu, Kempinski Hotel Adriatic u Savudriji, a od kraja maja i hotelom Sheraton u Novom Sadu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Veruj u Boga
Gost
Veruj u Boga

Ziveooo wermaht….ziveoooo svaba….bez te srbi za grcku…

Ljubo
Gost
Ljubo

PRAVI FABRIKU CUKRA.

Krsto Zrnov
Gost
Krsto Zrnov

To treba dati iskljucivo crnogrcu,ako ne to onda nekom poznatom lancu,kakav Kostic i bakraci.

Darko
Gost
Darko

Namjesta mu se to odavno Zato je i vracen Mogren ,,,,,, Smjesno sto to svi znaju i sad kao vauuuu Kostic !!!

Visnja
Gost
Visnja

Dakle..Tri ..ceTri vamelje iz Nk će da “kupe”svo primorje. Tudjman ih je u HR var raširenih na 20o.vamelje.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

Mici ovo ….otkupiti akcije buvanske rivijere…pa sama slovenska plaza vrijedi vise no citavo kosticevo bogastvo..oaza zelenila i niska gradnja jedini preostali raj u srcu budve…

Djakdnene
Gost
Djakdnene

Svi stavljaju Budvu na mapu svetskog turizma, znaci li to da ona trenutno ne postoji?

Send this to a friend