Ekonomija

Centralna banka tužila bivšeg guvernera Ljubišu Krgovića

Ljubiša Krgović

Centralna banka Crne Gore tužila je bivšeg guvernera Ljubišu Krgovića, a ročište po toj tužbi zakazano je za 18. septembar u devet sati u Osnovnom sudu u Podgorici. Prema informacijama do kojih je došao Dan, predmet protiv Krgovića vodiće sudija Ana Bečanović. Zbog čega je CBCG tužila bivšeg čelnika za sada je nepoznanica.

Ljubiša Krgović je Danu potvrdio da ga je bivši poslodavac tužio, ali nije želio opširnije da komentariše i otkrije povod za tužbu, samo je je kratko kazao da ima veze i sa platama. Krgović je rekao i da on nije želio da dođe do ovoga, ali da se CBCG ipak opredijelila da ga tuži Osnovnom sudu. Istakao je i da je htio da se dogovori sa CBCG, kako ne bi došlo do sudskog spora, ali da oni to nijesu prihvatili. Bivši guverner je kazao da će se nakon okončanja postupka detaljnije izjasniti po ovom pitanju.

Prema pouzdanim informacijama Dana, u Centralnoj banci je zaposlena Krgovićeva žena. Krgović je bio guverner Centralne banke od 2001. do druge polovine 2010. godine. Fotelju je izgubio nakon što je Vlada utvrdila Predlog novog zakona o CBCG. Tim zakonom je skraćen mandat tadašnjim članovima Savjeta vrhovne monetarne institucije.

Krgović se sada bavi privatnim biznisom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Olja iz BP
Gost
Olja iz BP

Sto se ovo prica da je krgovic sve snimao ?

ND
Gost
ND

Kleli ste se u njega,svojevremeno!

Banja
Gost
Banja

Ko se kleo. Ja znam samo jedno čeljade.

Hajduk
Gost
Hajduk

Radoje, možda ne znaš za onu narodnu … ”ko se mača lati, od njega i strada”
… zato budi spreman za mačevanje …

ND
Gost
ND

A Radoje je posebma priča!

Mitar
Gost
Mitar

Je li moguće da guverer CBCG Radoje Žugić tuži bivšeg guvernera Krgovića? Nakon sto je vršen mobing i onako brutalno smijenjena viceguvernerka Radovic? Oce li Zugic i Krgoviću podnijeti krivičnu prijavu? I ostati još koji dan na mjestu na kojem je uz podršku druga iz srednje i sa fakulteta – Mila Djukanovica? S kojeg bi u svakoj normalnoj zemlji sam… Više »

omg
Gost
omg

Prema pouzdanim informacijama Dana, u Centralnoj banci je zaposlena Krgovićeva žena. HHahhaahahahaha a sto ovo treba da znaci?

Oce li CBCG u sporu predstavljati Filipova cerka koja tamo radi?

Mila K
Gost
Mila K

Prokleta je zemlja koja dozvoljava sadašnjem guverneru da osvetnički radi nezakonito i max sujetno. Sada CB CG više nije na dnu, nego u bezdanu iz kojeg nema izlaska dugi niz godina u budućnosti.

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Mila sa K… osvetnički komentariše sve u vezi CBCG.

Lolipop
Gost
Lolipop

Evo su im svi krivi bez presveti dusko od radoje

anonimus
Gost
anonimus

Zasto mislim da ce jednog dana i Zugic bit pozvan da popricaju?

samo jako
Gost
samo jako

on treba hitno malo do katnica…

Jovan
Gost
Jovan

Zugic? Hitno…

Send this to a friend