Ekonomija

CG čini sve da bude konkurentna u investicijama i turizmu

Potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović, ocijenio je da Vladom i Skupština Crne Gore nastavljaju sve ono što je započeto u prethodnom periodu, kako bi država bila konkurentna u investicijama i turizmu.

‘’Pored vizije razvoja i stabilne političke situacije, za dinamičniji ekonomski razvoj veoma je važna kvalitetna saradnja između izvršne i zakonodavne vlasti, čime se Crna Gora može pohvaliti”, smatra Gvozdenović.

Gvozdenović je na Međunarodnom sajmu investicionih projekata REXPO, govoreći o potrebi za zajedničkom strategijom, za privlačenje investicija i turista sa dalekih tržišta, istakao potencijal koji region Mediterana ima.

Tokom ove godine Mediteran je posjetilo 370 miliona turista, a po prognozama Svjetske turističke organizacije ta brojka do 2030. godine dostići će i 500 miliona turista. Gvozdenović ističe da u toj prognozi čitav region treba da vidi svoju šansu.

Gvozdenović je kazao da su strani investitori iz 74 zemlje u Crnu Goru, za deset mjeseci ove godine, uložili neto 380 miliona eura. Smatrda da takvi trendovi su rezultat osmišljene i hrabre politike, i spremnosti da se efikasno donose odluke.

Ža.B.

Send this to a friend