Ekonomija

CGES probio blokadu u Breznima, mještani tvrde da im je policija prijetila

Crnogorski elektroprenos (CGES), koji izvodi radove na izgradnji dalekovoda u pivskim selima Gornja i Donja Brezna juče je, uz pomoć policije, probio blokadu puta i pokušao da nastavi radove na privatnom imanju koje je pod sporom.

Međutim, zaustavljeni su prilikom ulaska u privatno imanje i kada su došli advokati, morali su da se vrate jer nisu imali validna rješenja za nastavak radova.

Mještanin Majo Blečić kaže da službenici CGES-a nijesu imali nikakvo rješenje za izvođenje radova na imanju Jokovića, kao ni policija rješenje za asistenciju.

“Došlo ih je čak sedam, kao da smo svi u selu naoružani-Na blokadu puta su doveli nekoliko policijskih automobila, prijetili da će dovesti maricu I da će nas pohapsiti, te da ćemo svi morati da platimo kazne po hiljadu eura. Nisu htjeli da pokažu nikakvo rješenje, nego je komandir policije Plužina Mladen Djeknić tvrdio da je to “interno”, priča Blečić koji je radnike i kamion CGES-a zaustavio na privatnom imanju kako bi sačekali advokate.

Blečić dodaje da su radnici istovarili tešku mašinu sa šlepera i da je, po dolasku advokata, stigao i načelnik direkcije za nekretnine Plužine Ratko Tadić koji nije donio validno rješenje za ulazak na privatno imanje.

“Tačno je da su pokušali da uđu i izvode radove na privatnom imanju bez validnog rješenja, a sada ćemo ući u proceduru ispitivanja ko je i po kom osnovu odobrio asistenciju policije”, potvrdio je advokat Jokovića, Ivan Labudović.

Podsjećanja ardi, mještani pivskih sela Gornja i Donja Brezna, već skoro dva mjeseca blokiraju seoski put i ne dozvoljavaju pristup energetskim kompanijama koje izvode radove na dalekovodima Krnovo Green Energy i CGES, zbog toga što su, izvođenjem radova unistili seoski put, a odbijaju da ga poprave.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Skutera mi
Gost
Skutera mi

Posto su mi izbrisali prethodni komentar da probam ovako: CGS je najpoštenija firma u CG samo hrabro CGS. Udarite po bezobraznim vlasnicima imanja. Sto posto ste u pravu!

Sveto M iz BG
Gost
Sveto M iz BG

Kad bi mogli ovako uz ‘asistenciju ‘ naše policije i u Evropu…Pa im zaprijetimo..Pa ih ispendrekamo..Nego što bi tamo..Sigurno je komandir policije DPSovac,poštuje zakon,ne krši ljucka prava,spreman uvijek za akciju..To čelična ruko.A ove poštene iz CGES ‘što o svom trošku a ne gradjana mijenjaju mrežu’..ne komentarišem..To Majo Blečiću

alo
Gost
alo

Sto mjestani ne poprave put sami, to je njihov put a ne cges-ov? Smeta im da se radi, napreduje… od dalekovoda ce i oni imati mnogo posredne koristi. Nema ljepseg zvuka ni osjecaja nego sjesti ispod dalekovoda dok ti se koza i kosa jeze uz onaj smirujuci zvuk zujanja struje kroz kabl

delboj
Gost
delboj

Jesi li podvojen?

BREŽNJANIN
Gost
BREŽNJANIN

Druze,taj put su mjestani napravili neke 1970 od svojih prihoda.Sada im je cges unistio totalno put koji su oni pravili,a ne drzava.Unistavaju njihovu djedovinu.Novi put kosta 300 hiljada eura,a kamo da mjestani to daju iz svog dzepa.Mozes da pricas o Breznima,a da su u tvoje selo unistili sve moguce drugacije bi pricao.Sram te bilo!

Zeljaš
Gost
Zeljaš

A,veliš li to,Brežnjanjine,u prenosnom smislu,da vlast ne valja?

Send this to a friend