Ekonomija

CGES probio blokadu u Breznima, mještani tvrde da im je policija prijetila

Crnogorski elektroprenos (CGES), koji izvodi radove na izgradnji dalekovoda u pivskim selima Gornja i Donja Brezna juče je, uz pomoć policije, probio blokadu puta i pokušao da nastavi radove na privatnom imanju koje je pod sporom.

Međutim, zaustavljeni su prilikom ulaska u privatno imanje i kada su došli advokati, morali su da se vrate jer nisu imali validna rješenja za nastavak radova.

Mještanin Majo Blečić kaže da službenici CGES-a nijesu imali nikakvo rješenje za izvođenje radova na imanju Jokovića, kao ni policija rješenje za asistenciju.

“Došlo ih je čak sedam, kao da smo svi u selu naoružani-Na blokadu puta su doveli nekoliko policijskih automobila, prijetili da će dovesti maricu I da će nas pohapsiti, te da ćemo svi morati da platimo kazne po hiljadu eura. Nisu htjeli da pokažu nikakvo rješenje, nego je komandir policije Plužina Mladen Djeknić tvrdio da je to “interno”, priča Blečić koji je radnike i kamion CGES-a zaustavio na privatnom imanju kako bi sačekali advokate.

Blečić dodaje da su radnici istovarili tešku mašinu sa šlepera i da je, po dolasku advokata, stigao i načelnik direkcije za nekretnine Plužine Ratko Tadić koji nije donio validno rješenje za ulazak na privatno imanje.

“Tačno je da su pokušali da uđu i izvode radove na privatnom imanju bez validnog rješenja, a sada ćemo ući u proceduru ispitivanja ko je i po kom osnovu odobrio asistenciju policije”, potvrdio je advokat Jokovića, Ivan Labudović.

Podsjećanja ardi, mještani pivskih sela Gornja i Donja Brezna, već skoro dva mjeseca blokiraju seoski put i ne dozvoljavaju pristup energetskim kompanijama koje izvode radove na dalekovodima Krnovo Green Energy i CGES, zbog toga što su, izvođenjem radova unistili seoski put, a odbijaju da ga poprave.

6 Komentara na "CGES probio blokadu u Breznima, mještani tvrde da im je policija prijetila"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend