Ekonomija

CGO: Crna Gora nema budžet koji može da nahrani sve partijske apetite u kadriranju

CGO

Centar za građansko obrazovanje CGO izražava zabrinutost što Vlada Crne Gore, u tehničkom mandatu, nastavlja demonstrirati neodgovornost.

“Današnji primjer se odnosi na navode medija o 22 imenovanja dosadašnjih rukovodilaca u statusu vršioca dužnosti na puni mandat, od strane Milojko Spajić i Jakova Milatovića”, kazali su iz CGO.

Kako su naveli, legitimno je pravo budućih članova Vlade da, u granicama dozvoljenog, biraju najbliže saradnike.

“Odlazeća vlast to svjesno otežava, po viđenom scenariju prethodne vlasti koja je za to bila s pravom kritikovana, a otvara i mogućnost štete po državni budžet”, ocjenjuju iz CGO.

Kkao su istakli, buduća Vlada mora savjesno pristupiti kadriranju Informacije koje ukazuju da su mjesta ”po dubini” jedna od tema pregovora, podrška su kontinuitetu loših praksi u stavljanju partijskih apetita ispred javnog interesa a suprotne najavama o proevropskom kursu.

“CGO poziva Skupštinu Crne Gore i sve poslaničke klubove da usvoje izmjene Zakona o zaradama u javnom sektoru koje je CGO predložio, a kako bi se ograničila zloupotreba prava na naknadu po prestanku funkcije garantovanog tim Zakonom, i tako doprinesu budžetskoj konsolidaciji”, zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend