Ekonomija

Cigarete jeftinije najkasnije od ponedjeljka

Ilustracija

Sve je spremno za smanjenje cijene cigareta u prosjeku od 20 do 30 centi po paklici od 1. septembra, zbog usporavanja akciznog kalendara, odnosno vraćanja akcize sa sadašnjih 40 na 30 eura na hiljadu komada, kazali su iz Ministarstva finansija Pobjedi.

Da li će baš od subote ili možda par dana nakon toga pojeftiniti sve cigarete, u ovom momentu nije izvjesno. Iz trgovina koje se bave prodajom cigareta Pobjedi je nezvanično rečeno da su im snabdjevači nagovijestili da niže cijene možda “zakasne” dan-dva. Objasnili su da oni ne mogu sniziti cijene prije nego što dobiju cjenovnik od uvoznika veleprodavaca Neregelije, Plus d.o.o, Delte, Bar koda…

Izvršni direktor Plusa d.o.o. Prokopije Perić kazao je da će najkasnije do 3. septembra biti korigovane cijene.

“U skladu sa promjenom akcize, Plus d.o.o, trenutno najveći uvoznik cigareta u Crnoj Gori, izvršiće korekcije maloprodajne cijene cigareta najkasnije do 3. septembra”, istakao je Perić.

Podsjetimo, drastičan pad prodaje legalnih cigareta, rast sive ekonomije i smanjenje prihoda budžeta bili su razlog vraćanja akciza na prethodni nivo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pigaronče
Gost
Pigaronče

Bitange! Umjesto da je 10 eura po paklici!

milogorci
Gost
milogorci

Tako se to radi. Cigare pojeftinite a osnovne životne namirnice poskupljujete. Do konačnog uništenja sirotinje, kada se već nezna pobuniti i dići sa vlasti ove lijepe ljude.

Pusac
Gost
Pusac

Dzaba vam sad, uspio sam da ih ostavim

Pjer
Gost
Pjer

E tako se bori za zdravlje gradjana.No neka snizite to jos neka puse i krepavaju do mile volje.Kad mozga nemaju.

Ranko
Gost
Ranko

TO SADA VISE NE MORAM DA KUPUJEM SMRDLJIVU ASHIMU.

Zuhi
Gost
Zuhi

Probaj king

2006
Gost
2006

Spuštiće cijene i ovi bez akciza, teke u (državnu) kasu ništa.

Loky
Gost
Loky

E! To ce nas spasit…

Fanđo
Gost
Fanđo

Nista jescemo cigare

Markoni
Gost
Markoni

To prokopije srbine !

dule
Gost
dule

pa ovakve drzave na svijet nema. Ovo od cega se zivi poskupljuje a cigare pojeftine, umjesto da se udara porez na luksuz i ovima sto imjau po 10-15 stanova bude posebno obracunat isto je imao supu ili hotel

nikša
Gost
nikša

Vlast očigledno nema osjećaj za budućnost ove Države i buduće generacije. Na svakih 50 metara je po jedna kladionica i kockarnica. Žestoka bolest zavisnosti modernoga društva. Cijena kutije cigareta bi trebalo da bude od 3 do 4 eura, pa ko oće neka puši. Svuđe u svijetu se povećavaju cijene cigareta, samo kod nas ih smanjuju. Užas!

Stari
Gost
Stari

Zabolje vlast K za nas

doktor
Gost
doktor

Spustite cijenu goriva! Cigare ne dirajte, neka se truje narod po jacoj cijeni.

Send this to a friend