Ekonomija

Cigarete sjutra jeftinije, pogledajte kolike su cijene

ilustracija

Nakon odluke Vlade Crne Gore da snizi akcize na duvanske proizvode, od sjutra se u prodaji mogu očekivati niže cijene cigareta.

<<<Cigarete jeftinije najkasnije od ponedjeljka<<<

“Najdalje je u prilagođavanju novoj akciznoj politici otišla kompanija Filip Moris koja je cijenu čuvenog “crvenog Marlbora“ spustila za čak 40 centi, tako da će od sjutra paklica ovih cigareta u legalnoj prodaji koštati 3,2 eura. Rekordno sniženje od 40 centi imale su i cigarete istog proizvođača L&M slims, koje će od sjutra koštati 2 eura, što je najniža cijena legalnih cigareta u Crnoj Gori”, saopšteno je iz ove kompanije.

Država je posljednji put u januaru podigla akcize sa 30 na 40 eura na hiljadu komada, što je dovelo do velikog povećanja cijena cigareta i posljedično do poremećaja na legalnom tržištu u vidu pada prodaje i cvjetanja sive ekonomije u ovoj oblasti. Zato je država odlučila da usvoji izmjene i dopune Zakona o akcizama, što kompanije pozdravljaju kao hrabru političku odluku, koja predstavlja prvi korak ka stabilizaciji tržišta duvanskih proizvoda.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Duh
Gost
Duh

A što ne pojeftiniše struju ili da povećaju penzije i plate posle ovoliko godina red bi bio

Rijecka nahija
Gost
Rijecka nahija

Živio meni gintas sto god! Puši puši pusimo,puši cela nacija,bez garancija

Nenad
Gost
Nenad

Vi koji niste pusaci lako vam je pricati da bi poskupili jer ne razumijete zavisnost od cigareta. Pusac ce da kupi prije cigare nego hleb. Ja sam prestao al i dalje mislim da su skupe i da bi realna cijena bila 1.2e najeftinije do 2.5e najskuplje i ne bi bilo sive ekonomije

Nenad
Gost
Nenad

Bole dje si vidio da neko hapsi sam sebe?

Bole
Gost
Bole

I to sto kazes. Sve mazu oci narodu da su nerijesivi problemi, a u stvari nece da ih rijese, iz ovog ili onog razloga. Polupismen i polusposoban bi sredio komplet kriminal u drzavi.

Noname
Gost
Noname

Pusac sam bio 10 godina i prestadoh, mada mi je i dok s pusio stav bio isti… Cigate treba da su barem duplo skuplje a neke druge stvari da pojeftine (hrana, sokovi, skolski materijal itd.).

Bole
Gost
Bole

Zna li iko zasto se ovo radi? Cus siva ekonomija ojacala… ko da je tesko svercere naci i zatvorit. Ovim je samo drzava priznala da je nemocna pred “organizovanim” kriminalom. Nije mi jasno ko su inspektori i tuzioci u nasem sistemu. Ima li ista lakse od toga da se nadje coek koji prodaje na sivo cigarete i osudit ga, oduzet… Više »

Lik
Gost
Lik

Da bogda kutija 10 e bila!

Wilkins
Gost
Wilkins

BRAVO, pojeftinile cigarete. A knjige i pribor za školu? A karte za pozorište ? A ljekovi ? A…? Cigarete SVE 5 EURA !!! Pa finansirajte ovo navedeno.

Koja
Gost
Koja

Nos vi izgorio 🙂

Acika
Gost
Acika

I tebi brk.

Blagoš
Gost
Blagoš

Rak na pluća. Rak jednjaka. Rak grla. Naravno da nije od cigara, ko zna šta je to i okle to.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

sad kad ste uzeli milione i milione na cverc smanjujete cijene ……sramotna drzava

Beli
Gost
Beli

Pa nisu cijene vracene na isto kao prije. Malboro je bio 2.70 eura a sada je 3.30, a vraca se na 3 eura…

Jopetja
Gost
Jopetja

Vjecni su lopovi koji kradu sa stilom ukrade ti ono malo tvojega i ti mu se jos zahvaljujrs sto ti je jeftino prodao ono sto ti je oteo.

Pusac
Gost
Pusac

popusili ga drzavnici

Acika
Gost
Acika

Ladno reklamirate cigarete o to sa cijmenom. Alooo to je kažnjivo!

anonimni
Gost
anonimni

E propalo se.Umjesto da se manje pusi oni im smanjuju cijene cigara.I ovako se pogušismo.Bolje da su autobusku kartu pojeftinili

Donald
Gost
Donald

Sa zdravstvene strane si u pravu, ali ovdje se radi o punjenju budzeta. NIje promasaj napravljen samo sa akcizama na cigare. Kad finansije vode totalne neznanilice koje su tu dje su samo zato sto su partijski podobni, onda drzava mora da propada.

Pjer
Gost
Pjer

Ako mije ista jasno bog me ubio.Mjesto da poskupljuju ono…

pobro
Gost
pobro

Ah pa ovo je dzabe, sjutra pocinjem da pusim!

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Kad ce sokovi?

Merai
Gost
Merai

Poskupjele 4 puta a jednom snizene kako da ne

rale
Gost
rale

pusaci ne zamjerite,ali obizorm da pusite u lokalima ,i prostorima gdje borave nepusaci ,i zakon vam dozvoljava,zelim vam cijene 100 eura po kutiji…

Pusac
Gost
Pusac

I mi tebi da se nagutas duvanskoga dima!

gagi
Gost
gagi

A puši li ti krava

Rale
Gost
Rale

Hvala drug

Ciggah
Gost
Ciggah

Koja je logika da Touch XL i Touch imaju istu cijenu?

Send this to a friend