Ekonomija

Ibrahimović: Cilj bolja povezanost sjevera i juga i poboljšan kvalitet života građana

Radovi na putnoj infrastrukturi na sjeveru države, koji su trenutno u toku, doprinijeće boljoj povezanosti sa jugom i poboljšati kvalitet života građana i turističku ponudu sjevernog regiona, saopštio je ministar kapitalnih investicija, Ervin Ibrahimović.

Ervin Ibrahimović
Ervin Ibrahimović

Ibrahimović je ove sedmice tokom obilaska radova na putnoj infrastrukturi na sjeveru države, kazao da se u ovoj godini radi blizu 260 kilometara, što regionalnih, što magistralnih puteva, i da je riječ o značajnim projektima.

On je obišao gradilište puta Lubnice-Jezerine i Rožaje-Špiljane, obilaznicu Rožaje, kao i radove na putnom pravcu Ribarevine-Berane, Kolašin-Mateševo i sanaciju potpornih zidova na putu Ribarevine-Dračenovac.

“Krenuo sam od Podgorice i prvo sam sreo radove na izlasku sa auto-puta, prema Mateševu, gdje se u dužini od osam kilometara rekonstruiše put. Biće to moderna saobraćajnica i vjerujem u predviđenom roku da će se završiti. U razgovoru sa izvođačima radova vidio sam i kod njih sigurnost da će u narednih mjesec do dva biti završeni radovi, što je u okviru ugovorenog datuma”, kazao je Ibrahimović tokom obilaska radova.

On je dodao da je obišao i vrlo važno gradilište na putnoj relaciji Lubnice-Jezerine i da je napokon ohrabren dinamikom radova na toj dionici puta.

“U razgovoru sa izvođačima i ono što sam imao priliku da vidim sa mojim saradnicima je da je dinamika znatno bolja. Ono što su me i ubijedili izvođači radova je da će taj put biti pušten u probni rad krajem ove godine”, rekao je Ibrahimović.

On je objasnio da će na taj način građanima Rožaja ili Berana i drugih koji koriste taj magistralni put, biti značajno skraćeno putovanje do Podgorice i dalje prema primorju.

“Dakle, ponovo pokušavamo da povežemo sjever i jug. Mislim da je to dobro za cijelu Crnu Goru i njenu ponudu kao turističke destinacije. Ono što dugujemo građanima sjevera je da stvarno poboljšamo kvalitet uslova njihovog života, a to će doprinijeti i na drugoj strani, da mnogi dođu i vide ove prelijepe predjele na sjeveru i da se ponuda koja je neiskorišćena valorizuje”, poručio je Ibrahimović.

Prema njegovim riječima, sjever je turistički dragulj Crne Gore.

“Sjever ima šansu kada je pitanju drvoprerada, ali doći će i druge investicije i to je signal da građani sjevera ostanu na sjeveru, da formiraju svoje porodice i da stvarno uživaju u ovim prelijepim predjelima”, smatra Ibrahimović.

On je obišao i radove na Štedimu, gdje je već 80 odsto radova urađeno kada je u pitanju asfalt, i to vrlo kvalitetnog puta, a treba da počnu i radovi na ski stazama.

“U ovoj godini, samo kada je u pitanju ovaj kapitalni projekat na Štedimu, preko osam miliona je utrošeno bez PDV-a”, precizirao je Ibrahimović.

On je saopštio da žele da razvijaju Rožaje i iskoriste Štedim, koji je, kako tvrdi, veliki potencijal cijele Crne Gore.

“Nijesmo mi krivi što je bio zastoj, neki drugi su zaustavili te projekte. Srećan sam da nastavljamo i već se jasno vidi da ćemo u narednom periodu imati funkcionalan ski centar Štedim, jedan izvaredan prostor za razvoj turizma, ne samo u Rožajama. Ski centar će biti značajan, jer će povezati Crnu Goru sa Kosovom, Sjevernom Makedonijom, Albanijom, Srbijom i imaćemo turiste iz zapadne Evrope vrlo brzo”, rekao je Ibrahimović.

On je obišao gradilište puta Rožaje-Špiljani, podsjećajući da na tom projektu nije bila odgovarajuća dinamika i da su to izvođači radova priznali.

Na poziv Ibrahimovića, došao je glavni tehnički direktor Štrabaga iz Beča, Hajmo Obervinkler, kojeg je upoznao sa svim problemima i koliko su građani Rožaja i sami grad i Crna Gora izgubili zbog sporo izvođenih radova.

“Prihvatili su to, imali smo kvalitetan razgovor prije dvije ili tri sedmice, i obećao mi je da će ova dinamika biti mnogo snažnija i da će biti više radnika i mašina, kako bi se u predviđenom roku završili radovi”, dodao je Ibrahimović.

On je naglasio da i dalje nije zadovoljan tom dinamikom radova, ali da smatra da su predstavnici Štrabaga svjesni da su građani koji koriste taj dio magistralnog puta oštećeni i da će se sada, ubrzanom dinamikom, u nekom dijelu nadoknaditi taj nedostatak.

“Ono što mi je drago je da nas vrijeme služi i da ćemo u narednom periodu, koliko sam i razumio izvođače radova i na čemu sam insistirao, uspjeti da presvučemo cijelu dionicu do Špiljana, kako bi građane zaštitili od prašine i svega onoga što izazivaju ovi radovi”, zaključio je Ibrahimović.

13

avatar
1000
10
3
0
 
12
TuziiA što velišFoo_BarKosutaSokrat
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tuzii
Gost
Tuzii

Bravoo Ibro sve ti cvetalooo,Tuzi su uz tebeee🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Tuzii
Gost
Tuzii

Bravo Ibro,sve ti cvetalo Tuzi su uz tebe

Foo_Bar
Gost
Foo_Bar

Zato na primorje 5 km…45min! Brze bi pjeske! Mogli bi izmislit fitnes turizam:ides pjeske od hotela do aerodroma…em skines kilazu-em dodjes brze no autobusom!

Sokrat
Gost
Sokrat

E sram te bilo.Ko ce onom narodu kod Rozaja da plati stetu za vise od 3 god maltretiranja i stete i materijalne i zdravstvene to ne pominjes Revije sramota i grehota!Kakva vlast takva i drzava a i oni koji vas biraju

Kokot
Gost
Kokot

Da se ne povezujemo,ostanite gore.

Joksim
Gost
Joksim

Cilj napuniti dzepove i biti dio svake vlasti koja isto i omogucava.

Cg12
Gost
Cg12

Radite puteve po sjeveru, a na primorju kolone od 20 km, a od sezone zivimo.

Parača
Gost
Parača

Ma to je kriminal kako ih rade.Kad će završiti obilaznicu Rožaje,put za Pazar…Vratite Sava

Kosuta
Gost
Kosuta

Ko to zivi od sezone ???

A što veliš
Gost
A što veliš

A kuda ce doći na primorje ako se ne naprave putevi sa sjevera pametnjakoviću??

Dušan
Gost
Dušan

Za unapredjenje turističke ponude hitno treba rešavati kanalizacionu infrastrukturu ,obilaznice na primorju i parkinge van naseljenih mjesta sa prevozom na električni pogon.
To mora da rade školovani i dokazani kadrovi .

Darka
Gost
Darka

Ti putevi se grade kao Skadar na Bojani iako su u tvojoj nadležnosti. Ništa uradio nijesi osim što si pozapošljavao rodbinu.

Spartanac
Gost
Spartanac

Pa što se ti prvi ne vratiš u Rožaje Ministre i uživaš u lepotama severa hahaha

Send this to a friend