Ekonomija Ekonomski tim Vlade sa socijalnim partnerima

Cilj očuvanje radnih mjesta i privrede i podrška socijalno ugroženima

Ekonomski tim Vlade je danas, u okviru dijaloga o Predlogu socio-ekonomskih mjera, prezentovao socijalnim partnerima mjere podrške koje je premijer Duško Marković juče predstavio javnosti i čiji je cilj podrška zaposlenima, privredi i socijalno ugroženim grupam, saopšteno je iz Vlade.

“Ciljevi predloženih mjera su očuvanje radnih mjesta i stvaranje pretpostavki za brzi oporavak ekonomije i standarda svih građana i njihovih porodica u vrijeme i nakon okončanja pandemije koronavirusa, kao i pomoć onima kojima je potrebna”, kazao je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović.

Na sastanku je ocijenjeno da su mjere usmjerene prema onima kojima je podrška najpotrebnija i primjerene su ovoj situaciji, te da predstavljaju početak sveobuhvatnih socio-ekonomskih mjera koje će se nastaviti novim sadržajima kako bi naša ekonomija sa što manje posljedica izašla iz ove krize, a zatim nastavila putem rasta i razvoja koji je bio prije pandemije.

“Predlog paketa mjera koji je juče predstavljen javnosti, a danas detaljno pojašnjen predstavnicima privrede i sindikata, obuhvata podršku za više od 100.000 zaposlenih i hiljade preduzetnika, mikro, malih i srednjih preduzeća”, navode u Vladi.

Dodaju da su sugestije predstavnika sindikata i poslodavaca sagledane sa posebnom pažnjom, kako bi se prilikom kreiranja konačnog predloga mjera usaglasila iskazana očekivanja i mogućnosti.

“Današnji sastanak je prvi u krugu konsultacija koje će biti održane prije usvajanja konačnog Vladinog paketa mjera”, naglasili su u Vladi.

Sastanku su prisustvovali predsjednici Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović i Unije poslodavaca Crne Gore Predrag Mitrović, generalni sekretari sindikalnih organizacija – Unije slobodnih sindikata Srđa Keković i Saveza Sindikata Crne Gore Duško Zarubica i ministri ekonomije, finansija i rada i socijalnog staranja Dragica Sekulić, Darko Radunović i Kemal Purišić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cg pg
Gost
Cg pg

Dajte narodu sa biroa rada pare,oni su najugrozeniji

Bnjj
Gost
Bnjj

Mnogo priče a malo djela

Dosta vise
Gost
Dosta vise

Meni je vec bolje…hahaha

Marvo
Gost
Marvo

Hahahahaha!Toooo,legende!

Kako god
Gost
Kako god

Pomognete bračne parove koji ništa ne primaju,a još su ipodstanari a na Zavodu su za zapošljavanje!!!!!!!

Butik
Gost
Butik

Samo vi timujte i zasjedajte i predlažite . Hitno nam je potrebna pomoć poslodavcima ?????

Darinka Brnovic
Gost
Darinka Brnovic

Daj vise usvojite te mjere taksisti sjede kuci i izdrzavaju porodicu evo jos malo mjesec

Send this to a friend