Ekonomija

Konjević: Čita li ko šta piše u materijalima koje razmatra Vlada

Raško Konjević

Kad ja tamo, a ono međutim. Tako bi se mogla ocijeniti reakcija poslanika na dokumentaciju o najnovijem zaduživanju države za 750 miliona eura koja im je juče uručena na njihov zahtjev, a u kojoj se “greškom” našla  informacija o gradnji mini-hidroelektrana u Crnoj Gori, za koje je premijer Zdravko Krivokapić u svom ekspozeu kazao da ih neće biti.

Zato se poslanik SDP-a Raško Konjević, koje je objavio dokument koji im je dostavljen, pita čita li iko u Vladi dokumenta koja šalje.

Naime, u Prospektu za emisiju obveznica koji je usvojila Vlada, navodi se da Crna Gora razmatra koncesione ugovore za 18 lokacija na kojima bi moglo da bude izgrađeno čak 37 malih hidrocentrala.

“Raskinućemo ugovore za MHE….Nakon razmatranja Vlada usvojila Prospekt za emisiju obveznica. A u Prospektu piše!!! Čita li ko, zaboga, šta piše u materijalima koji se razmatraju”, pitao je Konjević na Tviteru.

 

Podsjećamo, Zdravko Krivokapić obećao je u ekspozeu da će zabraniti gradnju novih malih hidroelektrana, a sve koncesione ugovore, pogotovo one štetne, revidirati.

Da li se ova informacija pokrala greškom iz nekog prethodnog dokumenta bivše Vlade, ili, pak, dolazi do nekog zaokreta u politici ostaje da se vidi.

Nijesu samo ovu dilemu poslanici imali prije analize emisije informacije o emisiji obveznica.

Podsjećamo, Vlada je poslanike obavijestila da je informaciju o toj emisiji obveznica, koja je obavljena 9. decembra, razmatrala i usvojila – 10. decembra. A ministar finansija Milojko Spajić je tu informaciju poslao Vladi na usvajanje tek 14. decembra.

Konjević danas navodi da premijer Zdravko Krivokapić nije dostavio sve materijale, “možda slučajno one najvažnije, oko emisije obveznica”.

“Da vidimo ugovor sa pravnim savjetnikom kao i odluku sa sjednice Vlade od 7.12. o emisiji obveznica… A sjednice se snimaju pa da cujemo i diskusiju o tako važnom pitanju”, naveo je Konjević.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mašan
Gost
Mašan

Je li ovo onaj koji je dao državljanstvo bratićki i co? Da nam prvo to objasni ovaj lažni Crnogorac.

Mugambe
Gost
Mugambe

Tako Raško

Da nije malo mnogo grešaka za 10 dana, pa da su i štamparske?

Nemojtw da mi dirate Draginju….

Kurjak
Gost
Kurjak

Najbolji Poslanik u CG Parlamentu!

Kurjak
Gost
Kurjak

Bravo Rasko!Ne čita niko nista,nema narod kada od nacionalizma i šovinizma…

Lenka Cgg
Gost
Lenka Cgg

Ko da čita njih interesuju samo o fotelje

Monokl
Gost
Monokl

Ovaj konjevic je čovjek drzavne bezbjednosti , odnosno odavno nike čovjek a visenije ni u Drzavnu Bezbjednost.

H2O
Gost
H2O

Ovi misle da zakoni za njih ne vaze, a ni ustav naravno……izgleda da ce NATO morat spasavat svoju clanicu od klerofasizma

Valter
Gost
Valter

Pada Vlada!

Roko
Gost
Roko

Biće čitaju kao i mi’uslove korišćenja’ kad skinemo novu aplikaciji. Klikni ‘yes’.😂

Milos
Gost
Milos

Komedija sto se radi. Ali vec se osjeca kako je bolje od kad su makli DPS. Zaduzili se 750 miliona bice otpusteno preko 400 direktora prosvete plus ostali, obmanjivanje javnosti podacima, u vecini lokala se pusi ne izdaju se racuni policija ne kaznjava, komunalna ne moze po novom zakonu da sankcionise one koji ne postuju, dozvoljeno da neko ko je… Više »

Loš
Gost
Loš

Ovo je dovoljno neozbiljnosti da bi bar opozicione stranke mogle zajedničko organizovati konferenciju za štampu da skrenu pažnju domaće i inostrane javnosti.

general
Gost
general

Raško ih raznosi, više znanja ima on, nego cijela vlada, sa svim ekspertima zajedno.

vjecna da je
Gost
vjecna da je

naravno da treba praviti mali hidroelektrane u skladu sa zakonom i one na moraci i drugi blok u pljevljima jer kad imamo vodu struju hranu nnedostaj nam samo gorivo da bi bili nezavisni …to bi uz malo privrede i turizmom nadomjestili da zivimo pristojno

pero
Gost
pero

rasko zvani BIVSI, ostavio nam dugove a sad se pravi pametan, vrlo dosadan lik

roki
Gost
roki

E moj Rasko, nemozes preboljet sto si napustio DPS saveznike, pa evo vec 8 godina neces bit funcioner. No te zapalo sad sad da citas neke dopise i trazis greske. Potrudi se mozda te ovi uzmu za lektora.

iq86
Gost
iq86

kad se pisalo to još nisu bili vlada. to je marketinški prospekt. znatei sami to

Baraka
Gost
Baraka

Ako je neko mislio da ovi eksperti znaju sta trebaju i kako trebaju da rade, vjerujem da ima ozbiljnih problema sa korficijentom inteligencije…

Boka
Gost
Boka

Vlada priča priču zavisno od toga ko joj je sagovornik. Bolje rečeno priča ono što bi sagovornik volio da čuje. Na kraju se upletu ko pile u kučine tj. u lažima. Šou

Wakanda4ever
Gost
Wakanda4ever

Aooo, ada nemaju kad, treba ici po upravama i nenajavljeno upadat direktorima u kancelarije. Terenski rad ih toliko iscrpi da zaista ne mogu jos i iscitavat te papircine.

Sombrero
Gost
Sombrero

Pobijedili su demagogijom i populistickim carsijskim pricama..prilagodjenim za prost narod. Naravno da ce nastaviti kao i dps…jer oni niti mogu niti imaju kapaciteta da sto postignu, glavni cilj i stvarna pobjeda je velikosrpstva na stetu vecinskog naroda cg, ostalo je isto i nato i kosovo i zastave i mhe nista se ne mijenja …itd itd

Raki
Gost
Raki

Hoce li iko preflozit taj fjeciji dodatak sto ste obecali

Joksim
Gost
Joksim

Kao i do sada

Andrey
Gost
Andrey

Ako ne vidite ozbiljna krivicna djela u ovakvim postupcima Vlade, nadam se da ce Katnic vidjeti.

#nijemojavlada
Gost
#nijemojavlada

Velikosrpski diletanti. Njih samo zanima posrbljavanje CG i da ispune obecanja data popovima. Ostalo je nebitno.

Send this to a friend