Ekonomija

CKB i Podgorička banka biće najjači igrači na tržištu i pouzdan partner Vladi

Foto: CdM

Predstavnici CKB banke i mađarske OTP grupe saopštili su da će nakon spajanja sa SGM-om biti najjači igrači na tržištu. Poručili su da za sada neće smanjivati broj filijala, kao ni broj zaposlenih, a misija im je da budu pouzdan partner državi i Vladi.

Foto: CdM

“Potpuno spajanje se očekuje u drugoj polovini 2020. godine. Važno je da klijenti ne osjete nikakav negativan uticaj već samo pozitivne efekte. Izazov za novu upravu će biti da kombinuje jake timove dvije banke. Imaćemo novi stil poslovanja. Inovativni. Crna Gora će nakon spajanja imati mnogo jačeg partnera. Misija je da budemo pouzdan partner državi i Vladi”, rekao je glavni izvršni direktor CKB Pal Kovač, na  konferenciji za novinare organizovanoj povodom završetka postupka kupovine Societe Generale Montenegro, kao i početka procesa integracije dvije banke.

On je dodao da su zaposleni i klijenti su najveća vrijednost. Strategija banke je, kako kaže, da se poveća lojalnost klijenata.

Foto: CdM

“Pregovore o preuzimanju SGM otpočeli prije više od tri godine. Velike banke mogu podržati bolje privredu jedne temlje i njene projekte”, saopštio je Šandor Čanji, predsjednik i glavni izvršni direktor OTP banke čija ćerka banka CKB posluje u Crnoj Gori.

On je istakao da je OTP banka najveća u Mađarskoj.

“Banka je konzervativna i moderna. Ovaj region će rasti mnogo brže nego ostali dio Evrope pa smo se zato odlučili da ovdje poslujemo. Naša vrijednost na trzistu je vise od 11 milijardi eura”, rekao je on.

Prema njegovim riječima zbog poslovjog rezultata SGM i njenog poslovanjia prihvatili su značajan broj njihovog menadžmenta.

Pal Kovač glavni izvršni direktor CKB-a saopštio je da oko 300 eksperata radilo na ovom prjektu.

Odgovarajući na pitanje da li će doći do redefinisanja kametne stope, i na koji način će se optimizivati broj zaposlenih Čanji je rekao da analiziraju trište, kao i da neće požuriti da smanjebroj filijala ili broj zaposlenih.

“Kada dođemo do spajamo računamo na sinergiju. Ne želimo da smanjimo kapacitete ako nam je to potrebno u budućnosti”, poručio je on.

Kovač je naglasio da Podgorička banka (nedavno je SGM pomijenila ime u Podgoričku banku) i CKB imaju dobar spektar proizvoda.

“Unijećemo neke novine. Rano je sada govoriti o tome. Kamatne stope ne zavise samo od nas već i od uslova na tržištu”, kaže Kovač.

Predstavnici ove bankarske grupacije su poručili da ne očekuju odliv klijenata.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Walter
Gost
Walter

Spustili su toliko nisku kamatu na stedne uloge građana (0,10%) na godisnjem nivou da je uopste smijesno orocavati sredstva uz takvu kamatu.

Donald trump
Gost
Donald trump

Kad imaš monopol možeš da radiš što hoćeš

...
Gost
...

Ha ha nenormalno,inace su poznati po tome sto vole da klape sa racuna a na izvod tih para nema,samo nestanu prilikom uplate ili isplate,suma je bila do 20eur prilikom placanja ino. Ko ne vjeruje da uporedi sms i izvode na mejl,racun je izgasen a njihovo objasnjenje je glupa prica za malu djecu.

Mila K
Gost
Mila K

Odlučan skup, bez sistemskih beskičmenjaka iz CB CG.

ND
Gost
ND

Ako će biti kao CKB do sada. Onda mačku o rep!

Opismeni.se
Gost
Opismeni.se

Ckb je skraceno od Crnogorska komercijalna banka. Tako da shvatite apsurd u ovome ckb banka, bankari moji

TonyZ
Gost
TonyZ

to mu dodje Crnogorska Komercijalna Banka Banka

Klijent
Gost
Klijent

Jaka banka,ali su i jake provizije i kamate.vece od ostalih. Samo kedibilan klijent moze da dobije kredit.

Tivcanin
Gost
Tivcanin

Još kad bi vam covjek vjerovao CKB je najveći gulikoža u Cg.

Send this to a friend