Ekonomija

CKB kupila Societe Generale banku Montenegro

Crnogorska komercijalna banka, podružnica OTP banke potpisala Ugovor o kupovini 90,56 odsto akcijskog kapitala Societe Generale banke Montenegro, saopšteno je iz OTP banke.

“Dogovorena cijena za kupovinu 90,56 odsto akcijskog kapitala Societe Generale banke Montenegro iznosi 40.455.538 eura.  Kupovna cijena po akciji iznosi 461,81 eura”, dodaju oni.

Sa tržišnim učešćem od 11,5 odsto, SGM je, kako ističu,  četvrta banka po veličini na crnogorskom bankarskom tržištu i kao univerzalna banka je podjednako aktivna u segmentu fizičkih i pravnih lica.

“Realizacija finansijske transakcije se očekuje u narednim mjesecima, u zavisnosti od dobijanja potrebnih regulatornih odobrenja”, saopštili su iz OTP banke.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pravnik
Gost
Pravnik

ako ckb kupi još koju banku, biće najjača u Crnoj Gori i jedina će moći da diktira uvećanje kamatnih stopa, čak se ni vlast neće tu pitati

Dejo 54 54
Gost
Dejo 54 54

Ja bih kupio jednu banku. Treba mi žena ekonomista.

Ajde
Gost
Ajde

Pravo je cuda da u CG mogu da posluju 3 banke, a ne 15 koliko ih danas ima. CKB naplacuje proviziju bukvalno na sve, najnepovoljniju su za obicne gradjane. Jedina banka koja naplacuje provjeru racuna 0.80e, prenos sredstava unutar banke naplacuju proviziju, kamata za depozite im je 0,01%, krediti nepovoljni. Pravo je cudo kako opstaju.. Sve mi se cini da… Više »

Big
Gost
Big

Sta sa zaposlenim?koji nisu potpisali ugovore na isplatu ogromnih otpremnina…vec rade za platu.kojom izdrzavaju porodice…strasno…

bob
Gost
bob

Kakve su ovo mucke…

Nasmijani😁
Gost
Nasmijani😁

Ja sam Crnogorac i zato sam od osnivanja klijent Crnogorske Komercijalne Banke 🇲🇪👌👍🏦💶
Tamo su lijepe bankarke na šalteru u Moskovskoj ulici 😁😊

Toni
Gost
Toni

Eto za godinu još 300 nezaposlenih.

djuradj
Gost
djuradj

…otisao sam iz CKB u Podgoricku…eto sad opet sam u CKB…ona ide za mnom…Podgoricka je bila puno ekonomicnija za kredite…sad cu opet u neku … istorija se ponavlja…

@@@
Gost
@@@

Nejtan Rotšild polako preuzima bankarski sistem Crne Gore, telekomunikacije su uveliko u njegovom posjedu, kao i dobar dio obale i turističkih potencijala. Ostaje mu samo da preuzme energetski potencijal Crne Gore i postadosmo 100% kolonija njemačkih Jevreja. 🙂

anci@mail.com
Gost

OTP-CKB su Madjari a oni su Rotsilde istjerali iz Madjarske

Ablek
Gost
Ablek

Kakav monopol kad 15 banaka ima u zemlji?

Titov pionir
Gost
Titov pionir

Inace, sto se monopola u kreditiranju i depozitima tice, njega ne moze biti jer ove 2 banke zajedno imaju manje od CKB ili Prve u godinama najvece ekspanzije njihove.

Titov pionir
Gost
Titov pionir

Potpisivanje ugovora nije isto sto i gotova kupovina, ako odobri CBCG onda se ide u transakciju. Naslov vam je malo clickbait jer smo znali da CBCG vaga zbog trzisnog ucesca u platnom prometu pa se moglo zakljuciti da je CBCG dala zeleno svjetlo, a jos nije. Sad ce ici zvanican dopis CBCG da se ide u kupovinu pa ce se… Više »

Todor
Gost
Todor

Tako je druze. Ugovoris milionski posao pa trazis dozvolu.

requiem
Gost
requiem

Da Todore, tako to funkcionise. 2011 je u USA AT&T pokušao kupiti T-Mobile. Radilo se o, pazi sad, 39 milijardi dolara vrijednoj kupovini, i zamisli, americko ministarstvo pravde je to blokiralo. Tada su bile u pitanju 2 i 4 mobilni operater u USA. Ne ocekujem naravno u CG da dođe do blokiranja, ali eto, da znaš, poneki ugovor bez obzira… Više »

Hogar
Gost
Hogar

Pričaš o cbcg kao o nezavisnom regulatoru, nije ti dobro druže

Pranje novca
Gost
Pranje novca

A minopol na tržištu ništa. A CKBmprodala prije 2.god. 26mil.kredit PKB HN firmu Vučurivićsža iz CH za 6.mil. i niko i tom ništa

Serdar
Gost
Serdar

Samo monopol .Đe si Žugiću i ostala bratijo iz CBCG na šta ovo liči ?

GALJO
Gost
GALJO

A zar Zugic skoro ne rece da niko nikoga ne kupuje..

brenda od jovan
Gost
brenda od jovan

al on ne zna ni kaki se zove, predstavlja se dusko, a zove radoje

draška
Gost
draška

Sjećate li se izjava iz CBCG da to nije moguće, da bi CKB imala monopol na trzistu. Sto je ovo ljudi moji!?
Jedno se neodoljivo nameće,neko se dobro ugradio, a onda pravila padaju u vodu kao mnogo puta do sad.
Dobro je ako nam i ovo ne “prodaju” da je za dobrobit i spas Crne gore.

Jeger
Gost
Jeger

Sad imaju prostora da obore visinu kamate, ako bude suprotno onda ne valja rabota.

Cgc
Gost
Cgc

Upravo obrnuto, sto veci udio u trzistu imaju veca je mogucnosta da drze visike kamate…

Cok
Gost
Cok

Da rade svoj posao službe za zaštitu konkurencije ne bi dozvolile ovu transakciju jer od danas CKB banka ima monopol na crnogorskom tržištu pošto drži oko 60% ukupnog bankarskog tržišta.

Titov pionir
Gost
Titov pionir

Niko danas ne drzi 60%. Ucesce prvih 5 banaka u depozitima i kreditima je oko 10-15%. U platnom prometu je CKB dominantna jer ima najveci broj racuna ali nema 60%

Selendra
Gost
Selendra

Uh sto ih strastveno branis. CKB i SocGen imaju najveci broj korisnika u CG. Jos kad se pripoje, to ipak malo ide ka monopolu? CB se tu pita samo tako. To su jake inostrane banke, a prica o pripajanju otp grupi nije clickbait, vec je odavno poznata. To je proces koji traje, cinjenica, ali se moze racunati da je zavrsena… Više »

Titov pionir
Gost
Titov pionir

Ne branim nikoga nego, gle cuda, pogledam bilanse stanja na sajtu CBCG i zakljucim da niko nema u kreditima ni depozitima trzisno ucesce ni priblizno onome koji su nekad imale CKB ili Prva (30%-40% pojedinačno). Tacno je da se spajaju 2 najvece banke u sistemu, ali je ukupno ucesce u kreditima i depozitima na nivou ispod 30%. Za platni promet… Više »

Titov pionir
Gost
Titov pionir

Da budemo precizni, ucesce prvih 5 banaka pojedinacno se krece 10-15% u kreditima i depozitma

Tri sedmice
Gost
Tri sedmice

Da li je crnogorski Telekom vrijedi o više nego Podgorička banka

tegota i muka
Gost
tegota i muka

Iz CKB sam presao jer su skupi
Rate za kredite iznosile su 240 e a prelaskom u Podogoricku banku rate su svedene na 170 e .Sada kada CKB postaje prakticno monopolista tek cemo vidjeti koliko smo mi obicni klijenti izgubili kada alavost CKB dodje jos vise do izrazaja ..

Send this to a friend